Sport

VIDEO | Focșăneanul David Antonescu, unul dintre cele mai mari talente ale baschetului românesc, pleacă în Spania

Ziarul de Vrancea
30 aug 2021 2022 vizualizări

Vestea privind transferul lui David Antonescu în Spania apare chiar în ziua în care talentatul sportiv focșănean împlinește 17 ani. El va juca la Real Betis Baloncesto, sub comanda antrenorului Pablo Gonzales, în echipa U18 și în Liga EBA, îmbrăcând tricoul alb-verde.

Citiți în legătură cu transferul anunțat al baschetbalistului junior, component de la vârsta de 15 ani al echpei de seniori CSM Focșani 2007, postarea activată pe contul de facebook IG Hoops:

„David Antonescu unul dintre cei mai buni juniori 2004, face pasul spre Real Betis Baloncesto !

Prezent la prima ediție a campului Real Betis Baloncesto by IG Hoops, la Sibiu, David Antonescu (1.96m, extremă) a fost unul dintre remarcații antrenorilor spanioli, el fiind deja în baza de date a jucătorilor români propuși spre a fi monitorizați de Betis, alături de alte vârfuri ale generațiilor 2007, 2006, 2005 și 2004.

Sezonul precedent, în care a jucat pentru CSM Focșani, în formatul complet al Ligii Naționale, a consemnat un salt valoric important pentru David, iar această vară a fost una dedicată acestei decizii.

Alături de părinții săi, Virgil și Claudia, și de agentul care îl reprezintă, Sabin Gherdan (Octagon), David a ales să își definitiveze junioratul în Spania, acolo unde va juca sub comanda antrenorului Pablo Gonzales, în echipa U18 și în Liga EBA, îmbrăcând tricoul alb-verde.

Un jucător foarte inteligent, muncitor și versatil, Antonescu a evoluat pentru CSM Focșani în ultimele două sezoane, atât la nivel de seniori, cât și de juniori. Cel care are un merit deosebit în formarea sa este antrenorul Mihai Petruț.

În LNBM, David a jucat în medie 20 de minute pe meci și a contribuit cu 4.3 puncte și 2.2 recuperări. A avut un procentaj solid la aruncările de la mare distanță (38%), iar recordul de puncte, 12, a venit împotriva campioanei U BT Cluj Napoca.

În această vară, David a reîmbrăcat tricoul naționalei României pentru meciurile de la U18 European Challengers. A disputat 4 meciuri, cu Suedia, Slovacia, Ucraina și Irlanda, având medii de 11.3 puncte și 6.8 recuperări, cu 42% la 3 puncte.

Ne bucurăm că putem face oficială această știre chiar astăzi, 28 august, când David împlinește 17 ani!

”La mulți ani, chico!” și suntem siguri că bursa primită și oportunitatea de a deveni parte dintr-un proiect atât de important te vor motiva la maxim! Vom fi cu ochii pe tine și pe colegii tăi. Suerte!”-IG Hoops

IG Hoops Management Group are misiunea de a promova conceptul ”Sports business” în rândul organizațiilor sportive din România.

Citiți și postarea activată pe același subiect pe contul de facebook al agentului care îl reprezintă pe David Antonescu, Sabin Gherdan (Octagon)

Un vis devenit realitate!

David Antonescu, care azi împlinește 17 ani, face pasul spre Coosur Real Betis  acolo unde va juca sub comanda antrenorului Pablo Gonzales, în echipa U18 și în Liga EBA, îmbrăcând tricoul alb-verde.

David a participat la prima ediție a campului Real Betis Baloncesto by IG Hoops, desfășurată în vara anului 2020, și fost monitorizat pe întreg sezonul 2020/2021 unde alături de CSM Focșani 2007, sub atenta îndrumare a antrenorul său Mihai Petruț, unde a jucat în medie 20 de minute pe meci și a contribuit cu 4.3 puncte și 2.2 recuperări. A avut un procentaj solid la aruncările de la mare distanță (38%), iar recordul de puncte, 12, a venit împotriva campioanei U BT Cluj Napoca.

În această vară, David a reîmbrăcat tricoul naționalei României pentru meciurile de la U18 European Challengers. A evoluat în 4 meciuri, cu Suedia, Slovacia, Ucraina și Irlanda, având medii de 11.3 puncte și 6.8 recuperări, cu 42% la 3 puncte.

Este un moment frumos și o sincronizare perfectă a parafării acestul transfer având în vedere că astăzi este ziua de naștere a lui David.

La mulți ani, David, mult succes pe mai departe și să îți urmezi visul până la capăt! Sunt sigur că e doar începutul”

Highlights-urile David Antonescu din sezonul 2020/2021 pot fi urmărite în următorul VIDEO de mai jos:

 David Antonescu este nepotul fostului inspector al IȘJ Vrancea și director al Colegiului Economic ”Mihail Kogălinicenu” Focșani, profesorul Radu Ștefan

Citiți și postarea activată pe contul de facebook Colegiul Național "Al. I. Cuza" Focșani, liceul la care învată David Antonescu, la aflarea veștii privid transferul său în Spania:”David Antonescu, elev la CNAIC până în acest an, a ales să joace la o echipă din Spania,' prin urmare va urma acolo si liceul. În echipele de baschet juniori și seniori a CSM Focșani, David a jucat si pentru echipa liceului unde a învățat încă din clasa a V-a. Pentru că astazi e ziua lui, ii urăm " La multi ani " si mult succes de acum înainte! David rămâne cuzist, oriunde s-ar afla!”

Articolele publicate în Ziarul de Vrancea în ultimii ani despre baschetbalistul focșănean David Antonescu pot fi recitite accesând titlurile alăturate:

David Antonescu a fost cel mai bun marcator al lui CSM Focșani în meciul cu U-BT Cluj-Napoca;

Naționala U18 de baschet masculin a României, din care face parte sportivul focșănean David Antonescu, a plecat în Slovacia;

Baschetbalistul focșănean David Antonescu, în vârstă de 16 ani, la cea mai bună prestație a carierei;

Focșăneanul David Antonescu, prestații deosebite în naționala de baschet juniori a României, în meciurile cu Macedonia de Nord și Bulgaria


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.