Sport

Daum este cel mai verde român

Ziarul de Vrancea
12 iun 2017 798 vizualizări

După eșecul cu Polonia, selecționerul a atacat jurnaliștii, reproșându-le că spun “minciuni construite * astăzi, de la ora 21:00, România întâlnește Chile la Cluj într-un meci amical transmis de ProTV

Selecționerul naționalei de fotbal a României, Christoph Daum, a părăsit nervos, ieri, conferința de presă care precede meciul amical cu Chile, germanul reproșându-le jurnaliștilor prezenți mai multe articole despre care a spus că sunt "minciuni construite" și "povești false": Selecționerul României, Christoph Daum, a avut mai multe schimburi de replici cu jurnaliștii români prezenți la conferința de presă de dinaintea meciului cu Chile. Întrebat dacă mai crede în calificare dar și despre modul în care se raportează la o eventuală renegociere a contractului în condițiile în care a ratat calificarea la Mondialul din Rusia, Daum a răbufnit și le-a reproșat jurnaliștilor că nu prezintă lucruri bune făcute de către el și Răzvan Burleanu, el explicând că în astfel de situații "sunt mai român decât mulți dintre voi". "Acestea nu mi se par a fi întrebări, ci afirmații. Dacă sunteți de părere că în curtea dumneavoastră sunt jucători talentați care cresc, atunci spuneți-mi și voi veni eu să îi culeg de acolo pentru a-i utiliza. Știți mai bine decât mine problemele fotbalului românesc și le știu și eu. înainte de  începe acest drum am vorbit cu Florin Prunea care a spus că nu este un moment potrivit pentru că fotbalul românesc trece printr-o perioadă grea. Am vorbit cu Gheorghe Hagi, care mi-a spus că voi avea multe dificultăți. Lupescu mi-a spus că trebuia să îl sun să îmi spună că trecem printr-o perioada de reînnoire și că va fi foarte greu. Dacă ați evalua aceste schimbări din jurul naționalei dar și din națională, ați putea spune că vorbim despre un proces important pentru fotbalul românesc", a spus selecționerul.

El a explicat că, în opinia sa, în contextul rezultatelor recente ale naționalei, schimbarea antrenorului nu este o soluție, Daum insistând pe faptul că procesul de formare a unei noi echipe necesită timp iar ceea ce el a numit "povești false" influențează în mod negativ acest proces. Întrebat cum vede faptul că este cel mai scump antrenor al reprezentativei din istoria echipei, Daum le-a explicat jurnaliștilor că nu a acceptat postul pentru bani, în condițiile în care, spune el, a refuzat mai multe oferte financiare mai favorabile decât cea actuală. " Nu m-am gândit la bani și am refuzat un contract cu 2 milioane de euro mai mult decât am acum. Este important ca în următorii trei ani să construim ceva, ceva care pentru viitoarea generație să fie un fundament pentru ca în viitor să putem concura cu Polonia", a mai spus Daum.

Meciul amical România - Chile se va disputa astăzi de la ora 21.00, pe Cluj Arena și va fi transmis în direct de ProTV.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.