Sport

De patru ori România!

Ziarul de Vrancea
13 feb 2018 647 vizualizări

După Niculescu și Buzărnescu, și Sorana Cîrstea s-a calificat în turul II al turneului de la Doha, unde astăzi, de la ora 15:00 debutează Simona Halep

Sorana Cîrstea (36 WTA) s-a calificat, ieri, în turul al turneului de categorie Premier 5 de la Doha, cu premii totale de 3.173.000 de dolari, reușind să se alăture altor două românce, Mihaela Buzărnescu și Monica Niculescu, calificate încă de ieri. Sorana a trecut în primul tur de sportiva din Grecia, Maria Sakkari (62 WTA), după o oră și 13 minute de joc. În turul doi, Sorana va evolua în compania belgiencei Elise Mertens (20 WTA), care a trecut cu 2-6, 6-1, 6-1 de jucătoarea maghiară Timea Babos (35). Singura partidă dintre Cîrstea și Mertens s-a disputat în 2016, la Roland Garros, Sorana câștigând cu 6-3, 6-0.  În schimb, Irina Begu (37 WTA) a fost învinsă de experimentata australiancă Samantha Stosur (39), scor 4-6, 2-6, în 76 de minute.  Irina Begu a acuzat dureri la piciorul stâng în finalul primului set și la începutul celui de-al doilea, ea evoluând cu un bandaj. De altfel, cuplul Irina Begu / Monica Niculescu s-a retras din competiție, înaintea partidei de aseară, din primul tur cu cehoaicele Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova.

În turul secund va evolua și Simona Halep (2 WTA). Ea  a confirmat că va participa la turneul dotat cu premii în valoare de 2.6 milioane de dolari: "Voi juca la acest turneu. Încă mai simt dureri, dar voi intra pe teren". Simona va juca astăzi, după ora 15:00, cu rusoaica Ekaterina Makarova (35 WTA). la Doha. Halep și Makarova s-au mai întâlnit de cinci ori, românca impunându-se de trei ori. Ieri, jucătoarea slovacă Magdalena Rybarikova (18 WTA) s-a calificat și ea în turul II, învingând-o cu 6-3, 6-1 pe sportiva din Oman, Fatma Al Nabhani (520). Ea o va întâlni în următoarea manșă pe Monica Niculescu, palmaresul întâlnirilor directe fiind 4-3 pentru româncă.

Alte rezultate: Madison Keys (SUA) – Wang Qiang (China) 6-1, 6-4; Kristina Mladenovic (Franța) – Peng Shuai (China) 6-4, 6-2; Petra Kvitova (Cehia) – Çagla Buyukakcay (Turcia) 6-0, 6-3; Johanna Konta (Marea Britanie) – Bernarda Pera (SUA) 7-5, 6-1; Alizé Cornet (Franța) – Anett Kontaveit (Estonia) 6-2, 6-1; Marketa Vondrousova (Cehia) – Iulia Putințeva (Kazahstan) 6-3, 6-1; Anastassija Sevastova (Letonia) – Donna Vekic (Croația) 6-3, 6-4; Carina Witthöft (Germania) – Tatjana Maria (Germania) 6-3, 6-0; Barbora Strycova (Cehia) -  Aleksandra Krunic (Serbia) 6-4, 6-4; Carla Suarez (Spania) – Katerîna Bondarenko (Ucraina) 3-6, 6-3, 6-3; Julia Goerges (Germania) – Lucie Safarova (Cehia) 6-1,7-5; Garbiñe Muguruza (Spania) – Duan Yingying (China) – meci din turul II – 6-3, 6-4.

Astăzi, la Doha. în afara Simonei Halep evoluează în turul II, Sorana Cîrstea cu Elise Mertens (după 16:00), Monica Niculescu cu Magdalena Rybarikova (după 17:30) și Mihaela Buzărnescu cu Jelena Ostapenko (19:30).

* Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 4, s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Rotterdam, cu premii de 1.996.245 de euro. Tecău și Rojer au dispus în runda inaugurală de cuplul spaniol Feliciano Lopez/Marc Lopez, scor 6-4, 6-4, după o oră și zece minute de joc.În sferturi, Tecău și Rojer vor întâlni cuplul olandez Robin Haase/Matwe Middelkoop, care a învins o echipă din aceeași țară, Jasper Smit/Jesse Timmermans, scor 6-2, 6-4. Tecău și Rojer au câștigat turneul de la Rotterdam în 2015 și au jucat finala în 2014. Astăzi, după ora 13:30, intră în concursul de simplu Marius Copil (74 ATP), care îl va întâlni pe bosniacul Damir Dzumhur (24). Acesta a câștigat în 2016 la București singurul meci cu Copil, scor 6-1, 3-6, 6-2.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.