Sport

Cu ele ne batem la Indian Wells

Ziarul de Vrancea
4 mar 2019 603 vizualizări

Sorții n-au fost prea generoși, dar nici prea duri, cu jucătoarele române: Simona Halep o va întâlni pe Barbora Strycova, Mihaela Buzărnescu ar putea juca din nou cu Daria Gavrilova, iar Irina Begu se va bate cu Bianca Andreescu

Simona Halep și-a aflat luni noapte prima adversară de la Indian Wells, turneu care va avea loc în perioada 6-17 martie. Fostul lider mondial este cap de serie numărul doi și va avea un prim tur liber. În turul secund, Simona Halep o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre jucătoarea cehă Barbora Strycova (50 WTA) și o sportivă ajunsă din calificări. Halep și Strycova au fost față în față de cinci ori până acum, iar sportiva din Constanța a câștigat de patru ori. Singura victorie a jucătoarei din Cehia a fost în 2010, când reprezentanta noastră era încă adolescentă. În cele patru meciuri câștigate de Simona, aceasta nu a pierdut niciun set în fața tenismenei Strycova. În turul trei, Simona Halep ar urma să dea, foarte probabil, peste Aliaksandra Sasnovici (45 WTA)), sportivă care în ultimele luni a progresat enorm. Cele două jucătoare nu s-au mai întânit până în prezent. “Obiectivul pe anul 2019 e același ca pentru orice jucător care se află în topul ierarhiei: sper să câștig un turneu de Grand Slam. Dar, să fiu sinceră, capul îmi stă foarte mult și la Fed Cup. De când am obținut victoria de la Ostrava, mă gândesc la semifinala contra Franței. Cred că avem echipa necesară să devenim campioane și vom da totul pentru acest obiectiv”, a spus Simona Halep, înainte de turneele americane. “Fără vreun dubiu, sunt două turnee formidabile, pe care ador să le joc. La Indian Wells știu ce înseamnă să fii campion, m-am impus în 2015. Încerc să uit tot ce a fost în turneele anterioare și să mă concentreze pe aceste turnee, pe fiecare meci în parte. Va fi foarte greu să câștig, având în vedere că la start sunt toate numele mari din tenis, care joacă la un nivel foarte bun. Dar sunt pregătită de provocare și să vedem cât de departe pot să ajung”, a completat Simona Halep.

Mihaela Buzărnescu (31 WTA), calificată, de asemenea, în turul II, s-ar putea întâlni din nou cu australianca Daria Gavrilova (53 WTA) pe care a învins-o recent la Acapulco, însă fosta rusoaică are un meci foarte greu în primul tur, cu speranța Ucrainei, Daiana Iastremska (37). Dacă va trece și de turul II, Mihaela ar putea s-o întâlnească pe vedeta ucraineană Elina Svitolina. Iar Irina Begu va întâlni o altă revelație a tenisului din ultimii doi ani, canadianca de origine română Bianca Andreescu (60 WTA). Bianca a adunat 21 de victorii din 24 disputate în 2019. În turul secund, învingătoarea se va întâlni cu favorita numărul 32 a turneului, Dominika Cibulkova (Slovacia), în timp ce în al treilea tur ar putea fi un duel cu jucătoarea din America, Sloane Stephens (cap de serie număr 4).

Deocamdată, s-au disputat meciurile din primul tur de calificări. Monica Niculescu a fost eliminată de jucătoarea rusă de 20 de ani, Anna Blinkova (104 WTA), scor 5-7, 4-6 într-o oră și 36 de minute. În schimb, Sorana Cîrstea a învins-o cu 6-3, 6-4 pe americanca Danielle Lao (153) după 75 de minute. Ea va juca în turul următor cu japoneza Nao Hibino (117) care a trecut cu 6-3, 6-3 de americana Claire Liu. Cele două sportive s-au mai întâlnit o singură dată, câștigătoare fiind sportiva din România.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.