Sport

De zece ori, Hamilton!

Ziarul de Vrancea
11 nov 2018 456 vizualizări

Pilotul britanic își onorează titlul de campion mondial de Formula 1, câștigând cursa de la Interlagos

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câștigat, ieri, MP al Braziliei, a XX-a etapă, penultima, a Campionatului Mondial de Formula 1. El a fost urmat de olandezul Max Verstappen de la Red Bull și de finlandezul Kimi Räikkönen de la Ferrari. Germanul Sebastian Vettel de la Ferrari, al doilea la start, a fost abia al șaselea la final, după australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull, care a terminat al patrulea, și după finlandezul Valtteri Bottas de la Mercedes, clasat al cincilea. Pe locurile VII-1X s-au clasat în ordine Charles Leclerc (Sauber/Monaco), Romain Grosjean (Haas/Franța), Kevin Magnussen (Haas/Danemarca) și Sergio Perez (Force India/Mexic). Performerul cursei de la Interlagos a fost Verstappen, plecat de pe locul V al grilei, care și-a depășit toți adversarii din fața sa până în turul 40, inclusiv pe Hamilton, pornit din pole-position. Din nefericire pentru tânărul olandez, șansele sale la victorie au fost năruite în turul 44/71 de francezul Esteban Ocon de la Force India, care l-a acroșat, în momentul în care pilotul de la Red Bull îl depășea cu un tur. Verstappen a reușit să continuie cursa, terminând al doilea, în timp ce Ocon a fost penalizat cu un "stop and go". Hamilton s-a impus duminică pentru a 72 oară într-o cursă de F1, a doua oară la Interlagos și a zecea oară în acest sezon. 

Clasamentul piloților: 1. Lewis Hamilton – 383 p; 2. Sebastian Vettel – 302 p; 3. Kimi Räikkönen – 251 p; 4. Valtteri Bottas – 237 p; 5. Max Verstappen – 234 p; 6. Daniel Ricciardo – 158 p; 7. Nico Hulkenberg – 69 p; 8. Sergio Perez – 58 p; 9. Kevin Magnussen – 55 p; 10. Fernando Alonso – 50 p/

Clasamentul constructorilor: 1. Mercedes – 620 p; 2. Ferrari – 553 p; 3. Red Bull – 392 p. Ultima etapă, Marele Premiu al Emiratului Arabiei Saudite va avea loc pe 26 noiembrie.

Puștiul Verstappen face scandal

După cursă a avut loc un conflict verbal între Max Verstappen (21 de ani) și francezul de 22 de ani, Esteban Ocon, pe tema acroșajului din turul 44. După cursă, Verstappen a afirmat că speră să nu-l întâlnească pe pilotul de la Force India, dar nu s-a ținut de cuvânt și l-a căutat la standuri pe francez până l-a găsit. După un schimb de replici, Max Verstappen l-a îmbrâncit de mai multe ori pe francezul de 22 de ani. "Un comportament de nebun", a declarat Ocon după incident. Comisarii FIA nu au rămas indiferenți la agresiunea lui Verstappen și l-au sancționat pe pilotul Red Bull cu două zile de muncă în interes general, pe care trebuie să le efectueze în următoarele șase luni. Aceștia au acceptat explicația olandezului, potrvit căreia nu a intenționat să-l lovească pe Ocon, dar a fost provocat și și-a pierdut sângele rece.  Pilotul olandez a continuat să-l facă prost pe Esteban Ocon de la Force India: "Acroșajul? Nu înțeleg. Astfel de evenimente se pot întâmpla în timpul unei lupte între primul clasat și al doilea. în acest caz, el era întâziat. Eu am intrat pe interior și el a încercat să mă facă pe exterior. El a primit o penalitate sportivă, deci mi se pare evident. M-am dus să-l împing, nu ne-am bătut. Nu l-am lovit. După o oră, nu am avut ce să-i mai spun. Nu vorbesc cu proștii. Nu am nevoie să-i vorbesc", a declarat Verstappen, pentru RTBF.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.