Sport

Daum și-a chemat soldații

Ziarul de Vrancea
19 mai 2017 417 vizualizări

Selecționerul german a anunțat lotul României pentru partidele cu Polonia și Chile

Selecționerul german a anunțat lotul României pentru partidele cu Polonia și Chile

Selecționerul Christoph Daum a  anunțat ieri lotul național de fotbal pentru meciurile cu Polonia și Chile, primul din preliminariile CM 2018, al doilea cu caracter amical. Daum a făcut, pentru FRF, o caracterizare a fiecărui fotbalist pentru care a optat. " Tătărușanu este un portar care întotdeauna dă încredere. Pantilimon nu evoluează constant la Watford, dar ultima dată când l-am convocat și-a arătat calitățile. Florin Niță se descurcă foarte bine la Steaua. Un caracter bun și vine cu ceva special la echipa națională. Vom vedea cum s-a recuperat Silviu Lung după accidentare", a spus el despre portarii pe care i-a convocat.

Apoi, Christoph Daum și-a justificat și alegerile în ceea ce îi privește pe fundași: "Romario Benzar este un jucător foarte bun, care poate evolua pe mai multe posturi în defensivă. Prezența lui ne oferă mai multe opțiuni. Bogdan Țîru a făcut o treabă foarte bună la Viitorul, lui i se datorează faptul că echipa are o defensivă bună. E un jucător de viitor și ne vom ocupa de progresul său. Despre Chiricheș, toată lumea știe că atunci când este pe teren este lider. și. Săpunaru este un jucător de top la Astra, toți îi cunosc potențialul. E un jucător cu mare experiență și ne simțim foarte bine când îl avem pe teren”. Dacă situația lui Cosmin Moți este incertă, el urmând să aibă un control medical, Grigore este caracterizat de selecționer ca un luptător. Alin Toșca progresează la Betis, arătând și valențe de construcție, iar Latovlevici este văzut ca unul dintre cei mai buni jucători defensivi de bandă stângă din Turcia. “Pentru mine nu este o surpriză că am decis să îl convoc pe Ganea, pentru că și-a îmbunătățit jocul pe parcursul ultimului an în care l-am urmărit și cred că în acest moment trebuie să îl invităm pentru a ne cunoaște mai bine așa că va fi binevenit".

Despre mijlocașii aleși, Daum a spus că cu progresat cu toții. Hanca a participat la acțiuni de joc decisive, iar Răzvan Marin este puțin afectat de ceea ce se întâmplă la Standard Liège. Eric Bicfalvi are referințe bune de la antrenorul naționalei Rusiei. Cel mai mult, Daum a vorbit despre Pintilii, pe care îl consideră un jucător cheie: “Mi-ar fi plăcut să fie mai tânăr, ca să construiesc echipa în jurul lui. Este un jucător care organizează excelent linia de mijloc a echipei și vom face totul pentru ca el să fie în cea mai bună formă împotriva Poloniei. Nicu Stanciu întâmpină ceva probleme la Anderlecht, dar le va depăși, iar Chipciu, colegul său, este întotdeauna un jucător pe care te poți baza”, a spus selecționerul, care s-a declarat satisfăcut de evoluția lui Bogdan Stancu împotriva echipei Beșiktaș și i-a urat bun venit lui Băluță.

În privința atacanților, Daum i-a lăudat pe toți: "Rotariu a fost titular, a evoluat mult și progresul lui este extraordinar. ȘiGrozav este un jucător care își dorește să obțină mai mult, care progresează pe zi ce trece. Floirin Andone a marcat nouă goluri în La Liga, a contribuit la alte câteva. Este întotdeauna periculos în atac și sper că va fi la fel și la echipa națională. Denis Alibec a trecut printr-un moment dificil când a trecut de la Astra la Steaua. Are ceva ce nu poate fi învățat: este un marcator, foarte periculos în careu și îl vom ajuta să își îmbunătățească calitățile. Andrei Ivan, de la Craiova, este un jucător foarte motivat și care vrea să facă pasul următror. Așteptăm cu nerăbdare să-l ajutăm să-și atingă țelurile".În iunie, reprezentativa României dispută două partide: în 10 iunie, ora 21.45, la Varșovia, contra Poloniei, meci contând pentru preliminariile Cupei Mondiale 2018, și în 13 iunie, ora 21.00, pe Cluj Arena, un amical împotriva selecționatei din Chile.

 

 

Lotul anunțat de Daum

Portari: Tătărușanu, Pantilimon, Niță, Lung

Fundași: Benzar, Țîru, Chiricheș, Săpunaru, Moți, Grigore, Toșca, Latovlevici, Ganea.

Mijlocași: Hanca, Marin, Bicfalvi, Pintilii, Stanciu, Băluță, Chipciu, Stancu.

Atacanți: Rotariu, Grozav, Andone, Alibec, Ivan.

Lista adițională: Găman, Gardoș, Mățel, Popa, Keșeru.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.