Sport

Cupa Tymbark adună la start mii de elevi

Dan Chiriac
22 nov 2017 926 vizualizări

Elevi din toată țara, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, vor participa la ediția a doua a celei mai mari competiții de fotbal pentru copii din România, Cupa Tymbark Junior. Noua ediția a fost lansată printr-o conferință la Casa Fotbalului. Vrancea va avea mai multe reprezentante la această competiție. După succesul ediției 2016-2017, la care s-au înscris peste 122.000 de elevi, reprezentații Federației Române de Fotbal și ai Maspex România că așteaptă cu interes începerea meciurilor ediției cu numărul doi a Cupei Tymbark Junior, 2017-2018. Competiția se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și va debuta pe 4 decembrie 2017 cu faza pe clasă, școală, liceu. Cupa Tymbark Junior urmărește atât descoperirea de talente, cât și încurajarea copiilor să practice sport. O nouă șansă pentru copiii pasionați de fotbal se lansează odată cu cea de-a doua ediție a Cupei Tymbark Junior. În cadrul conferinței de presă care a avut loc astăzi la sediul Federației Române de Fotbal, reprezentanții organizatorilor au punctat principalele obiective ale întrecerii atât pentru ediția în curs, cât și pentru cele viitoare. Înscrierile în competiție au început la data de 1 octombrie 2017 și se vor încheia pe 1 decembrie 2017. În cele opt zile rămase până pe 1 decembrie 2017, profesorii își pot înscrie echipele, prin completarea formularului de pe cupatymbark.ro și depunerea lui la Inspectoratul Școlar. Competiția va debuta pe 4 decembrie 2017, cu faza pe clasă, școală, liceu. Întrecerea se desfășoară în cinci etape: etapa pe școală, pe localitate, etapa județeană, zonală (finală pentru categoria U8) și finală (categoriile U10 și U12). Anul trecut, campionii categoriilor de vârstă U10 și U12 au fost echipe de elevi din București, Târgu Mureș și Cluj-Napoca. Pe podium, au urcat 48 de fete și băieți din totalul de 122.000 înscriși. Pentru categoria de vârstă U8, competiția s-a încheiat în faza zonală iar campionii au fost din București, Sighetu Marmației, Zalău, Brașov, Târgu Mureș, Cugir, Sântana (Arad), Târgoviște, Petrești (Dâmbovița), Comarnic, Alexandria, Brăila, Tichilești (Brăila), Suceava și Vaslui.Cupa Tymbark Junior este structurată pe grupe de vârste: grupa de vârstă U8 - în care se pot înscrie elevii din clasa pregătitoare, clasa I și a II-a, grupa de vârstă U10 - în care se pot înscrie elevii din clasele a III-a și a IV-a și grupa de vârstă U12 - în care se pot înscrie elevii din clasele a V-a și a VI-a.Ambasadorii întrecerii sportive sunt, şi la ediţia 2017-2018 a Cupei Tymbark, Miodrag Belodedici, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni, jucător de bază în Echipa Națională a României în anii ’90, și Maria Ficzay, fundaș central în Echipa Națională de Fotbal Feminin.

Cupa Tymbark, un campionat de fotbal cu experienţă

Campionatul de fotbal Cupa Tymbark are o experienţă de aproape 18 ani, fiind organizat în Polonia de către Asociaţia Poloneză de Fotbal. Din 2007, sponsorul principal al turneului este brandul Tymbark, parte a Grupului Maspex Wadowice. Turneul se desfăşoară în Polonia sub denumirea „Cupa Tymbark. Din curtea şcolii pe stadion!” şi este, practic, cel mai mare campionat de fotbal pentru copii din Europa, însumând peste 1,6 milioane de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, participanţi la toate edițiile. La cea mai recentă ediţie a turneului, finalizată în luna mai 2017, au participat peste 320.000 de elevi din clasele primare (fete şi băieţi) din toată Polonia. (D.C.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.