Sport

Derby în Capitală, cu ochii la Cluj

Ziarul de Vrancea
27 mar 2019 456 vizualizări

 FCSB și CSU Craiova se bat pe Arena Națională pentru onoarea de urmăritori al ceferiștilor”, iar trupa lui Becali speră ca Astra Giurgiu să joace cu totul altfel pe Gruia, decât în meciul cu FCSB

Campionatul Ligii I reîncepe cu toate pânzele sus după dubla nu prea reușită a naționalei din preliminariile Euro 2020. De data aceasta, play-off-ul este în prim planul rundei, cu meciul dintre FCSB și CSU Craiova, un meci care poate stabili o urmăritoare pentru liderul CFR Cluj. Dezideratul acesta pare a fi, totuși, himeric, întrucât a venit pe dealul Gruia “tătucul-bursucul” Dan Petrescu, iar avansul de patru puncte în clasament pare a fi, totuși, liniștitor. Craiovenii au oarece probleme în lot: se pare că va lipsi buldozerul din față, Koljic, o șansă foarte bună pentru ex-medieșeanul Fortes, eventual în tandem cu Andrei Cristea. Probabil că ardelenii se roagă ca derbiul acesta să se termine la egalitate, în timp ce, atât FCSB, cât și “Știința” doresc ca Astra să-i încurce pe ceferiști în bârlogul lor. Problema nu e simplă și nu numai pentru că Astra a mai făcut figuri pe Gruia, dar acum poziția echipei lui Costel Enache este ingrată. Presa i-a acuzat pe giurgiuveni că au stat “capră” în fața FCSB pentru a fi scutiți de niște datorii importante ale lui Ioan Niculae față de Becali. Și dacă ar fi numai atât, n-ar fi mare lucru, vorba românului, “gura presei e slobodă”, numai că s-a sesizat  Federația și face anchetă. Probabil că n-o să iasă mare brânză, însă Astra e într-o dilemă de tip clasic. Dacă face un meci mare la Cluj se va spune că a tras pentru Becali, dacă joacă precum contra FCSB, mai cade o anatemă pe umerii astriștilor plus că au (ne)șanse să fie mustrați contabilicește de Gigi. Așa că, numai Niculae (Enache) să nu fii. În sfârșit Viitorul, ieșită din lupta pentru titlu vrea un loc pe podium pentru a-și securiza poziția europeană, în fața lui Sepsi care preia cu osârdie rolul Politehnicii de anul trecut, în play-off.

În grupa mică, derbiul este în Copou, între primele două clasate, Iași-Mediaș (rimă deasă), însă oftaturile sunt mai jos. FC Voluntari, revelația din play-off poate da o ultimă lovitură Concordiei, lovitură care ar reverbera mai mult spre echipele de mai sus. Dunărea Călărași, cealaltă suferindă, se duce cu șanse minime la Botoșani, iar la Dinamo – Hermannstadt, gazdele sunt favorite, cu toată forfoteala &revoluția permanentă din căprăria lui Rednic.

Programul etapei a III-a

Play-off (30 martie – 1 aprilie): CFR Cluj – Astra Giurgiu (sâmbătă, ora 21:30), FCSB – CSU Craiova (duminică, 20:30), Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Viitorul (luni, 20:30). Clasament: 1. CFR – 33 p (4-1); 2. Craiova – 29 p (2-0); 3. FCSB – 28 p (3-2); 4. Viitorul – 22 p (2-2); 5. Astra – 21 p (0-3); 6. Sepsi – 19 p (1-4).

Play-out (29 martie-1 aprilie): Dinamo – FC Hermannstadt (vineri, 20:30), Concordia Chiajna – FC Voluntari (duminică, 15:00), Politehnica Iași – Gaz Metan Mediaș (duminică, 17:30), FC Botoșani – Dunărea Călărași (luni, 17:30). Clasament: 1. Mediaș - 22 p (4-1); 2. Poli Iași – 20 p (2-3); 3. Dinamo – 19 p (3-2); 4. Botoșani – 19 p (1-2); 5. Voluntari – 17 p (4-1); 6. Hermannstadt – 17 p (2-4); 7. Călărași – 12 p (1-4); 18. Chiajna – 11 p (2-2).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.