Sport

Cu gândul la prima victorie

Ziarul de Vrancea
8 oct 2019 1083 vizualizări

Astăzi, de la ora 20:30, România U21 – Ucraina U21 în grupa a VIII-a a preliminariilor Euro 2021, meci transmis de Pro TV * naționala U19 a realizat un rezultat promițător în Serbia

Naționala de tineret U21 a României va întâlni la Ploiești reprezentativa similară a Ucraine în grupa de calificare pentru Euro 2021. Reamintim că în primul meci jucat de tricolorii lui Mirel Rădoi în grupă, ei au fost învinși în deplasare, cu 1-2 de Danemarca. În meciul de la Alborg, nordicii au condus cu 2-0, iar Florinel Coman a redus din handicap, după care a ratat un penalty. Florinel Coman nu mai este în lotul lui Rădoi, el fiind convocat la naționala mare de către Cosmin Contra, pentru meciurile cu Insulele Feroe și Norvegia. Adversara este o echipă cunoscută lor, mulți dintre jucătorii echipei campioane europene U19 fiind promovați la eșalonul de vârstă superior. Această echipă a spulberat speranțele formației similare a României, învingând cu 2-1, după ce tricolorii au condus până aproape de final cu 1-0. Moruțan a înscris acel gol, după care și-a scos tricoul și a primit al doilea cartonaș galben, lăsându-și echipa în inferioritate numerică. Acum, Moruțan face parte din lotul U21 și se va reîntâlni cu unii dintre jucători. În aceste preliminarii,Ucraina a pierdut pe teren propriu cu 0-2 în fața Finlandei și a învins cu 4-0 Malta în deplasare. O formație probabilă a României este: Aioani – Boboc, Dima, Pașcanu, Rațiu – Drăguș, Olaru, Băluță. Dragomir – Ad. Petre, Ganea. Tot astăzi, se dispută meciurile Finlanda – Malta și Danemarca – Irlanda de Nord. În continuare, tricolorii vor juca vineri, la Voluntari, cu Irlanda de Nord.

*Naționala U19, pregătită de Laurențiu Roșu, a remizat, scor 1-1, cu Serbia, în primul joc din grupa de calificare pentru Campionatul European 2020, rezervat jucătorilor născuți începând cu 1 ianuarie 2001. Sârbii au deschis scorul în minutul 32 prin Pavlcvić, iar tricolorii au egalat rapid după pauză, în minutul 48, prin Miculescu. Același Miculescu putea aduce victoria României în final, dar portarul Serbiei a parat excelent lovitura de pedeapsă a mijlocașului de la UTA. În celălalt meci din grupă, Spania a învins Lituania cu 2-0. În continuare, echipa de tineret U19 va juca vineri de la ora 15:00 cu Spania, iar marți, de la aceeași oră, cu Lituania. La Turul de Elită, programat în luna martie a anului 2020, se vor califica primele două clasate în cele 13 grupe și cel mai bun loc trei, cărora li se alătură Portugalia. La Campionatul European Under 19, care se va disputa în luna iulie a anului 2020, se vor califica cele șapte câștigătoare ale grupelor de la Elită împreună cu țara gazdă, Irlanda de Nord.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.