Sport

Debut european în Gruia

Ziarul de Vrancea
24 aug 2020 705 vizualizări

Astzi, de la ora 21:00, CFR Cluj – Dinamo Zagreb, meci în turul II preliminar al Ligii Campionilor *meciul se disput într-o singur manș și va fi transmis de Digi Sport și Look Plus

Campioana României, CFR Cluj, impulsionată de vulcanicul, dar neprețuitul antrenor Dan Petrescu,încearcă să repete excelentul sezon excelent precedent, dar a dat astăzi de primul adversar dificil. Poate că mulți dintre cei care au savurat victoria eclatantă a FC Sevilla în Europa League, au uitat că echipa lui Julen Lopetegui a fost la un pas de eliminare de către CFR Cluj în 16-imi. Hai să ne amintim: după 1-1 în Gruia, la Sevilla nu s-a înscris până spre final. În min,87 Păun a dat un gol superb care ar fi însemnat, practic, eliminarea gigantului andaluz. Golul ar fi fost anulat prin intervenția VAR, apreciindu-se că în momentul pasei spre Păun, Omrani a comis un fault, A rămas din acel 2019-2020 epopeica victorie de pe Hampden Park, 4-3 cu Celtic Glasgow.

Acum în turul II preliminar al Ligii Campionilor, CFR a dat de un adversar în general incomod pentru echipele românești: Dinamo Zagreb: din cele opt duble confruntări pe frontul european, șapte au revenit croaților: 5-1 (scor agregat) cu Steaua în 1964, 1-0 cu Dinamo Pitești în 1967 (Dinamo era, pe atunci, deținătoarea Cupei Orașelor Târguri), 5-2 cu Petrolul Ploiești în 1967 (toamna), 4-0 cu ASA Târgu Mureș n 1976, 4-2 cu Poli Timișoara în 2006, 5-2 cu Petrolul în 2007 și 5-2 cu Astra în 2008.Excepția s-a produs în 1994, în unicul tur preliminar al Ligii Campionilor. Steaua a pierdut în Capitală cu 1-2, dar a câștigat la Zagreb cu 3-2 meciul cu echipa numită pe atunci Croatia, cu două goluri decisive marcate de Jean Vlădoiu. Nu știm cât de mult contează acum că disputa are loc într-o singură manșă și are loc pe pământ românesc, dar croații sunt foarte periculoși, iar compatrioții lor care joacă în liga noastră le dă prima șansă.

În ciuda celor două victorii, cu emoții (2-0 în Malta cu FC Floriana în turul I preliminar, și 2-1 cu Academica în campionat), la CFR nu curge lapte și miere. În minusculul intersezon au fost ceva disensiuni, bravul portar Arlauskis a părăsit echipa, iar Djokovic nu mai are zile multe în Gruia. Jucătorul sârb este inclus de nevoie în lotul clujean, dar Dan Petrescu nu are prea ardentă dorință să-l folosească. Accidentarea lui Billel Omrani l-a convins pe „Bursuc” să-l introducă în lot pe nou-transferatul Gabriel Debeljuh slovenul transferat de la FC Hermannstadt

Dacă CFR se laudă cu trei titluri consecutive, ce mai putem spune de Dinamo Zagreb, care a cucerit 14 din ultimele 15 titluri în Croația. În plus, Dinamo a jucat în ultimul „cincinal” de trei ori în grupele Ligii Campionilor și odată în cele ale Ligii Europa, când a prins și primăvara europeană. Totodată, echipa pregătită de Zoran Mamic a câștigat și primele două partide din campionatul croat. Să mai amintim că echipa învinsă din acest meci va continua în turul III preliminar, dar în „Europa League”.

Formațiile probabile

    


CFR: Bălgrădean – Susic, Cestor, Boli, Camora – Deac,Hoban” Bordeianu, Chipciu – Debeljuh, Rondon.

Dinamo: Livakovic –Théophile-Catherine, Stojanovic, Milic, Ademi – Ivanusec, Majer, Danicic, Orsic – Kulenovic, Kastrati.

Arbitru: Emanuel Carvalho (Portugalia)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.