Sport

Dalilah se bate singură

Ziarul de Vrancea
4 oct 2019 1113 vizualizări

Americanca Muhammad și-a corectat recordul mondial la 400 m garduri și a devenit campioană mondială la Doha * a doua medalie de aur pentru Sifan Hassan

Atleta americană, Dalilah Muhammad (29 de ani), a stabilit un nou record mondial la proba de 400 de metri garduri, la Campionatele Mondiale de atletism de la Doha. Sportiva a încheiat proba în 52.16 secunde. Pe locul doi, a ajuns Sydney McLaughlin, de asemenea concurând pentru Statele Unite ale Americii. Bronzul a fost cucerit de sportiva din Jamaica, Rushell Clayton. Precedentul record, de 52.20 de secunde, a fost deținut tot de Muhammad și a fost stabilit în luna iulie. O performanță deosebită a realizat atletul din Bahamas, Stevan Gardiner, cafrea câștigat medalia de aur a probei de 400 m plat masculin. Deși atleții americani sperau să umple golul lăsat de absența marelui star al ultimilor ani (sud-africanul Wayde van Niekerk), ei au trebuit să se mulțumească cu bronzul, în condițiile în care liderul sezonului, Michael Norman, a clasat în semifinale,. Mutaz Essah Barshim, figură emblematică a sportului din Qatar, a provocat delirul celor 50.000 de conaționali din stadionul Khalifa, după ce a câștigat titlul mondial, al doilea consecutiv, în proba de săritură în înălțime cu performanța de 2,37 m. În proba de 3.000 m obstacole, kenyanul Conseslus Kipruto a câștigat medalia de aur și și-a apărat titlul mondial cu timpul de 8:01, 35, cea mai bună performanță a anului. Etiopianul Lamecha Girma a sosit al doilea la doar o sutime de secundă în timp ce marocanul Soufiane El Bakkali, cu cea mai bună performanțe în acest an, a fost al treilea. În final probei feminine de aruncare a discului, Yaime Perez a cucerit titlul mondial cu performanța de 69,17 m, urmată de conaționala sa Denia Caballero - 68,44 m și de croata Sandra Perkovic, campioana mondială en titre, cu 66,72 m. Perkovic, dublă campioană olimpică și mondială, a fost afectată în acest an de o accidentare, dar acum o lună a aruncat 68,58 m și era pregătită să lupte pentru titlul mondial. Toshikazu Yamanishi a confirmat hegemonia niponă în probele masculine de marș, după ce a câștigat titlul mondial la 20 km în cadrul Campionatelor Mondiale de atletism de la Doha, la o săptămână după triumful conaționalului său Yusuke Suzuki la 50 km. În finala probei a feminină de 1.500 m, olandeza Sifan Hassan a cucerit titlul mondial cu timpul de 3:51,95, fiind urmată în clasament de kenyanca Faith Kipyegon și de etiopianca Gudaf Tsegay. Este a doua medalie de aur pentru Hassan, care în urmă cu o săptămână s-a impus și în proba de 10.000 m. În finala de la aruncarea greutății, americanul Joe Kovacs, 30 ani, a câștigat medalia de aur, a doua după cea din 2015, cu o aruncare de 22,91 m, a treia performanță mondială din istorie, Kenyanca Hellen Obiri,și-a conservat titlul mondial în proba de 5.000 m, pe care a câștigat-o cu timpul de 14:26,72. La ștafetele de 4X100 m, a câștigat SUA la masculin (37,10 s, al treilea rezultat all-time) și Jamaica (41:44s). Maratonul masculin a fost câștigat de etiopianul Lelisa Desisa.

 

Alina Rotaru, locul VI la lungime

Sportiva română a obținut al cincilea rezultat al calificărilor, din ultima încercare, cu 6,72 m.. Finala s-a disputat aseară. Alina s-a clasat pe locul VII, cu 6,71 m, proba fiind câștigată de germana Malaika Mihambo cu 7,30 m, urmată de ucraineanca Marîna Beh (6.91 m) și nigerianca Ese Brume (6.90 m).

Tot sâmbătă, Andreea Panțuroiu (antrenor Mihaela Nicoară) s-a clasat pe locul 11 în finala la triplusalt. Ea a reușit din prima încercare 14.07 m, celelalte două sărituri fiind depășite. Pe podium au urcat Yulimar Rojas (Venezuela – 15.37 m), Shanieka Ricketts (Jamaica – 14.92 m) și Catherine Ibarguen (Columbia – 14.73 m). Cealaltă săritoare în lungime, Florentina Iușco (6.21 m) și sulițașul Alexandru Novac (82,12 m) au ratat calificările.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.