Sport

Dan Petrescu, două etape la “etaj”

Ziarul de Vrancea
20 mar 2018 493 vizualizări

Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a fost suspendat două etape de către Comisia de Disciplină a FRF și a primit o penalitate sportivă de 6800 de lei, după ce a fost trimis în tribună la meciul cu CSM Poli Iași, din Liga I.

Petrescu a ispășit prima etapă de suspendare la meciul cu FCSB, de duminica trecută, și va sta în tribune și la partida cu CS Universitatea Craiova, din etapa a treia a play-off-ului Ligii I. Ionuț Peteleu de la CFR a primit o suspendare de un joc și o penalitate sportivă de 740 de lei, după ce a fost eliminat la meciul cu FCSB, în timp ce în cazul lui Mihai Pintilii, Comisia a acordat termen pentru 28 martie. Un alt jucător suspendat o etapă și amendat cu 740 de lei este Ionuț Vână, de la FC Viitorul, eliminat la meciul cu CS Universitatea Craiova.

Bătaie cu strigături

Naționala de handbal feminin a României a suferit prima înfrângere în grupa 4 a preliminariilor CE2018, miercuri, la Toliati, cu reprezentativa Rusiei, campioana olimpică en-titre, scor 25-30 (15-17). Pentru România au marcat Cristina Neagu 8 goluri, Crina Pintea 3, Eliza Buceschi 3, Ana-Maria Dragut 3, Ama-Maria  Popa 3, Valentina Ardean 2, Laura Chiper 2, Cristina Laslo 1, iar Rusia a avut-o în prim-plan pe Dmitrieva, cu 11 reușite. În urma rezultatului de la Togliatti, România și Rusia ocupă primele două locuri, ambele cu câte patru puncte. Meciul retur dintre România și Rusia va avea loc duminică, la BT Arena din Cluj. Primele două clasate din cele șapte grupe preliminare și o echipă de pe locul III cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final Campionatului European, programat în Franța, între 29 noiembrie – 16 decembrie 2018.

Johansson revine ca antrenor la CSM

Antrenorul suedez Per Johansson a dezvăluit, ieri, în presa din țara sa, că a acceptat oferta de a prelua conducerea tehnică a echipei de handbal feminin CSM București, care s-a despărțit săptămâna trecută de daneza Helle Thomsen. "Există puține ocazii pentru un antrenor să câștige Liga Campionilor. CSM București este unul dintre cele mai bune cluburi din lume. Orice altceva decât medalia de aur în Liga Campionilor este un eșec. Nimeni nu ascunde asta în România. Pentru a primi șansa de a dansa din nou pe cea mai importantă scenă am decis să accept oferta de la CSM. Când mi s-a spus că am ocazia să-mi aduc întreaga familie în România, am simțit că este o misiune pe care nu pot să o refuz", a declarat Per Johansson. În vârstă de 48 de ani, Per Johansson a mai antrenat CSM București în perioada aprilie-mai 2017, iar sub comanda suedezului, echipa din Capitală a pierdut un singur meci dintre cele nouă disputate, chiar în semifinalele Ligii Campionilor, din Final Four-ul de la Budapesta. Totuși, CSM București a câștigat atunci campionatul și Cupa României.

Tricolorii, pe sintetic

Jucătorii echipei naționale au susținut o nouă ședință de pregătire în vederea meciurilor amicale cu Israel și Suedia, dar din cauza condițiilor meteorologice, Cosmin Contra a decis să mute antrenamentul programat inițial la Mogoșoaia pe un teren sintetic acoperit aflat în apropierea cantonamentului. După un antrenament în sală, tricolorii s-au mutat pe terenul sintetic acoperit unde au continuat ședința de pregătire pentru aproximativ 75 de minute. Toți cei 26 de jucători convocați de selecționerul Cosmin Contra pentru cele două partide de verificare au participat la această ședință de pregătire. Tricolorii pregătesc primele jocuri de pregătire din 2018, ei urmând să întâlnească reprezentativa Israelului, sâmbătă, de la ora 20:00, în deplasare și Suedia, în 27 martie, de la ora 21:30, la Craiova, pe stadionul "Ion Oblemenco".

Dom’ director Dănciulescu

Ionel Dănciulescu (41 de ani) este, începând de miercuri, noul director general al FC Dinamo București. Fostul atacant dinamovist a ales să părăsească banca tehnică a echipei din ștefan cel Mare, unde ocupa funcția de director sportiv, pentru o poziție de conducere în cadrul clubului. Ca director general, Ionel Dănciulescu va conduce întreaga activitate sportivă a clubului.  "Este o nouă provocare pentru mine. Am făcut această alegere cu inima, deoarece mi-am dorit, în aceste momente dificile, să fac mai multe pentru club. Ne dorim o relansare a echipei, mizând pe jucători tineri, crescuți în spiritul dinamovist", a declarat Ionel Dănciulescu pentru site-ul oficial al FC Dinamo București.  Ionel Dănciulescu va ocupa funcția lăsată vacantă de Adrian Mutu în luna octombrie a anului trecut, odată cu plecarea la Federația Română de Fotbal. Noul director al clubului Dinamo a precizat că Alexandru David își va păstra funcția de președinte al Consiliului de Administrație.

Procurorii spanioli, neiertători cu Alonso

Procurorii cer cinci ani de închisoare și o amendă de patru milioane de euro, pentru fostul jucător al echipei Real Madrid, Xabi Alonso, acuzat că ar fi păgubit fiscul spaniol cu două milioane de euro. Xabi Alonso ar fi comis frauda fiscală în perioada 2010-2012, când evolua la Real Madrid.  Aceeași pedeapsă a fost cerută pentru consilierul fostului fotbalist și pentru administratorul societății implicate în presupusa fraudă. Alosno ar fi încercat să obțină un avantaj fiscal ilegal asupra drepturilor sale de imagine, au motivat procurorii. El a negat tot timpul acuzațiile și nu a încercat să-și negocieze o pedeapsă mai ușoară.

În vârstă de 36 de ani, Xabi Alonso a strâns 114 selecții la naționala Spaniei. El s-a retras anul trecut, după trei ani petrecuți la Bayern München. A mai jucat la Real Sociedad, Eibar și Liverpool, dar cea mai mare parte a carierei a fost jucătorul formației Real Madrid.

Raul începe golgota antrenoratului

Fostul căpitan al echipei Real Madrid, Raul Gonzalez, ajuns la 40 de ani, va prelua o formație de juniori a campioanei en titre a Europei și a Spaniei. Raul, în prezent consilier al președintelui grupării spaniole, Florentino Perez, funcție ocupată în trecut și de Zinédine Zidane, va obține licența de antrenor la următorul curs de elită organizat de Federația Spaniolă de Fotbal, în aprilie. Cursul va fi destinat foștilor internaționali și celor care au jucat cel puțin zece ani în La Liga. Pentru început, fostul număr șapte de pe Santiago Bernabeu va pregăti echipa de juniori B a clubului. El îi va lua locul fostului său coechipier de la Real Madrid, Alvaro Benito, care urmează să fie promovat la formația de juniori A.

 

Rugby-ul, interzis femeilor

Autoritățile din Tonga au interzis femeilor să practice rugbyul și boxul, acest lucru fiind extrem de criticat de Valerie Adams, campioană la aruncarea greutății, și de premierul neozeelandez Jacinda Arden.  Ministerul Educației a explicat că interzicerea vizează "păstrarea demnității femeilor din Tonga și menținerea valorilor culturale ale arhipelagului". Adams, născută în Noua Zeelandă, dar cu origini în Tonga, a denunțat o "interpretare obtuză a culturii locale".  "Femeile din Tonga trebuie să poată face rugby sau orice alt sport, dacă au calitățile necesare", a declarat dubla campioană olimpică și cvadruplă campioană mondială. Existența acestui decret a fost dezvăluită săptămâna trecută, după ce o echipă de fete de la un liceu din Tonga nu a putut participa la un turneu de touch rugby, versiunea fără placaj a sportului. "Când eram elevă, am jucat touch rugby și încurajez toate femeile să se lanseze în sporturi care le interesează", a afirmat Jacinda Arden.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.