Sport

Debut cu dreptul pentru juniorii III, CSM Focșani 2007

Cătălin VLĂDESCU
17 sep 2017 1462 vizualizări

Următoare partidă de campionat pentru echipa noastră este programată pe data de 23 septembrie, la Vaslui, cu LPS Vaslui

Micii handbaliști de la CSM Focșani 2007 au câștigat sâmbătă, în Polivalentă, primul meci din campionatul național de handbal, destinat juniorilor 3. Aceștia au trecut cu scorul de 25-19(12-13) de OK Sport Onești. A fost o victorie de moral pentru copiii noștri, la debutul în campionat, mai ales că a fost obținută în condiții speciale, și mă refer aici la faptul că din lotul nostru doar doi jucători sunt născuți în anul 2003, majoritatea fiind generația 2004 sau chiar 2005. Este o diferență de vârstă ce contează foarte mult la acest nivel, o diferență ce trebuie mereu compensată prin altceva, de regulă prin tehnică sau prin pregătire fizică și mentală, sau chiar prin ambele în același timp, așa cum s-a întâmplat în meciul cu onestenii. În prima repriză copiii de la Onești s-au aflat în permanență la conducere pe tabelă, dar s-a dovedit hotărâtor, în cele din urmă, faptul că niciodată nu s-au desprins la mai mult de două goluri. În mitanul secund, picii noștri au revenit mult mai hotărâți de la vestiare și au reușit să întoarcă soarta meciului în favoarea lor, mai ales datorită ultimelor 10 minute foarte bune. Încurajați din tribune și de un mic, dar inimos, grup de suporteri, focsanenii au terminat en fanfare partida, arătând că la Focșani handbalul are viitor, că avem pe ce „croșeta” pe mai departe. Fără îndoială pregătirea fizică și mentalul au făcut diferența în partida se sâmbătă, după cum îmi mărturisea și Marius Partene, unul dintre antrenorii care au pus bazele acestei echipe: „...a fost un meci de debut bun, în ciuda faptului că am întâlnit o echipă cu mulți jucători născuți în 2003...victoria a fost obținută în principal prin dăruire...cantonamentul montan pe care l-am avut în această vară și-a arătat roadele, și-a făcut treaba, nu am cedat fizic. Mai avem multe de pus la punct, avem încă zone nevralgice, atât în apărare, cât și pe faza de atac. Suntem pregătiți să muncim în continuare, să facem totul pentru a remedia lucrurile mai puțin bune, din mers. Felicit întreaga echipă.”

 Clasamentul după prima etapă se prezintă astfel: (foto)

Următoare partidă de campionat pentru echipa noastră este programată pe data de 23 septembrie, la Vaslui, cu LPS Vaslui I, echipă ce a pierdut primul joc cu scorul de 39-26, în deplasarea de la CSS Tecuci. (Cătălin Vlădescu)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.