Sport

Dacă e FedCup, e Cluj

Ziarul de Vrancea
21 oct 2019 911 vizualizări

Orașul de pe Someș va găzdui și partida de calificare cu Rusia

Partida dintre România și Rusia, contând pentru calificarea la Turneul Final al FedCup de la Budapesta, se va disputa la Cluj, după cum informează Federația Româna de Tenis într-un comunicat de presă. Duelul va avea loc în zilele de 7 și 8 februarie 2020.Orașul Cluj devine din nou centrul tenisului românesc, după ce în Sala Polivalentă au mai avut loc și meciurile cu Cehia, Germania (2016), Canada și Elveția. Dacă va trece de Rusia, România (semifinală în actuala ediție a FedCup) se va califica la Turneul Final care va avea loc la Budapesta în perioada 14-19 aprilie 2020, pe zgură, în Laszlo Papp Arena). România și Rusia nu s-au întâlnit până acum, dar în schimb tricolorele s-au duelat cu fosta URSS. De fiecare dată, sovieticele s-a impus: 1978, la Melbourne, în sferturi, scor 3-0, și în 1986, la Praga, în turul al doilea, scor 3-0. Celelalte meciuri din play-off vor fi: SUA – Letonia, Olanda – Belarus, Brazilia -Germania, Spania – Japonia, Elveția – Canada, Belgia – Kazahstan și Slovacia- Marea Britanie. Din 2020, competiția își va schimba formatul: se va disputa sub forma unui turneu final, care va avea loc în perioada 14-19 aprilie 2020, la Budapesta. La întrecere vor lua parte câștigătoarele din cele opt meciuri din play-off și alte patru formații: Australia, Franța (finalistele din acest an), Ungaria (țara gazdă) și Cehia (wild-card). Vor fi patru grupe de trei echipe, prima clasată urmând să meargă în semifinale. Finalistele vor avea locul asigurat la ediția următoare, în timp ce echipele pe locurile III-X vor disputa calificări. Într-un duel vor fi două partide de simplu și una de dublu.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.