Sport

Debutăm cu Paraguay

Ziarul de Vrancea
30 iun 2017 557 vizualizări

Naționala de handbal feminin a României va întâlni, în ordine, între 2 și 8 decembrie, în grupa A la Campionatul Mondial din Germania, echipele Paraguay,

Slovenia, Spania, Angola și Franța, au anunțat, ieri organizatorii competiției. La câteva zile după tragerea la sorți a grupelor CM din Germania, organizatorii au anunțat și programul meciurilor, orele de disputare nefiind încă stabilite.Astfel, programul partidelor în grupa A, la Trier, din care face parte și România, este următorul: Franța – Slovenia, România – Paraguay, Spania – Angola (în 2 decembrie); Slovenia – România, Angola – Franța, Paraguay – Spania (3 decembrie); Franța – Paraguay, România – Spania, Slovenia – Angola (5 dcembrie), România – Angola, Spania – Franța, Paraguay – Slovenia (7 decembrie) și Angola – Paraguay, Spania – Slovenia, Franța – România (8 decembrie). în celelalte trei grupe vor juca Norvegia, Polonia, Argentina, Ungaria, Cehia, Suedia (grupa B), Danemarca, Tunisia, Japonia, Muntenegru, Brazilia, Rusia (C), Germania, Olanda, Camerun, China, Coreea de Sud, Serbia (D).

Pușcaș rămâne la Benevento

Oficialii clubului Internazionale Milano au decis să-l împrumute și sezonul viitor pe atacantul George Pușcaș la formația Benevento, care a promovat în Serie A, a anunțat, ieri, site-ul tuttomercatoweb.com. Internaționalul român de tineret aparține clubului Internazionale Milano, iar în sezonul precedent a fost împrumutat în Serie B la Benevento. Pușcaș a marcat golul decisiv în finala barajului de promovare în Serie A, iar apoi a declarat că și-ar dori să rămână la Benevento și să joace cu această echipă în prima ligă italiană. George Pușcaș, în vârstă de 21 de ani, se mai afla în vederile cluburilor Genoa, Chievo Verona și FC Crotone

Jo Jo Dan, redivivus

Boxerul român Jo Jo Dan, fost challenger la titlul mondial, îl va înfrunta pe americanul Jamal James, pe 15 iulie, într-un meci la categoria welter programat să aibă loc la Nassau Veterans Memorial Coliseum din Long Island. În gala ce va avea loc sub numele de Premier Boxing Champions, meciul dintre Jamal James (20 victorii, 1 înfrângere) și Jo Jo Dan (36 victorii, 4 înfrângeri) e programat pe durata a zece runde.  "Am revenit la categoria welter pentru acest meci din 15 iulie și vreau să am o evoluție bună ca să revin în cărți pentru un meci de titlu mondial", a declarat românul Jo Jo Dan, într-un comunicat al organizatorilor. ''Sunt nerăbdător să revin în ring pe 15 iulie. Sunt bucuros că am alături o astfel de echipă și pot lupta într-o gală la Long Island. M-am antrenat din greu și sunt dornic să revină în ring și să îmi arăt calitățile", a spus, la rândul său, Jamal James.

Aur și bronz la lupte

România a cucerit două medalii, ieri, la Campionatele Europene de lupte pentru juniori de la Dortmund, aur prin Ștefania Priceputu și bronz prin Alexandra Anghel.  La cat. 44 kg, Ștefania Claudia Priceputu a învins-o în finală pe rusoaica Anjelika Fedorova.În calificări, românca trecuse de Fatima Ibraimova (Bulgaria), în sferturi s-a impus în fața polonezei Beata Kosla, pentru ca în semifinale să câștige disputa cu Esra Koç (Turcia). Ștefania Priceputu este campioană europeană de cadete (2015) și medaliată cu bronz la edițiile din 2014 și 2016, având și o medalie de bronz la Mondialele de cadeți din 2015.  În limitele cat. 67 kg, Alexandra Nicoleta Anghel a dispus în meciul pentru medalia de bronz de azera Jeila Naghizade. În calificări, Anghel a învins-o pe Gana Sadceanka (Belarus), în sferturi a câștigat în fața italiencei Enrica Rinaldi, dar a pierdut semifinala cu rusoaica Hanum Velieva, fapt care a trimis-o în lupt pentru medalia de bronz.

Azerbaidjan sau Luxemburg

Echipa azeră de fotbal Zira FK o va întâlni, probabil, pe Astra Giurgiu în turul al doilea preliminar al Europa League, după ce a dispus cu 2-0 de formația luxemburgheză FC 03 Differdange, joi seara, la Baku, în prima manșă a turului întâi preliminar.  Zira, clasată pe locul patru în ediția trecută a campionatului azer, s-a impus prin golurile marcate de Richard Gadze (‘22) și Kervens Belfort (‘80). La gazde a jucat titular fundașul român Gabriel Matei, înlocuit în minutul 81.

Manșa secundă se va juca 6 iulie, pe terenul vicecampioanei Luxemburgului, iar câștigătoarea o va înfrunta pe Astra în turul al doilea preliminar.


Adversari din Pacific pentru “Stejari”

Echipa națională de rugby a României va juca trei meciuri test pe teren propriu în luna noiembrie, printre adversare fiind Samoa și Tonga, a anunțat, ieri, site-ul oficial al Federației Române de Rugby.  România va întâlni Samoa la 18 noiembrie și Tonga la 25 noiembrie. Cel de-al treilea adversar al “Stejarilor”, înr-un meci care va avea loc în deschiderea partidelor test ale lunii noiembrie, pe data de 11, urmează să fie stabilit de către World Rugby. În clasamentul World Rugby, România ocupă locul 16, în timp ce viitoarele adversare sunt clasate pe locul 13 – Tonga și pe locul 15 – Samoa.

Venus, implicată într-un accident mortal

Jucătoarea americană de tenis Venus Williams (11 WTA) a fost implicată într-un accident rutier la 9 iunie soldat cu decesul după două săptămâni a unui bărbat în vârstă de 78 de ani, a anunțat, ieri, L'Equipe. Accidentul s-a produs în 9 iunie, la Palm Beach Gardens în Florida. Mașina de teren condusă de Williams a intrat în coliziune într-o intersecție cu un vehicul venit din partea dreaptă. Avocatul sportivei, Malcolm Cunningham, a declarat că Venus Williams a intrat în intersecție pe culoarea verde și circula cu viteză redusă. în schimb, raportul poliției indică faptul că jucătoarea nu a acordat prioritate. Cei doi pasageri ai celuilalt vehicul, un cuplu în vârstă, au fost răniți, iar bărbatul a decedat după două săptămâni. Venus Williams, în vârstă de 37 de ani, nu a mai jucat în circuitul WTA din 4 iunie, când a fost învinsă de Timea Bacsinszky în optimile de finală de la Roland Garros.

Ana Iulia ține steagul sus

Înotătoarea Ana Iulia Dascăl va fi purtătorul de drapel al echipei olimpice a României la ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care va avea loc la Györ, în perioada 22-29 iulie. Decizia a fost luată, în unanimitate, de Comitetul Executiv al COSR. Ana Iulia Dascăl s-a născut la Cluj-Napoca în 12 septembrie 2002 și este legitimată la CSU Cluj  iar de doi ani se antrenează la Constanța cu soții Eduard și Beatrice Câșlaru. În 2016, la Internaționalele de seniori ale Romaniei, s-a impus la 100 și 200 metri liber și s-a clasat pe locul doi la 50 metri spate și 200 metri mixt. În urma rezultatelor obținute la competițiile interne și internaționale a primit, din partea FINA, invitația de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio. La startul competiției, la 13 ani și 11 luni, a fost mezina echipei olimpice a României.

Baschetbaliste la Jocurile Francofoniei

Naționala de baschet feminin a României se va reuni, duminică, în vederea pregătirii și participării la Jocurile Francofoniei, din Coasta de Fildeș, tricolorele având programate și trei meciuri amicale în Tunisia. Naționala feminină, condusă de antrenorii Dragan Petricevic și Miljan Medvedj, are programată reunirea la București, lotul fiind format din jucătoare sub 25 de ani. Echipa va participa la Jocurile Francofoniei, din Coasta de Fildeș, în perioada 21-30 iulie, iar din delegația României vor mai face parte loturile de atletism, ciclism, judo, lupte și tenis de masă. După antrenamente pe plan local, echipa României se va deplasa în Tunisia, între 1 și 16 iulie, unde va disputa trei amicale: unul cu naționala Mali (13 iulie) și două cu Tunisia (14 și 15 iulie). Tunisia este adversara tricolorelor și în grupa A la Jocurile Francofoniei, la Abidjan, alături de Camerun și reprezentanta provinciei Quebec (Canada). Naționala de baschet feminin a României a mai participat de două ori la Jocurile Francofoniei, în 2009, când a câștigat competiția, respectiv în 2013 (locul 7).

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.