Sport

Debut excelent la Wuhan

Ziarul de Vrancea
23 sep 2019 935 vizualizări

Simona Halep a învins-o pe Barbora Strycova și va juca în optimi cu kazaha de 20 de ani, Elena Rîbakina, posesoarea unui serviciu foarte puternic * Monica Niculescu merge mai departe la Tașkent

*Simona Halep (6 WTA) a învins-o, ieri, cu scorul de 6-3, 6-2, pe sportiva cehă Barbora Strycova (34), calificându-se în optimile de finală ale turneului de la Wuhan. Simona Halep a jucat primul meci după eliminarea din turul al doilea al US Open, în urmă cu aproape o lună. Revenirea ei pe teren a fost marcată de un început destul de ezitant, cu greșeli și cu un serviciu inconsistent, dar această evoluție poate fi considerată doar o acomodare cu suprafața de la Wuhan, pentru că apoi a arătat semne bune. Odată reglajele făcute, Halep a arătat forță, mobilitate, stăpânire de sine, mai ales în setul al doilea, unul al unor reveniri incredibile, și un tenis pe alocuri spectaculos. În prima parte a întâlnirii, fără a fi un joc perpendicular, ci unul în care sportivele au căutat marginile terenului, Halep și Strycova au evoluat așteptând parcă eroarea de dincolo de fileu. Românca a condus cu 2-0, după un break în primul game și după un al doilea câștigat greu cu serviciul. Jucătoarea cehă a avut apoi o revenire susținută de greșelile adversarei și a câștigat trei jocuri la rând. A fost momentul în care Halep a schimbat ritmul meciului, a ridicat nivelul agresivității, a pus presiune pe reverul Barborei a servit mai bine și a alergat mai mult. Toate acestea au dezechilibrat evoluția cehoaicei de până atunci, astfel că Halep a prealizat cinci game-uri la rând, de la 2-3 la 6-3,1-0. Simona a primit o opoziție mai viguroasă după 1-0 în setul secund. Patru mingi de break între care o situație de 15-40, a salvat Halep pentru a-și fructifica serviciul la 1-1. Ea a fost condusă cu 0-40 în jocul următor, dar a revenit încă o dată și a reușit break-ul. Strycova a răspuns cu rebreak, dar revenirile Simonei Halep nu s-au încheiat. Ea a făcut-o din nou în jocul următor, când a fost condusă cu 15-40 și a mai salvat trei mingi de 3-3, pentru a ridica scorul la 4-2. Acela a fost momentul în care Simona a rupt echilibrul. Scor, final, 6-3, 6-2 după 85 de minute. „Mă simt extraordinar, pentru că am putut să câștig. Am jucat un pic mai bine ca anul trecut. Ne știm una pe cealaltă destul de bine, mă simt încrezătoare de fiecare dată când joc împotriva ei, e întotdeauna dificil, așa că nu sunt relaxată când intru pe teren să joc cu ea. Este o jucătoare extraordinară. Eu încerc să dau totul pe teren la fiecare meci pe care-l joc și să încerc să câștig”, a declarat Halep, la interviul de pe teren. Viitoarea adversară a Simonei (astăzi, tot de la ora 6:00) este kazaha de 20 de ani, Elena Rîbakina (50 WTA). Ea a beneficiat de un wild card, iar în turul II a învins-o cu 6-1, 6-7, 6-2 pe tunisianca Ons Jabeur (54), după un meci de o oră și 51 de minute. Sportiva din Kazahstan a câștigat în acest an turneul de la București, după ce a întrecut-o în finală, cu scorul de 6-2, 6-0, pe Patricia Țig, impresionând printr-un prim serviciu devastator. Ea mai are în palmares o finală, pierdută la Nanchang, cu același scor 2-6, 0-6.

Tot în turneul de la Wuhan, liderul mondial Ashleigh Barty, care se poate întâlni cu Simona în sferturi a câștigat greu, scor 4-6, 6-4, 6-1 meciul cu Caroline Garcia (30 WTA), în două ore și 11 minute. La ediția trecută a turneului de la Wuhan, Barty s-a oprit în penultimul act, în care a fost eliminată de câștigătoarea trofeului Arîna Sabalenka din Belarus. S-a calificat și olandeza Kiki Bertens (8 WTA) care are de muncit pentru a prinde un loc pe tabloul Turneului Campioanelor de la Shenzhen și s-ar putea intersecta cu Simona în sferturi. Bertens, acceptată direct în turul doi, a trecut de americanca Bernarda Pera, 6-4, 6-2, după o oră și 53 de minute. Alte rezultate: Sofia Kenin (SUA) - Elise Mertens (Belgia) 4-6, 6-4, 7-6; Petra Martic (Croația) - Rebecca Peterson (Suedia) 6-0, 3-6, 6-1; Alison Riske (SUA) - Mónica Puig (Porto Rico) 2-6, 7-6, 6-3; Svetlana Kuznețova (Rusia) – Hsieh Su Wei Hsieh (Taiwan) 6-2, 7-6; Elina Svitolina (Ucraina) - Garbiñe Muguruza (Spania) 7-5, 6-2; Sloane Stephens (SUA) - Wang Yafan (China) 6-2, 3-6, 6-1; Daiana Iastremska (Ucraina) - Christina McHale (SUA) 6-3, 7-6; Veronika Kudemertova (Rusia)- Belinda Bencic (Elveția) 2-6, 6-3, 6-4! Wang Qiang (China) – Marie Bouzkova (Cehia) 6-3, 6-3; Karolina Pliskova (Cehia) – Amanda Anisimova (SUA) 6-3, 6-3. Programul optimilor: Barty – Kenin; Martic – Kudemertova; Halep – Rîbakina; Sabalenka – Kenin; Wang – Riske; Kuznețova – Svitolina; Kvitova – Stephens; Iastremska – Pliskova.

*După Sorana Cîrstea, Monica Niculescu s-a calificat și ea în optimile turneului de la Tașkent, după ce a învins-o, ieri, în primul tur, cu scorul de 6-1, 7-5, pe Nighina Abduraimova din Uzbekistan (552 WTA). Monica s-a impus după un meci care a durat o oră și 21 de minute. În faza următoare, ea va evolua cu belgianca Alison Van Uytvanck (61 WTA). Eliminată în primul tur la simplu, Irina Begu s-a consolat cu calificarea în sferturi la dublu, alături de jucătoarea din Belarus, Lidzia Marozava. Favoritele numărul 2 le-au întrecut, cu scorul de 6-4, 6-3, pe americanca Francesca Di Lorenzo și pe poloneza Katarzyna Kawa. În manșa următoare, Begu și Marozava vor da piept cu echipa învingătoare din meciul Sharon Fichman/Tatjana Maria (Canada/Croația) - Katerîna Bondarenko/Aleksandra Krunic (Ucraina/Serbia).Rezultate de la simplu: Kristyna Pliskova (Cehia) – Jasmin Paolini (Italia) 6-4, 6-4; Pauline Parmentier (Franța) – Aleksandra Krunic (Serbia) 6-1, 6-2;Margarita Gasparian (Rusia) – Stéphanie Voegele (Elveția) 6-4, 4-6, 6-4; Timea Babos (Ungaria) - Kirsten Flipkens (Belgia) 6-2, 7-5; Ysaline Bonaventure (Belgia) – Akgul Ammanmuradova (Uzbekistan) 6-3, 6-1; Tatjana Maria (Germania) – Olga Govorțova (Belarus) 7-6, 6-1. Sorana Cîrstea va juca astăzi cu Ysaline Bonaventure, pentru un loc în sferturi.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.