Sport

De unde ai apărut, Nadia?

Ziarul de Vrancea
6 oct 2020 1061 vizualizări

*Podorovska a completat seria surprizelor în turneul feminin de la Roland Garrod: a învins-o fără drept de apel pe cea mai bine clasată sportivă rămasă în concurs

Surpriza cea mare la Roland Garros, în ziua de ieri, s-a înregistrat în prima partidă din sferturile de finală ale turneului feminin. Elina Svitolina (5 WTA),rămasă acum principala favorită la clasament, a pierdut în sferturi, scor 2-6, 4-6 în optimile de finală, în fața argentiniencei (cu rădăcini ucrainene!), Nadia Podoroska (131 WTA). Sportiva de 23 de ani, la a doua sa prezență pe tabloul principal într-un turneu de Mare Șlem, egalează performanța belgianului Filip Dewulf, ajuns din calificări până în semifinale pe zgura pariziană în 1997. Pe ansamblul turneelor majore, doar două jucătoare au „aterizat” în semifinale din calificări: austrlaliana Christine Matison (1978, Australian Open) și americanca Alexandra Stevenson (1999, Wimbledon). Podoroska a atins cea mai înaltă clasare în ierarhia WTA, locul 130, la 20 septembrie. După acest turneu, ea va intra în Top 50 WTA. În calificările actualei ediții, în turul al doilea, ea a trecut de Jaqueline Cristian, cu 6-0, 6-4.Adversara Nadiei în semifinale, va fi poloneza Iga Swiatek (54)sau italianca Matilda Trevisan (150).

Ziua de tenis de la Roland Garros a început cu ultimul meci din optimi, întrerupt din gala de luni din cauza ploii. Americanca Danielle Collins (57 WTA) a ajuns pentru prima oară în sferturi după un succes cu 6-4, 4-6, 6-3 în fața tunisiencei Ons Jabeur (30 WTA). În sferturi, Collins, care va juca astăzi, în sferturi, va evolua contra americancei Sofia Kenin, a patra favorită.Cealaltă partidă se va disputa între Petra Kvitova (Cehia, 11 WTA) și germana Laura Siegemund (60) și ea debutantă în sferturi.

Trecând la băieți ultimii calificați în sferturi sunt spaniolul Pablo Carreño (18 ATP) și liderul mondial, sârbul Novak Djokovic. Ambii s-au impus fără probleme: Carreño a câștigat cu 6-2, 7-5, 6-2 în fața surprinzătorului neamț Daniel Altmaier (176), iar „Nole” a trecut de rusul Karen Hacianov (16) cu 6-4, 6-3, 6-3. Cei doi se vor întâlni astăzi, în sferturi.Aseară s-au mai disputat meciurile din sferturi, Dominic Thiem – Diego Schwartzman și Rafael Nadal -Jannik Sinner, iar azi mai are loc partida Andrei Rublev – Stefanos Tsitsipas.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.