Sport

Derby în prima etapă la Cupa Vrancei Stan Gheorghiu

Dan Chiriac
14 dec 2017 967 vizualizări

u Sanorom Boloteşti – Voinţa Deep Serv, meciul ce s-ar putea repeta şi într-o finală a întrecerilor de minifotbal u partida are loc duminică, de la ora 17.15, la Sala Polivalentă u Grafit Decor, echipă formată în majoritate din jucătorii ce au câştigat turneul anul trecut, este la rândul său printre favorite

Cupa Vrancei Stan Gheorghiu programează duminică prima etapă. Organizatorii au decis ca toate partidele să aibă loc duminică, în condiţiile în care sîmbătă pe tot teritoriul României este zi de doliu naţional după moartea Regelui Mihai. Pentru a respecta doliul naţional, organizatorii au decis să programeze partidele de la Cupa Vrancei Stan Gheorghiu şi cele de la Cupa Adi Oltianu într-o singură zi, cu începere de la ora 11.00. Derby-ul primei etape va fi meciul dintre Voinţa Deep Serv şi Sanorom Boloteşti. Sunt echipele ce au dominat minifotbalul din Vrancea în ultimii ani şi au obţinut cele mai importante trofee. Sanorom a câştigat titlul la liga de minifotbal şi a ajuns până în Liga Campionilor, evoluînd în luna septembrie la turneul final din Slovenia. De asemenea, Sanorom are în palmares un titlu de vicecampioană şi o supercupă, dar şi două participări la turneele finale ale campionatului naţional la Hunedoara şi Bacău. Voinţa Deep Serv are cele mai multe titluiri la întrecerea de la Sala Polivalentă. Echipa de minifotbal manageriată de Marian Spînu se mândreşte cu titluri obţinute la liga de minifotbal, dar şi cu participarea la turneul final al campionatului naţional, unde a terminat pe locul cinci. De asemenea, Voinţa Deep Serv a câştigat titlul de mai multe ori la Cupa Firmelor Vrâncene, dar şi la Cupa Green Garden Odobeşti, Cupa de Vară sau Cupa Fair-Play pentru old-boys. Obiectivul echipei manageriate de Marian Spînu pentru 2018 este câştigarea Cupei Vrancei. Partida dintre Sanorom Boloteşti şi Voinţa Deep Serv va începe la ora 17.15. Loturile celor două echipe sunt compune în general din jucători cu exeprienţă, ce au activat şi în trecut la cele două formaţii.

 

Grafit Decor cu jucătorii campioanei din 2017

 

Grafit Decor, echipă formată în majoritate din jucătorii ce au câştigat turneul anul trecut, este la rândul său printre favoritele întrecerii. Echipa are în componenţă jucătorii de la Viitorul Câmpineanca, liderul ligii de minifotbal la finalul sezonului de toamnă. Dacă anul trecut aceştia au jucat sub titulatura de Alegria Cîmpineanca, în acest sezon, echipa se va numi Grafit Decor, după numele noului sponsor. Din lot fac parte fostul jucător ale chipei de futsal Sorin Popa, dar şi jucătorii Ionuţ Cristian, Cristi Căldăraru, de la Avîntul Valea Mărului şi fostul fotbalist al stelei Claudiu Ionescu. După lot, Grafit Decor este o aspirantă serioasă la un loc pe podium.  Compoenţa celor două grupe este următoarea: Mausoleul Mărăşeşti sau o altă echipă ce va confirma participarea, Progresul, Atletico Textila, Grafit Decor şi Lăutarii, iar grupa B Steaua Focşani, Sanorom Boloteşti, Voinţa Deep Serv, Flacăra Urecheşti şi Green Garden Odobeşti. Partidele primei etape vor avea loc duminică cu începere de la ora 14.45. Programul meciurilor este următorul: 14.45 Atletico Textila – Lăutarii, 16.00 Grafit Decor – Progresul, 17.15 Sanorom Boloteşti – Voinţa Deep Serv şi 18.30. Green Garden Odobeşti – Flacăra Urecheşti. Organizatorii turneului de minifotbal ce are loc în fiecare iarnă la Sala Polivalentă au decis să schimbe denumirea competiției. Astfel, Cupa Firmelor va deveni din acest an Cupa Vrancei ”Stan Gheorghiu”. Organizatorul turneului de sală, Jani Oltianu, ne-a spus că a decis să revină la vechea denumire a competiției, Cupa Vrancei. Inițiatorul acestei întreceri, fostul președinte al AJF Vrancea, Stan Gheorghiu, va da numele întreceri pe care acesta a organizat-o ani la rând în Sala Polivalentă. Astfel, cele două întreceri de minifotbal ce au loc anual la Sala Polivalentă vor purta numele unor foști mari oameni de fotbal din județ. Dacă Stan Gheorghiu va da numele întrecerii rezervate tinerilor, turneul de old-boys se va numi Cupa Adi Olteanu, în memoria fostului jucător focșănan decedat la doar 47 de ani. Întrecerea este destinată echipelor de minifotbal şi este organizată de Jani Oltianu în colaborare cu DJST Vrancea. Meciurile primei etape vor avea loc pe 17 decembrie, urmând ca etapa a doua să se dispute pe 6 ianuarie 2018. 

 

Cum se joacă?

 

Organizatorii au format două grupe de câte cinci echipe. Primele patru se vor califica în sferturi de finală, urmând ca în semifinală să se joace după sistemul 1-3, 2-4. Finala mică nu va avea prelungiri în cazul în care se va termina la egalitate. La fel se va întâmpla la partidele din sferturi şi semifinale.  Câtigătoarea va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare. În schimb, la finala mare, în cazul unui rezultat de egalitate se vor juca două reprize a câte cinci minute de prelungire., iar dacă egalitatea va persista se vor executa penaltyuri.

 

Începe şi Cupa Adi Olteanu

 

Duminică de la ora 11.00 au loc şi partidele primei etape a Cupei Adi Olteanu. Întrecerea este destinată jucătorilor de peste 40 de ani (născuţi 1978) şi este organizată de Jani Oltianu şi omul de afaceri Vasile Roşca împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vrancea. Fostul jucător de fotbal Vasile Roşca şi fost sponsor al echipei de fotbal din Focşani se implică şi în acest an pentru organizarea întrecerii. Finanţele, Prietenii lui Adi, Poliţia, Vrancea Media, Soveja, Doctor GSM şi GS Mobile sunt echipele aflate la start. Anul trecut, câştigătoarea primei ediţii a fost formaţia Poliţiei. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.