Sport

Daum și-a prezentat raportul

Ziarul de Vrancea
1 aug 2017 461 vizualizări

 

în final, Răzvan Burleanu a anunțat că selecționerul german va rămâne la cârma naționalei de fotbal cel puțin până la încheierea preliminariilor CM 2018

Selecționerul Christoph Daum a declarat, ieri că, din punctul său de vedere, sunt două variante privind viitorul său la echipa națională a României: să plece imediat sau să-și prelungească înțelegerea cu FRF până în 2020. Întrebat dacă va continua după încheierea preliminariilor CM din Rusia, tehnicianul german a răspuns: "Nu depinde de mine, contractul meu se termină la finalul acestui an. Vom vorbi despre contract. Am discutat cu membrii Comisiei Tehnice și ar trebui să facem astfel de rapoarte mai des, pentru o mai bună înțelegere privind ce fac antrenorii de la juniori, de la tineret, de la echipa A. Cred că președintele va asculta părerile comitetelor, își va forma o opinie și apoi va decide. Dacă mă întrebați pe mine, sunt două variante: să ne oprim chiar acum sau să continuăm până în 2020."Daum s-a întâlnit, ieri, cu membrii Comitetului Executiv al FRF, cărora le-a prezentat activitatea sa la națională. "Vrem să mergem mai departe cu înnoirea acestei echipe, obținând rezultate mai bune, performanțe poate la fel cum am văzut în meciul cu Chile, care a fost pentru mine primul semnal pozitiv că se dezvoltă ceva. A fost doar un meci, dar mi-a dat o perspectivă optimistă despre viitorul echipei naționale a României. Știu că toată lumea ar fi fost mai fericită dacă aveam patru puncte în plus. Eu încă sunt încrezător în acest proces de înnoire și am explicat cât de clar am putut ceea ce dorim să facem în următoarele luni cu echipa națională și cu jucătorii în plan individual. Am avut un răspuns excelent pentru că toate întrebările care mi s-au pus au arătat că m-au umărit cu adevărat. Cred că acum au o mai bună înțelegere cu privire la ceea ce înseamnă adaptarea pas cu pas la un stil de perfromanță vest-european", a spus Daum. Întrebat dacă s-a gândit să renunțe la naționala României, selecționerul a răspuns: “Eu îmi voi respecta contractul, celelalte lucruri nu sunt în controlul meu."

În final, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că selecționerul Christoph Daum își va continua activitatea până la finalul contractului, însă a menționat că nu se poate pronunța dacă acesta va continua și după încheierea preliminariilor CM-2018. "La finalul acestor preliminarii va realiza un nou raport de activitate, după care vom trage o concluzie. Nu pot să mă pronunț deocamdată dacă vom continua sau nu în aceeași formulă. Sunt meciuri care ne dau un fel de speranță, sigur că toate meciurile oficiale care vor urma și un eventual baraj vor conta în această decizie, dar eu cred că nici domnul Daum nu-și dorește să stea la cârma naționalei dacă nu face performanță", a declarat Burleanu într-o conferință de presă. El a precizat că Rodion Cămătaru va face parte din Comisia Tehnică a FRF. La nivelul Comisiei Tehnice se va alătura și Felix Grigore, fără drept de vot însă, ca manager al departamentului de competiții.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.