Sport

Cum s-a desfășurat concursul interjudeţean de karting școlar şi educaţie rutieră de la Adjud

Ziarul de Vrancea
18 dec 2019 1763 vizualizări

Concursul Interjudeţean de Karting şi Educaţie Rutieră''Marele Premiu al Vrancei''și Simpozionul ”Valențele Educației Rutiere”cuprins în CAERI 2019, poziția 2171, organizat de Palatul Copiilor Focșani, Clubul Copiilor Adjud s-a desfăşurat pe terenul de sport de la Colegiul Tehnic ,,Gh. Balș’’, iar simpozionul a fost găzduit de Biblioteca Municipală Adjud.

La start s-au prezentat următoarele echipaje:Palatul Copiilor Bacău, Palatul Copiilor Piatra Neamț, Clubul Copiilor Bicaz (Neamț), Clubul Copiilor Breaza (Prahova),Clubul Copiilor Bârlad(Vaslui), Clubul Copiilor Adjud (Vrancea), Școala Gimnazială Pufești,  clase de concurs: Promo Bambinii, Bambinii Junior, Puffo Junior, Puffo Senior, Mini și Cadet.Competiția a debutat cu brifing și prezentarea programului de desfășurare.

Echipajul din Adjud coordonat de prof. ing. Petre Valea a avut în componența sa următorii elevi piloți: Grigore Flavius, cls. a IV-a de la Școala Gimnazială,,Alexandru Averescu’’, Mitrofan Cezar cls. a VIII-a, Marola Vlad,  cls. a IX-a Rotaru Onisim cls a X-a,  Rotaru Petru cls.a XII-a de la Colegiul Național ,,Emil Botta’’și Căldărariu Denis cls. a VI-a de la Școala Gimnazială Pufești, Structură Domnești.

Piloții au dat dovadă de profesionalism și mult curaj.Nu au fost incidente și ieșiri în decor la proba practică.De la Clubul Copiilor Adjud s-au remarcat piloții:Mitrofan Cezar, Marola Vlad, Grigore Flavius și Rotaru Petru care au obținut locurile I la categoriile:Puffo, Minii și Cadet. Aceștia s-au bucurat de prezența părinților care i-a încurajat în concurs.

Proba practică s-a desfasurat individual contra cronometru.Încadrul festivității de premiere s-au acordat diplome, cupe și medalii de către organizatori.

Foto: Brifing

Redăm impresii ale piloților care au încins motoarele și cauciucurile pe minipista amenajată pe terenul de sport de la Colegiul Tehnic ,,Gh. Balș’’dar în același timp au realizat o SIMFONIE A MOTOARELOR pe clase de concurs și tipuri de motoare turate la puterea maximă.

Elev-pilot Marola Vlad:,,Experiența pe care am avut-o la concursul de karting desfășuat în data de  15 decembrie 2019  a fost una frumoasă și de neuitat’’.

Elev-pilot Mitrofan Cezar:,,A fost o experiență frumoasă, vremea a fost extrem de favorabilă kartingului pentru luna decembrie”

Foto: La START

Foto: Festivitatea de premiere

Pilioții care  au obținut locurile I sunt: Velescu Adrian, Tîrniceru Iancu (PC Piatra-Neamț și CC Bicaz), Ricea Denis (CC Breaza) la categoria Promo Bambinii; Postolachi Kevin (PC Piatra-Neamț), Gaiță Denis-Andrei (CC Bârlad) la categoria Bambinii; Grigore Flavius (CCAdjud), Dascălu Maria (PC Piara-Neamț), Bokor Raffaella (CC Breaza)  la categoria Puffo; Căldărariu Denis (CC Adjud), Mihai George-Călin (PC Bacău); Irimia Bianca-Ștefania  (PC Bacău) și Mitrofan Cezar, Marola Vlad, Rotaru Petru (CC Adjud).

La Simpozionul,,Valențele Educației Rutiere’’ s-au remarcat elevii: Ursu Alexandru și Vlad Ema de la Școala Gimnazeală Pufești, Structură Domnești la secțiunea PPT și teste de circulație rutieră; Mihai Nicoleta-Corina, Juverdeanu George-Alexandru (PC Bacău) la secțiunea catrene-epigrame; Juverdeanu Georgiana Ana-Maria (PC Bacău), Tîrniceru Iancu (PC Piatra-Neamț), Irimia Bianca, Mihai George-Călin, Mihai Nicoleta-Corina (PC Bacău), Gaiță Denis, Badac Tudor, Murguleț Teodora (CC Bârlad), Richea Denis (CC Breaza) Mărgarit Paula, Oneancă Sergiu, Marin Bianca, Munteanu Gabriel, Gârmălău Adi-Vasile Șc.Gim. Pufești la secțiunea desene.  Toate lucrările prezentate la simpozion sunt valoaroase dovedind preocupări ale copiilor și elevilor de respectare a regulilor de circulație rutieră.

Foto: Simpozion - secțiunea desene pe teme de circulație

Conducătorul de cerc, prof. ing.Petre Valea mulțumește părinților, organizațiilor și instituțiilor pentru sprijinul acordat, kartingul fiind un sport tehnico-aplicativ extrem de solicitant.

Informații și fotografii transmise de prof. ing. Petre VALEA


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.