Sport

Cum se poate pierde un meci de tenis?

Ziarul de Vrancea
17 sep 2019 764 vizualizări

Ana Bogdan a câștigat primul set cu 6-0, a avut minge de meci în setul decisiv și a cedat partida cu americanca de origine coreeană, Kristie Ahn *în turneul de la Seul a rămas doar o singură româncă, Patricia Țig

Jucătoarea Ana Bogdan (143 WTA), venită din calificări, a fost învinsă, mieri, cu scorul de 6-0, 4-6, 6-7,de către americanca Kristie Ahn (93 WTA) în turul al doilea al Korea Open de la Seul. Ana Bogdan a servit pentru meci la scorul de 5-3 în decisiv, dar a trebuit să se recunoască învinsă după un meci care a durat două ore și 15 minute.Românca a câștigat cu 6-0 primul set, a fost în avantaj și în actul secund, însă un break reușit de Ahn la scorul de 3-3 a fost suficient pentru a trimite meciul în decisiv. La scorul de 5-3 în favoarea sa, Bogdan a servit pentru câștigarea partidei, dar americanca a revenit încă o dată și s-a impus în cele din urmă la tie-break cu 7-2.

România mai este reprezentată pe tabloul de simplu de PatriciaȚig (124 WTA), de asemenea venită din calificări. Ea va evolua, astăzi, în turul al doilea, cu spaniola Paula Badosa (88 WTA), care a trecut în primul tur de elvețianca Jill Teichmann (70 WTA), scor 6-4, 6-4..Alte rezultate: Wang Yafang (China) – Ysaline Bonaventure (Belgia) 4-6, 6-3, 6-0; Magda Linette(Polonia) -Anastasia Potapova (Rusia) 7-5, 7-6; Kirsten Flipkens (Belgia) – Margarita Gasparian (Rusia) 6-3, 7-5; Ekaterina Aleksandrova (Rusia) – Kristyna Pliskova (Cehia) 3-6, 6-3, 6-4.

*Naomi Osaka (4 WTA) s-a calificat, ieri, în sferturile de finală aleturneului de la Osaka, după ce a învins-o, în optimi, pe Viktoria Tomova (Bulgaria, 181 WTA), cu scorul de 7-5, 6-3. Partida dintre celedouă sportive a fost foarte echilibrată și a avut o durată de o oră și treizeci și unu de minute. Osaka a avut parte de un început slab, pierzând două servicii la rând. Însă de la scorul de 0-3, în primul set, a întors scorul la 7-5. În setul secund, Osaka a fost condusă cu 0-2de către Tomova, însă a recuperat spectaculos și a închis setul la 6-3. Alte rezultate: Angelique Kerber (Germania) – Nicole Gibbs (SUA) 6-2, 6-4; Madison Keys (SUA) – Zarîna Diaz (Kazahstan) 5-7, 6-0, 6-4; Elise Mertens (Belgia) – Hsieh Su Wei (Taiwan) 6-3, 1-6, 6-2.

*Marius Copil (93 ATP), a fost învins, ieri cu scorul de 3-6, 4-6 de francezul Gilles Simon (37 ATP) în primul tur al turneului de 250 de puncte de la Metz. Simon s-a impus după un meci de 77 de minute. În primul set, Gilles Simon a profitat de un serviciu pierdut al românului și s-a impus cu 6-3. Al doilea set a avut parte de același deznodământ. Românul este înscris și pe tabloul de dublu, unde face echipă cu un alt francez, Ugo Humbert

*Tânărul tenisman român Filip Jianu (494 ATP) s-a calificat, ieri în optimile de finală ale turneului challenger Sibiu Open, dotat cu premii totale de 46.600 euro, după ce l-a învins pe slovacul Filip Horansky, cap de serie numărul 12, cu 7-6, 6-3. Jianuși-a făcut un frumos cadou în ziua în care împlinește 18 ani, printr-o victorie în doar 64 de minute, în fața unui adversar mai experimentat, Horansky (26 ani) ocupând locul 177 în ierarhia mondială. Filip îl va întâlni pe slovacul Alex Molcan (396 ATP), care l-a învins surprinzător pe al cincilea favorit sârbul Nikola Milojevic (150).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.