Sport

De pe bârnă în trafic

Ziarul de Vrancea
8 apr 2020 993 vizualizări

Renumita gimnastă Larisa Iordache dă ajutor cadrelor de poliție în calitate de sportivă dinamovistă

Gimnasta Larisa Iordache a anunțat, ieri, că în această perioadă a “schimbat costumul de gimnastică în uniforma de poliție”, din cauza lipsei de personală. Medaliata olimpică, mondială și europeană a declarat, ieri pentru AGERPRES, după prima ei zi ca agent de poliție pe străzile Capitalei, că oamenii pe care i-a oprit în trafic erau crispați și le tremurau mâinile atunci când îi prezentau actele. „Am fost anunțată din scurt că trebuie să întărim personalul pentru că nu sunt destui oameni care să patruleze zi de zi și am fost și noi chemați să ajutăm. Azi a fost prima mea zi ca agent de poliție. Am verificat șoferii, actele să văd dacă sunt în regulă și dacă merg la un drum urgent sau au ieșit doar să se plimbe aiurea cu mașina. Am învățat chestii noi încă din prima zi. Nu m-a recunoscut nimeni pentru că aveam masca de protecție. Eu m-am prezentat, dar nu m-a recunoscut nimeni. Am observat o chestie, mi se întâmplă și mie atunci când mă oprește poliția, indiferent că e vorba de un control de rutină sau că am greșit ceva în trafic, toți oamenii au o emoție. Oamenii erau atât de crispați, pur și simplu le tremurau mâinile când ne prezentau actele. M-am pus și eu în postura lor când mă oprește și pe mine poliția. Pe mine nu mă deranjează că nu mă recunoaște lumea, chiar mă bucur că sunt tratată ca un om normal”, a spus gimnasta, Întrebată dacă i se pare normal să treacă de la exercițiile de gimnastică la munca de patrulare ca agent de poliție, Larisa Iordache a spus: „Nu, în niciun caz nu mi se pare normal, pentru că eu toată viața am făcut gimnastică, toată viața am fost la sala de antrenament, chiar și în luna asta în care nu am putut să merg la sală să-mi desfășor activitatea normal a trebuit să le fac în casă. Am stat cât am putut de mult în casă și să nu iau contact cu alte persoane. Și când mergeam la cumpărături aveam grijă de mine. Și acum să ajung în uniforma de poliție și să interacționez cu oamenii este destul de dificil. Sunt foarte multe informații dintr-o dată. Nu este greu să stochez aceste informații, însă este greu să văd că unii oameni chiar nu înțeleg. Este normal să accept situația pentru că am fost chemată, nu am nimic de obiectat, este normal să răspund pozitiv. Eu sper să mă întorc la gimnastică cât de curând”.

Potrivit gsp.ro, Larisa Iordache, legitimată la CS Dinamo, nu este singura reprezentantă a clubului aflată în situația de a se pune la dispoziția autorităților în această perioadă. “În afara sportivilor care sunt calificați la Jocurile Olimpice sau care au șanse la calificare, absolut toți ceilalți sportivi ai clubului Dinamo sunt la dispoziția autorităților”, a declarat George Cosac, președintele clubului Dinamo, el menționând că fiecare sportiv a fost repartizat la o secție din apropierea domiciliului, iar acolo își desfășoară activitatea, fie de patrulare sau de munca la birou, în funcție de nevoile acelei secții.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.