Sport

„De-abia aștept să joc din nou”

Ziarul de Vrancea
11 apr 2020 866 vizualizări

Ce a învățat Simona Halep din perioada de izolare și când speră ea că se poate întoarce pe teren

Simona Halep a declarat, într-un interviu pentru Digi Sport, că este încrezătoare că această perioadă dificilă va trece,Ea menționat că din februarie, de la finala de la Dubai, nu a mai pus mâna pe racheta de tenis și că își dorește mult ca din septembrie să joace din nou. Halep a confirmat că a donat 30.000 de euro spitalelor pentru lupta împotriva coronavirusului. „A fost un moment venit din interior, am zis că indiferent de sumă trebuie să donez. Cadrele medicale sunt cele mai expuse și au nevoie de echipament. Eu am mai donat, nu-mi place să anunț. Dar aici mi-am dorit să postez eu videoclipul acela, voiam să transmit exact ceea ce mi-am propus, ca toți oamenii care au posibilități să doneze”. Sportiva a precizat că se simte bine și nu mai are dureri deloc la talpă. “Piciorul este bine și alerg fără dureri. Am sentimentul că atunci când o să avem din nou posibilitatea să jucăm turneele o să fiu sută la sută aptă”.

În afara faptului că nu mai poate ieși la restaurant cu prietenii, Simona Halep spune că programul ei zilnic nu este foarte schimbat față de cum era înainte: “Nu s-au schimbat prea multe, eu aveam cam același program. Ceea ce s-a schimbat major este faptul că nu mai plec de-acasă. Faptul că stau acasă de 6-7 săptămâni pentru mine e ceva nou. Dorm mai mult, este un moft, mănânc un mic-dejun întârziat, încerc să alerg, iar apoi îmi fac exercițiile acasă. Mai fac ordine, mai încerc să gătesc ceva, dar nu prea îmi iese. Sper, după ce ies din carantină, să știu să fac mai multe treburi decât înainte. Eu una m-am izolat complet, nu am avut contact direct cu nimeni. De pe 9 martie n-am mai ieșit în oraș și nu m-am întâlnit cu vreo persoană pe care nu o cunosc”.

Ea a precizat că va juca din nou tenis peste câteva săptămâni. “Nu am atins racheta de la din finala de la Dubai. După ce a apărut această situație am spus, ok, o să încep cât se poate de târziu ca să mă aerisesc pur și simplu de tenis. Nu am jucat tenis deloc și o să mai stau câteva săptămâni până o să mă apuc din nou. Îmi lipsește faptul că nu mai ies cu prietenii. Pe tenis, pot să spun că îmi lipsește echipa, mi-e dor de ei, mi-e dor de turnee. Simt lipsa adrenalinei pe care am avut-o zi de zi în toți acești ani”.

Fostul lider WTA este de părere că forurile din tenis trebuie să găsească o soluție bună pentru toți sportivii: “WTA, ITF și ATP cred că trebuie să se strângă și să ia o decizie bună pentru toți jucătorii, nu doar pentru cei de top”.Halep i-a îndemnat pe români să aibă încredere că totul va fi bine: “Trebuie să avem răbdare, să avem încredere că totul va fi bine, să ne protejm pe noi și să-i protejăm pe cei din jur”.

WTA a anunțat, sâmbătă, că turneul Rogers Cup, care ar fi trebuit să aibă loc la Montreal în august, a fost amânat pentru 2021, din cauza pandemiei de coronavirus. Amânarea vine ca urmare a măsurilor decise de autoritățile din Quebec, și anume de interzicerea organizării de evenimente până la 31 august. Circuitul WTA este suspendat până la 12 iulie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.