Sport

Cuplul de aur în război cu Banca Națională

Ziarul de Vrancea
18 aug 2017 571 vizualizări

Ion Țiriac și Ilie Năstase spun că terenurile de la “Arenele BNR" au fost luate cu japca de Mugur Isărescu

Omul de afaceri Ion Țiriac a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că Banca Națională a României "a luat ilegal" în anul 1991 Complexul sportiv "Arenele BNR", cel care a găzduit până în 2015 turneul BRD Năstase Țiriac Trophy, mutat acum la Budapesta. "Să ai un eveniment sportiv unic în România, cu 110 țări în care se televizează și gratis pentru România undeva la 25-30 de milioane de euro pe an din publicitate... și să-l muți în altă parte pentru că după 70 de ani nu ai o arenă de tenis. Pentru că și aia care a fost (Arenele BNR), ți-a fost furată. Când era COR, nu COSR ca acum, adică pe vremea mea, eu făcusem o lege ca nicio bază sportivă nu are voie să se schimbe. Și că nu se construiește nimic într-o bază sportivă decât pentru sport. Banca Națională a luat ilegal parcul Arenele BNR în 1991 după părerea mea. Ilegal pentru că dintotdeauna a fost o bază sportivă. Iar 1990 ne-a prins cu Arenele la Ministerul Sportului. Am zis că facem noi tribuna, că nu mai era bună... Au zis nu, că e proprietatea lor BNR și nu se poate. La mine s-a terminat orice moralitate și relație pe care aș fi avut-o cu acești oameni. Nu știu dacă e legală treaba, dar o să aflu", a spus Țiriac.  El a menționat că s-a intenționat la un moment dat ca Guvernul să facă un schimb de proprietăți cu BNR pentru ca Arenele BNR să revină Ministerului Tineretului și Sportului, care la rândul lui să le renoveze.

Ilie Năstase s-a arătat la fel de vehement împotriva BNR: "Ne doare foarte tare ce se întâmplă cu turneul masculin de la București. Nu e normal să îl mutăm după ce noi l-am clădit timp de 20 de ani, și nu a fost ușor, mai ales la început când nu erau bani. Țiriac a scos bani din buzunar să-l țină. Eu în locul lui Țiriac, l-aș da în judecat pe domnul Isărescu. Pe el personal, nu Banca Națională. Că i-a furat niște bani din buzunar... ca să moară un turneu de 20 de ani. Terenul de la Arenele BNR nu este al dânsului, este terenul românilor. Nu e de la mama lui terenul acela. Cineva care stă 27 de ani în postul ăla, mai mult decât Ceaușescu, nu e normal. Au fost drăguți că au dat numele nostru, Arenele BNR Țiriac Năstase, iar ca să ne dea cadou, le-au închis", a spus Năstase.  Acesta nu înțelege de ce BNR refuză să cedeze Complexul Sportiv "Arenele BNR" autorităților locale sau centrale pentru ca acesta să fie modernizat. "Cine e persoana care poate să ne ajute să luăm terenul înapoi? Că domnul Țiriac a mutat turneul pentru doi ani. Facem apel la toată lumea să ne dea terenul. De ce l-a mai numit Arenele BNR Țiriac Năstase dacă ni l-au luat? Am furat ceva pe acolo? Doar am ținut în viață un turneu de tenis acolo, atât. Eu nu am nicio speranță, dacă nu vin privații sau companiile mari nu avem nicio șansă", a mai afirmat Ilie Năstase.

Ion Țiriac, proprietarul turneului BRD Năstase Țiriac Trophy, a cedat competiția pentru doi ani la Budapesta din cauza faptului că Arenele BNR nu mai corespund cerințelor ATP, Terenul Central fiind închis. în 2016, la ultima ediție a turneului la București, Terenul Central nu a putut fi folosit, deoarece nu are avizul ISU de funcționare, meciurile disputându-se doar pe terenurile secundare. Ion Țiriac și Ilie Năstase au criticat în mai multe rânduri atitudinea conducerii Băncii Naționale a României, proprietara bazei sportive din Cotroceni, pe care a acuzat-o că nu dorește să cedeze terenul Primăriei Capitalei, dar nici să investească în modernizarea Arenelor BNR pentru a putea primi avizul ISU.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.