Sport

Cupa României s-a dus la Cluj

Ziarul de Vrancea
14 feb 2018 471 vizualizări

Deținătoarea Cupei României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a câștigat trofeul și în 2018, după ce a învins formația CSM Oradea, cu scorul de 64-61 (37-34), în finala “Turneului Final 8” de la Sfântu Gheorghe

. Principalii marcatori ai finalei au fost Sakic 14 puncte și Kuti 13, pentru U BT Cluj, respectiv Richard 18 puncte, Pasalic 14, pentru CSM Oradea. În semifinale, CSM Oradea a trecut de Steaua București, cu scorul de 71-65, iar UBT Cluj a învins pe SCM Timișoara, cu scorul de 77-75. Deținătoarea Cupei României este echipa U Banca Transilvania Cluj, care a reușit sezonul trecut ”tripla” internă (titlul, Cupa și Supercupa României), cucerind Cupa și în 2016. La rândul său, CSM Oradea nu și-a trecut trofeul în palmares până în prezent.  Cele două echipe s-au duelat în finala Cupei României și acum două sezoane, când s-a impus tot U BT Cluj.

Premieră pentru Harry Kane

Atacantul echipei Tottenham Hotspur, Harry Kane, a devenit, ieri, primul jucător care înscrie de nouă ori în primele nouă meciuri jucate în Liga Campionilor, după ce a marcat un gol în meciul cu Juventus Torino. A fost al șaptelea gol reușit de Kane în această ediție a competiției, la al șaselea meci jucat. Harry Kane mai avea două goluri înscrise în Liga Campionilor, în cele trei apariții din sezonul trecut. Conform site-ului uefa.com, în primele sale nouă partide jucate în Liga Campionilor, golgeterul all-time al competiției, Cristiano Ronaldo (114 goluri/146 de meciuri), nu a reușit să marcheze niciun gol, în timp ce Lionel Messi (97 de goluri/121 de meciuri) a punctat doar de două ori. În vârstă de 24 de ani, Harry Kane a înscris 33 de goluri, în 34 de meciuri jucate în acest sezon, fiind cel mai bun marcator din primele cinci campionate ale Europei.

Rednic a fost demis de la Mouscron

Mircea Rednic a fost demis de la conducerea tehnică a echipei Mouscroun, a anunțat, ieri. gruparea belgiană. Lui Rednic i s-au imputat rezultatele din ultimele etape, dar și unele declarații, în care a criticat conducerea clubului pentru lipsa investițiilor în transferuri. "După ce a reușit să mențină clubul în prima ligă, sezonul trecut, și a avut un început excelent de campionat, rezultatele nu au mai fost cele dorite. Cu numai 13 puncte în ultiumele 18 întâlniri, conducerea a trebuit să reacționeze. Mai ales că ultimele sale declarații în presă ne-au demosntart că Mircea Rednic nu mai era în pas cu proiectul nostru. Acest proiect este unul pe următorii cinci ani și suntem pe drumul cel bun pentru a-l realiza, dar nu vom arde etapele. Clubul nostru este ambițios, dar nu cu orice preț", a precizat conducerea grupării, într-un comunicat. În vârstă de 55 de ani, Rednic a preluat Mouscron în decembrie 2016, înlocuindu-l pe Glen De Boeck. După 26 de etape, Mouscron este pe locul XII, cu 29 de puncte, la opt puncte de Eupen, clasată pe ultimul loc, singurul retrogradabil.

Tottenham surprinde la Torino

Juventus Torino a încheiat la egalitate, marți, pe teren propriu, scor 2-2, cu echipa Tottenham Hotspur, în prima manșă a optimilor de finală a Ligii Campionilor. Gonzalo Higuain a marcat ambele goluri ale gazdelor, în minutele 2 și 9, a doua oară punctând dintr-o lovitură de la 11 metri. Atacantul argentinian a și irosit un penalty, în minutul 45^2, la scorul de 2-1, după ce Harry Kane reușise să reducă din diferență în minutul 35.  În partea secundă, Christian Eriksen a restabilit egalitatea, în minutul 72, cu un gol marcat direct dintr-o lovitură liberă de la 18 metri. În celălalt meci, disputat marți seară, Manchester City a învins în deplasare cu 4-0 pe FC Basel, prin golurile marcate de Gundogan (‘14, ‘53), Silva (‘18) și Agüero (‘23).

 

White, al treilea titlu olimpic

Sportivul american Shaun White a câștigat, ieri, pentru a treia oară titlul olimpic la snowboard, în proba de halfpipe, la JO de iarnă de la Pyeongchang. White s-a impus la halfpipe și la edițiile JO din 2006 și din 2010. Pe locul doi s-a clasat japonezul Ayumu Hirano, iar medalia de bronz i-a revenit australianului Scotty James. Shaun White a obținut medalia de aur cu numărul 100 pentru SUA la JO de iarnă.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.