Sport

De la Sibiu pe Champs Elysées

Ziarul de Vrancea
28 iul 2019 885 vizualizări

Columbianul Bernal a câștigat Turul Franței la 22 de ani,obținând și tricoul alb, al tinereții

Ciclistul Egan Bernal (Ineos) a devenit, duminică seară, la Paris, primul columbian câștigător al Turului Franței, la numai 22 de ani. Bernal a încheiat competiția pe primul loc în clasamentul general, urmat de colegul său Geraint Thomas și de Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma). Pe Champs-Elysees, ultima etapă a ediției din acest an a Turului Franței a fost câștigată la sprint de australianul Caleb Ewan (Lotto-Soudal). „Este incredibil, uluitor, îmi găsesc greu cuvintele. Am nevoie de câteva zile pentru a-mi reveni și a înțelege această performanță. Este o zi copleșitoare. La linia de final m-a așteptat familia, sunt fericit, nu pot să descriu ceea ce simt. Columbia merita și Turul Franței și sunt mândru că sunt primul care câștig aici”, au fost primele reacții ale lui Egan Bernal după ce s-a impus în Turul Franței. Bernal a câștigat competiția fără să se impună în vreo etapă (se afla în frunte în etapa a 19-a, care a fost oprită și neutralizată din cauza grindinei). Acest lucru l-au mai reușit Henri Cornet (1904), Firmin Lambot (1922), Roger Walkowiak (1956), Gastone Nencini (1960), Lucien Aimar (1966), Greg LeMond (1990), Oscar Pereiro (2006) și Chris Froome (2017). Egan Bernal este cel mai tânăr câștigător din ultimii 110 ani. Acesta a adus celor de la Team Ineos (fosta Team Sky) al șaptelea titlu din ultimele opt ediții. De asemenea, Egan Bernal este unul dintre puținii rutieri care au reușit să obțină la finalul competiției atât tricoul galben (câștigător), cât și cel alb (acordat celui mai bun tânăr). Laurent Fignon (1983), Jan Ullrich (1997), Alberto Contador (2007) și Andy Schleck (2010) au mai reușit această performanță. Columbianul a câștigat în 2017 Turul Sibiului. Caleb Ewan a câștigat trei etape, a terminat o dată pe poziția secundă și de trei ori pe locul al treilea. Acesta este primul australian care câștigă pe Champs-Élysées după Robbie McEwen (2009) și primul debutant care reușește acest lucru după Tom Boonen (2004).

Celelalte tricouri ale „Turului” au revenit lui Peter Sagan (Bora) –tricoul verde pentru sprint – respectiv, Romain Bardet (AG2R), tricoul cu buline pentru cățărători.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.