Sport

Cu Zimbabwe, în Cupa Davis

Ziarul de Vrancea
6 feb 2019 541 vizualizări

Echipa României va evolua în primul tur al grupei a II-a euro-africane la București * Naomi Osaka spune “pas” la Doha

Echipa României va întâlni Zimbabwe în primul tur al Grupei a II-a a Zonei Euro-africane a Cupei Davis, conform tragerii la sorți care a avut loc miercuri.  Întâlnirea va avea loc în România. Cel mai bine clasat tenismen din Zimbabwe la simplu este Takanyi Garanganga, numărul 431 mondial. La dublu, cel mai bine clasat este Benjamin Lock, numărul 262 mondial. Ceilalți doi jucători folosiți au în ultimele confruntări au fost Mehluli Sibanda și Mark Chigaazira, fără ranking. Antrenorul echipei africane este Gwinyai Tongoona. Confruntările din Grupa a II-a vor avea loc 5-6 aprilie sau 13-14/14-15 septembrie, în funcție de preferințele participantelor. În septembrie 2018, România a fost învinsă de Polonia, scor 2-3, în turul trei a Grupa II a Zonei Euro-africane a Cupei Davis. România a rămas astfel în Grupa a II-a, iar polonezii au promovat în Grupa I. Tot Polonia a fost cea care a trecut de Zimbabwe în turul doi (4-1), înaintea confruntării cu România.

Singura întâlnire dintre cele două reprezentative a avut loc în perioada 14-16 iulie 2000, la City Sport Centre din Harare, când echipa României a învins cu 3-2, o formație din care făceau parte cei mai buni tenismeni zimbabweni din istorie, frații Byron și Wayne Black, alături de Kevin Ullyett, un dublist redutabil. Andrei Pavel a fost omul principal al victoriei el câștigând ambele partide de simplu și dublul alături de Gabriel Trifu. Al doilea jucător român la simplu a fost Răzvan Sabău.

* Japoneza Naomi Osaka, locul I WTA, s-a retras de la turneul de la Doha (11-16 februarie), din cauza unei accidentări la spate, au anunțat, organizatorii. În aceste condiții, Simona Halep, locul 3 WTA, va fi principala favorită la Qatar Open, în absența numărului 1 mondial. Petra Kvitova din Cehia, locul 2 WTA, nu este înscrisă la acest turneu de categorie Premier, deși este deținătoarea trofeului, pe care l-a adjudecat într-o finală cu Garbiñe Muguruza.  Ea va merge la Dubai, săptămâna următoare. Turneele de la Doha și Dubai alternează categoria în fiecare an. În 2018, Doha a fost turneu de categorie Premier 5, de 900 de puncte și cu premii mai mari, iar Dubai de categorie Premier, de 470 de puncte. Anul acesta, turneul de categorie mai mare este Dubai, iar Kvitova își va apăra practic trofeul de la Qatar Open la Duty Free Tennis Championships. La Doha este înscrisă și Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA. La Doha, participă cinci jucătoare din Top 10: Simona Halep, Karolina Pliskova, Angelique Kerber, Kiki Bertens și Caroline Wozniacki. Ceilalți capi de serie sunt Anastassija Sevastova, Ashleigh Barty și Julia Görges.

* Spaniolul Fernando Verdasco (26 ATP) va fi adversarul lui Marius Copil în optimile de finală ale turneului de la Sankt Petersburg, meciul urmând a avea loc vineri. Ieri, “Nando” l-a învins clar, scor 6-2, 6-1 pe bulgarul Aleksandăr Lazarov. Deținătorul titlului de anul trecut, în finală cu Copil, bosniacul Misra Basic  (99 ATP) a fost învins cu scorul de 0-6, 6-3, 2-6 de către slovacul Martin Klizan (38 ATP), iar maghiarul Marton Fucsovics (partenerul de dublu al lui Marius, 47 ATP) l-a depășit cu 6-2, 6-2 pe italianul Andreas Seppi (37). Alte rezultate: Mihail Kukușkin (Kazahstan) – Laslo Djere (Serbia) 7-6, 6-4; Roberto Bautista (Spania) – Matthew Ebden (Australia) 3-6, 6-3, 6-2.

* Victorie frumoasă a moldoveanului Radu Albot (90 ATP) în turneul de la Montpellier. Radu a trecut cu 6-4, 6-3 de experimentatul german Philipp Kohlschreiber (32). Alte rezultate: Markos Baghdatis (Cipru) – Ruben Bemmelmans (Belgia) 6-2, 6-4; Ilia Ivașka (Belarus) – Thomas Fabbiano (Italia) 4-6, 6-4, 6-3; Jérémy Chardy (Franța) – Antoine Hoang (Franța) 6-3, 7-5; Tomas Berdych (Cehia) – Benoît Paire (Franța) 6-2, 6-0.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.