Sport

Cuplu românesc la Shenzhen

Ziarul de Vrancea
14 dec 2017 632 vizualizări

Simona Halep și Irina Begu vor juca împreună la dublu în primul turneu al noului an

Simona Halep și Irina Begu vor face tandem pentru a patra oară în circuitul WTA. Echipa "Sirina" va intra în acțiune în prima săptămână din 2018, la turneul International de la Shenzhen (China). Simona Halep și Irina Begu vor forma o echipă 100% românească în proba de dublu a turneului de la Shenzhen, dotat cu premii în valoare totală de 750.000 de dolari. Halep și Begu au mai evoluat împreună la trei competiții, US Open 2011, Hobart 2013 și Madrid 2017, impresionând la turneul patronat de Ion Țiriac prin atingerea semifinalelor (4-6, 2-6 cu Timea Babos/Andrea Hlavackova). 

Simona și Irina se reunesc după 7 luni, cu scopul de a se pregăti pentru Australian Open și prin jocuri de dublu. La ediția precedentă a turneului de la Shenzhen, Halep a evoluat alături de o altă conațională - Monica Niculescu, pierzând la debut cu echipa Natela Dzalamidze/Veronika Kudermetova. Pe tabloul de simplu din 2018 s-au înscris patru românce: Simona Halep, Irina Begu,Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu.

* Belinda Bencic (98 WTA) a învins-o pe Mihaela Buzărnescu (59 WTA), în faza sferturilor de finală ale turneului ITF de 100.000 de dolari de la Dubai, cu scorul de 7-6, 6-2. Partida a durat o oră și 55 de minute, iar elvețianca în vârstă de 20 de ani are multe motive de a sărbători: este calificată matematic pe tabloul principal de la Australian Open, după ce pauza competițională o trimisese în afara Top 300. Bencic a avut nevoie de operație la încheietura mâinii stângi în primăvara acestui an. La St. Ptersburg a câștigat primul trofeu de la revenirea în circuit, apoi s-a impus în Thailanda și la Taipei. Acum, a ajuns la 13 victorii consecutive la simplu, în circuitul ITF. Cât despre Mihaela, în ciuda înfrângerii, ea va face un nou salt în clasamentul WTA, urcând până pe poziția 55. Celelalte partide din sferturi: Ajla Tomljanovic (Croația) – Magdalena Frech (Polonia) 7-5, 7-5, Stéphanie Voegele (Elveția) – Dalila Jakupovic (Slovenia) 5-1 ab; Sara Errani (Italia) – Viktoria Tomova (Bulgaria) 2-6, 7-5, 7-5.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.