Sport

Cu Howells, ca interimar

Ziarul de Vrancea
12 mar 2018 581 vizualizări

Antrenorul demisionar al reprezentativei de rugby va pregăti și meciul cu Georgia, pentru Rugby European Cup

Naționala de rugby a României va întâlni duminică, 18 martie, la Tbilisi, în ultimul meci din această ediție a Rugby Europe Internațional Championship, Georgia. Colectivul  tehnic format din Lynn Howells, Rob Moffat și Massimo Cuttita, care a demisionat sâmbătă, după meciul cu Belgia, va asigura interimatul pe banca tehnică a Stejarilor până când va fi stabilit un nou staff. Pentru partida cu gruzinii a fost stabilit un lot de 28 de jucători, din care 16 formează pachetul de înaintare și 12 sunt jucători de treisferturi. Dintre jucătorii convocați, cei mai mulți provin de la campioana României, 8 de la Timișoara Saracens, șapte sunt de la Steaua, cinci  de la CSM Știința Baia Mare, patru de la CSM București, tri joacă în Franța și unul în Anglia.

Lotul care pregătește meciul cu Georgia este următorul: Badiu, Lazăr, Pristaviță, Țăruș, Gordaș (pilier), Rădoi, Bărdașu, Căpățână (taloneri), van Heerden, Popârlan, Motoc, Siphosetsu (linia a doua), Burcea, Moyake, Chirică, Ilișescu (linia a treia), Surugiu, Calafeteanu (mijlocași la grămadă), Vlaicu, Boldor (mijlocași la deschidere), Umaga, Kikikinilau,  Fakaosilea (centri), Dumitru, Fonovai, Neagu (aripi), Fercu, Simionescu (fundași). Meciul cu Georgia este important pentru câștigarea trofeului “Antim Ivireanu” destinat anual învingătoarei acestei întâlniri și chiar pentru câștigarea REC, dacă “stejarii” câștigă cu bonus (variantă, extrem de improbabilă). Acest meci nu are importanță pentru calificarea României directă la Cupa Mondială, singura șansă iluzorie fiind un eșec sau un egal al Spaniei în Belgia. În caz contrar, pentru a se califica la Cupa Mondială din Japonia, rugbiștii tricolori trebuie să învingă Portugalia (câștigătoarea Rugby Europe Trophy), apoi într-o partidă dublă Samoa. Dacă nu vor trece de rugbiștyii din Pacific, “stejarii” mai au o șansă, un turneu de recalificare la care vor mai participa o echipă din Africa, una din Asia (Oceania) și Canada.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.