Sport

Cum a trăit Sorana drama de la Wimbledon

Ziarul de Vrancea
7 iul 2017 569 vizualizări

Românca a ținut-o de mână și a încurajat-o pe americanca Bethanie Mattek – Sands, care s-a accidentat grav la genunchi

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (63 WTA) a declarat că s-a panicat în momentul accidentării lui Bethanie Mattek-Sands, subliniind că s-a simțit inutilă în momentul în care a avut loc incidentul.

"Nu sunt un doctor, un specialist, nu am mai văzut așa ceva, dar nu era normal. De asta m-am cam panicat. Am vorbit cu fizioterapeutul ei apoi și se pare că nu a fost atât de grav cât am crezut. Să sperăm că nu va avea nevoie de operație. Era în stare de șoc. Tot spunea: «Sorana, ajută-mă, ajută-mă». I-am spus: «Sunt aici, sunt aici». Cred că a fost cel mai greu lucru prin care am trecut. I-am spus că e puternică, poate trece peste asta. Am încercat, dar m-am simțit inutilă. A fost greu să o văd urlând și să-i văd piciorul, a fost îngrozitor. M-am simțit fără putere, aș fi vrut să fi făcut mai mult", a declarat Sorana.

Conform WTA, Bethanie are o accidentare gravă la genunchiul drept,sursa citată neprecizând dacă sportiva are nevoie de operație. Bethanie Mattek-Sands s-a accidentat în meciul cu Sorana Cîrstea, la scorul de 6-4, 6-7, în turul doi la Wimbledon. Bethanie a alunecat când a atacat o minge la fileu, după ce Sorana servise. Ea s-a prăbușit pe teren și a început să strige "help me, please!, help me!" (n.r. ajutați-mă, vă rog, ajutați-mă). Îngrijorată, Sorana Cîrstea a venit lângă adversara ei. Românca a sărit peste fileu și a ajuns lângă sportiva americană, care striga după ajutor. Sorana a spus că ambulanța a sosit după 10-15 minute, însă organizatorii turneului de la Wimbledon afirmă că primul ajutor s-a acordat într-un minut de la accidentare, jucătoarea fiind ținută în teren pentru a se liniști și apoi a fost transportată la spital.  Imediat lângă Bethanie au sosit soțul acesteia, Justin Sands, și antrenorul Soranei Cîrstea. De asemenea, sportiva română a ținut-o de mână pe americancă, încercând să o liniștească. La marginea terenului a sosit și sportiva cehă Lucie Safarova, partenera de dublu a americancei, cele două fiind favorite la Wimbledon. Safarova a început să plângă în momentul în care a văzut accidentarea partenerei sale. Personalul medical a sosit la terenul 17 și i-a acordat primul ajutor sportivei americane mai multe minute, ea  afost transportată cu targa la ambulanța care a preluat-o și a dus-o la spital. Bethanie Mattek-Sands și Lucie Safarova au renunțat, bineînțeles, la proba de dublu, de această situație profitând cuplul ucrainean Liudmîla Kicenok / Lesia Țurenko.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.