Sport

Șahiștii s-au întrecut la a noua ediție a “Cupei Greșu”

Ziarul de Vrancea
18 sep 2018 1271 vizualizări

Competiția s-a desfășurat în perioada 13 - 16 septembrie 2018, la Motelul Flora din stațiunea vrânceană  Și-n acest an, organizarea acestei tradiționale întreceri șahiste a fost un succes prin numărul mare de participanți, mulțimea premiilor, dar și atmosfera creată în afara concursului de mediul natural al zonei dar și de spațiile de recreere puse la dispoziția participanților și însoțitorilor.

De organizarea ediției 2018 s-a ocupat Clubul Municipal de Șah Speranța Focșani, reprezentat de Andrei Arghirescu și Marius Arghirescu. Pentru ediția de anul acesta, au colaborat în premieră, în foarte bune condiții cu CS Șah Club Galați, reprezentați de Lucian Jugaru și Iulian Gălățeanu.

Competiția șahistă  “Cupa Greșu” este întrecere omologată internațional de către FIDE și național de către FR Șah, desfășurându-se pe cinci grupe principale de concurs de șah clasic, cu timp de joc 60 min + 30 sec/mutare, în funcție de ratingul jucătorilor pentru primele 3 grupe și de categoria de vârstă la ultimele 2 grupe. Astfel s-a format grupa A (open general U2000), grupa B (open general U1800), grupa C  (open general U1600), grupa D (open general U10 ani), grupa E (open general U08 ani).

La ediția 2018 a  “Cupei Greșu”  au participat 110 șahiști seniori și juniori legitimați la cluburi sportive din Focșani, Sfântu Gheorghe, Huși, Constanța, Galați, Buzău, Bacău, Slobozia, București, Alba Iulia, Suceava, Siretu, Botoșani, Bicaz, Ploiești, Brașov, Brăila, Iași, Moreni, Arad, Craiova și Republica Moldova.

În funcție de clasamentul final, s-au acordat premii în bani mult mai multe, dar și mai consistente ca în anii precedenți, precum și cupe, medalii, diplome din partea organizatorilor și a unor sponsori.

Sportivii participanți au avut posibilitatea, în funcție de rezultate, să realizeze norme de clasificare sportivă dar și să câștige puncte valorice de rating FIDE sau CIV.

Rezultatele șahiștilor din Focșani la ediția a IX-a a “Cupa Greșu” la șah

David-Mihai Andrei de la CSM Focșani 2007, a jucat la grupa de juniori U08, a ocupat locul 2 dintre cei 20 de participanți, obținând 6 puncte din 7 posibile.

Yannis-Raphael Grecu de la CSM Focșani 2007, a jucat la grupa de juniori U10, a ocupat locul 3 dintre cei 19 participanți, obținând 5,5 puncte din 7 posibile.

Alexandru-Ionut Borza de la CSM Focșani 2007, a jucat la grupa de juniori U10, a ocupat locul 5 dintre cei 19 participanți, obținând 4,5 puncte din 7 posibile.

Juniorul Andrei Cucoaneș de la CS Olimp Șah Focșani, a jucat la grupa de seniori U1600, a ocupat locul 1 dintre cei 34 participanți, obținând 5,5 puncte din 7 posibile.

Juniorul Mihnea-Iustin Baciu de la CSM Focșani 2007, a jucat la grupa de seniori U1600, a ocupat locul 13 în clasamentul general dintre cei 34 de participanți dar și locul 3 la categoria de vârstă U12, obținând 4 puncte din 7 posibile.

Juniorul Ștefan Dănilă de la CS Olimp Șah Focșani, a jucat la grupa de seniori U1800, a ocupat locul 3 dintre cei 19 participanți, obținând 4,5 puncte din 7 posibile.

Grigore Mălureanu de la CSM Focșani 2007, a jucat la grupa U2000, a ocupat locul 1 dintre cei 18 participanți, obținând 5 puncte din 7 posibile.

Emilian-Paul Ioniță de la CSM Focșani 2007, a jucat la grupa U2000, a ocupat locul 4 dintre cei 18 participanți, obținând 4,5 puncte din 7 posibile.

Ultimii doi fiind seniorii cu cele mai bune rezultate din Focșani, nu trebuie trecute cu vederea nici rezultatele altor seniori cu mare experiență din orașul nostru: Fănel Șandru de la CM de Șah Speranța Focșani cu 4 puncte la U1800, Marius Arghirescu de la CM de Șah Speranța Focșani cu 3,5 puncte la U1800, Gheorghe Toader de la CM de Șah Speranța Focșani cu 3,5 puncte la U1800, Sandu Gurguiatu de la CSM Focșani 2007 cu 3,5 puncte la U1600, Viorel Balla de la CSM Focșani 2007 cu 2,5 puncte la U2000.

La concursul de șah blitz desfășurat în 7 runde cu timpul de 3min+2sec/mutare, cele mai bune rezultate din Focșani fiind obținute de:

Juniorul Ștefan Dănilă de la CS Olimp Șah Focșani, care a ocupat un binemeritat loc 3 din cei 44 de participanți, obținând 5,5 puncte.

Juniorul Mihnea-Iustin Baciu de la CSM Focșani 2007, a ocupat locul 21 în clasamentul general dintre cei 44 de participanți dar și locul 1 la categoria de vârstă U12, obținând 3,5 puncte.

La concursul de șah Klotz desfășurat în 7 runde sistem turneu pe echipe cu timpul de 3min+2sec/mutare:

Echipa formată din Ștefan Dănilă și Andrei Cucoaneș ambii de la CS Olimp Șah Focșani, au ocupat locul 3 obținând 4 puncte.

Echipa formată din Yannis-Raphael Grecu și Alexandru-Ionut Borza ambii de la CSM Focșani 2007, au ocupat locul 4 obținând 3 puncte.

Competiția este cuprinsă în calendarul județean Vrancea al compețiilor șahiste pe anul 2018, arbitri fiind Mihai Strîmbu din Focșani și Ionel Covrig din Galați.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.