Sport

De-abia mai respira

Ziarul de Vrancea
5 iul 2021 591 vizualizări

Emma Răducanu a abandonat din motive medicale în partida de la Wimbledon cu Ajla Tomljanovic *Semifinalele feminine sunt Kerber-Barty și Sabalenka -Pliskova

Ultimul meci al zilei de luni la Wimbledon a fost o dezamăgire pentru suporterii londonezi și, în plus, a stârnit și sămânță de scandal. Britanica de 18 ani Emma Răducanu (338 WTA) a abandonat în meciul cu australianca Ajla Tomljanovic, la scorul de 6-4, 3-0 pentru adversară. La 0-2, tânăra Emma a început să ducă mâna la stomac și să respire cu greutate. În timpul game-ului al treilea, pe serviciul adversarei, Emma Răducanu a cerut intervenția personalului medical pentru pauza care urma. După acel joc disputat și de asemenea pierdut, jucătoarea cu origini române și chineze a primit tratament pe teren, apoi a mers la vestiare. Ea nu a mai revenit pe teren, iar arbitrul de scaun a anunțat că jucătoarea născută în Canada a abandonat, spre dezamăgirea numerosului public aflat în tribunele terenului numărul 1 de la Wimbledon. Până în optimi, Emma le-a învins pe rusoaica Vitalia Diatcenko (150 WTA), scor 7-6, 6-0, pe jucătoarea cehă Marketa Vondrousova (42 WTA), finalistă la Roland Garros în 2019, 6-2, 6-4, și pe Sorana Cîrstea (45), scor 6-3, 7-5.

Ieri s-au stabilit semifinalistele turneului feminin. Aflată într-o puternică revenire de formă, germana Angelique Kerber (28 WTA) a trecut cu 6-2, 6-3 de jucătoarea cehă Karolina Muchova (22 WTA) scor 6-2,6-3 și va juca în semifinale cu liderul mondial, Ashleigh Barty (Australia), care n-a avut niciun fel de probleme cu sus-pomenita ei compatrioată, Ajla Tomljanovic, scor 6-1, 6-3.Pe partea cealaltă de tablou, pentru tunisianca Ons Jabeur, capătul de drum la Wimbledon s-a numit Arîna Sabalenka, numărul 4 mondial, care a învins-o pe jucătoarea arabă cu 6-4, 6-3. Sabalenka va avea un meci foarte interesant în semifinala cu jucătoarea cehă Karolina Pliskova, a opta favorită care a trecut și ea fără probleme de elvețianca Viktorija Golubic, scor 6-2, 6-2. Prin calificarea în semifinale, jucătoarea cehă o va intrece pe Simona Halep în clasamentul WTA. În ierarhia live, Pliskova a urcat de locul 10 pe 8, iar Halep, care nu și-a pututut apăra trofeul cucerit în 2019 la Wimbledon, a coborât pe locul IX, loc pe care va rămâne săptămâna viitoare.

În privința turneului masculin, ieri s-a jucat doar continuarea unui meci întrerupt luni din cauza întunericului. Polonezul Hubert Hurkacz (18 ATP) l-a învins pe numărul 2 mondial, rusul Daniil Medvedev, scor 2-6, 7-6, 3-6, 6-3, 6-3. Sferturile de finală au loc astăzi după cu urmează: Karen Hacianov (Rusia) – Denis Shapovalov (Canada), Novak Djokovic (Serbia) – Marton Fucsovics (Ungaria), Matteo Berrettini (Italia) – Felix Auger-Aliassime (Canada), Roger Federer (Elveția) – Hubert Hurkacz (Polonia).

Tenis dincoace de Mânecă

 *Perechea româno-italiană Irina Bara/Sara Errani s-a calificat, marți, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de tenis de la Hamburg (WTA 250), după 6-2, 6-2 cu cuplul Elixane Lechemia/Ingrid Neel (Franța/Olanda). Bara și Errani au obținut victoria după doar 56 de minute în fața favoritelor numărul doi, fără a-și pierde serviciul în acest meci.Astăzi,

Irina Bara (112 WTA), acceptată pe tabloul principal de simplu, va juca în primul tur contra cehoaicei Kristyna Pliskova (106 WTA).

*Mihaela Buzărnescu s-a calificat în turul II al turneului WTA 125 de la Bastad (Suedia), după ce a trecut cu scorul de 6-2, 6-1 (53 de minute) de Zuzana Zlochova (Slovacia, 344 WTA). În optimi, Michi va înfrunta o altă jucătoare din Slovacia, Anna Schmiedlova (26 ani, 122 WTA), a cincea favorită. Jaqueline Cristian (152 WTA) a fost întrecută dramatic de australianca Maddison Inglis (140 WTA), cap de serie numărul opt, cu 6-3, 6-7, 6-7 după mai bine de trei ore de joc. Românca a câștigat primul set cu 6-3, după ce a condus cu 5-1 la un moment dat, l-a cedat pe al doilea în tiebreak. A fost aproape de victorie, după ce a condus cu 4-0 și 5-2 în decisiv, dar a pierdut patru game-uri consecutive. A reușit să ducă setul în tiebreak, dar aici a pierdut fără drept de apel.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.