Sport

Descindere misterioasă la FRF

Ziarul de Vrancea
13 mar 2018 708 vizualizări

Procurorii DNA au intrat ieri dimineață în sediul de la Casa Fotbalului,  motivul acțiunii fiind, deocamdată, în ceață

Procurorii DNA au fost la sediul FRF, după cum au declarat, în cursul dimineții surse pentru news.ro. Acestea au susținut că procurorii derulează o anchetă de anumite comisioane din perioada 2006-2010, fără a preciza dacă procurorii au venit în urma sezizării președintelui FRF sau s-au autosesizat. S-a pus ulterior această investigație pe seama unor dezvăluiri făcute de actualul președinte al FRF, Răzvan Burleanu. Acesta a publicat, pe site-ul său, informații despre ilegalități care ar fi fost comise de contracandidatul său la alegerile din 18 aprilie, Ionuț Lupescu. Sub titlul "Povestea unui comision marca Lupescu", Burleanu a scris că fostul internațional a încheiat un contract, în 2009, când era director în cadrul FRF, prin care a plătit un comision unui apropiat. Lupescu a semnat, în 2009, un contract între FRF și Astra Bettings, care trebuia să se întindă până în 2011 și să aibă o valoare de aproximtiv 400.000 de euro. Federația a încasat numai 53.000 de euro pentru că, la 31 iulie 2009, la câteva luni după semnarea contractului, Astra Bettings a pierdut licența de organizare a jocurilor de noroc ca urmare a datoriilor cumulate către Direcția Generală de Administrare Fiscală și, ulterior, a intrat în faliment. FRF a plătit un comision de 15 la sută din suma încasată din acest contract lui Daniel Smeadă, PR manager din partea Astra Bettings, pentru intermedierea semării înțelegerii. Burleanu afirmă că Daniel Smeadă era partener de afaceri cu Anna-Claudia Lupescu, fiind din 2007 asociatul surorii directorului General FRF în firma TOP LINE MEDIA SRL, având ca obiect de activitate publicitatea. Ulterior, Gazeta Sporturilor a anunțat că motivul descinderii procurorilor DNA este, de fapt, o plângere penală făcută în 2017 de către președintele clubului de fotbal feminin Progresul București, Tudor Napoleon Spartacus Iacov (fratele lui Costi Iacov, fost candidat la președinția FRF în 2010). Acesta acuză actuala conducere a FRF, printre altele de ilegalitatea alegerii Comitetului Executiv. De asemenea, Iacov face referiri la contractul selecționerului Christoph Daum, centrele de excelență pentru juniori precum și modul în care au fost constituite acestea, fără certificate de atestare sportivă de la MTS. Surse judiciare au precizat mai târziu că procurorii Direcției Naționale Anticorupție aflați la sediul FRF nu au deschis un dosar în cazul sesizării făcute de conducerea federației cu privire la unele comisioane din contracte în perioada 2008-2010, și nici nu au ridicat documente de la Casa Fotbalului. Verificările efectuate miercuri la sediul Federației Române de Fotbal au avut loc în urma unei sesizări făcute de actuala conducere a FRF. Gabriel Berceanu, manager media al FRF, confirmă această variantă negând vreo legătură cu plângerea lui Iacov.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.