Sport

Cu cuțitul la tâmplă

Ziarul de Vrancea
8 iul 2019 688 vizualizări

Simona Halep a câștigat meciul cu chinezoaica Zhang Shuai după un meci dramatic * după ce a fost condusă cu 1-4, 15-40 în primul set, Simona a câștigat clar meciul cu 7-6, 6-1 și va juca în semifinală la Wimbledon cu ucraineanca Elina Svitolina, care are și ea palmares pozitiv în fața româncei

Simona Halep s-a calificat pentru a doua oară în carieră în semifinalele turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, marți, cu scorul de 7-6, 6-1, pe jucătoarea chineză Zhang Shuai Zhang (50 WTA). Acesta este cel mai bun rezultat pentru Simona Halep în acest an, la un turneu de Grand Slam. Ea a mai jucat în penultimul act la All England Club în 2014.În vârstă de 30 de ani și înaltă de 1,77 m, Zhang și-a dominat adversara în prima parte a setului I. Cu un serviciu puternic, cu agresivitate, cu lovituri trimise cu lungimea și unghiurile potrivite, chinezoaica a pus mingea unde a vrut, obligând-o pe Simona să alerge pe tot terenul. Aflată pe marginea păpastiei în acest set, la scorul de 1-4, 15-40, românca a trebuit să scoată la iveală întreaga ei energie și toată știința jocului pentru a echilibra partida. Simona s-a bazat din nou pe puterea ei de luptă, pe munca neobosită pe care o depune pe teren și a întors soarta întâlnirii. Românca a tras de ea, s-a agățat de fiecare minge și a căutat să lungească punctele. Scoasă din ritmul rapid pe care îl impusese și obligată la rândul ei să alerge dintr-o parte în alta a terenului, Zhang a început să risipească puncte. Românca a devenit ea mai agresivă și cea care dictează jocul. Scăpată din „încercuire”, sportiva din Constanța a jucat din ce în ce mai bine, fără să-și mai coboare nivelul evoluției și concentrarea. Zhang a acuzat pierderea avantajului și a setului I și a devenit o pradă ușoară pentru adversara ei, în setul secund. Chinezoaica nu a mai avut soluții, nici precizie și a trebuit să se recunoască învinsă de o jucătoare mai bună. Zhang a făcut repede 3-0, cu break în game-ul al doilea, apoi a condus cu 4-1. La acest scor, fostul lider WTA a salvat patru mingi de dublu break și implicit de 1-5, într-un joc cu șase egalități. A fost momentul care readus-o pe Simona Halep în set. În jocul următor, ea a beneficiat de primele două mingi de break, fructificând-o pe a doua, apoi și-a făcut în sfârșit ușor serviciul, egalând la 4. Setul a mers în tie-break, în care jucătoarea chineză a greșit mai mult și Halep s-a impus cu 7-4, după 58 de minute de joc. În setul al doilea, Zhang nu a mai avut replică, reușind doar un game la 0-1. Halep a defilat și a câștigat cu 6-1, într-o oră și 26 de minute, luându-și revanșa după ce pierduse ultimele două meciuri în fața sportivei din China. „Am muncit din greu, chiar dacă am fost condusă, știam că va lovi foarte tare fiecare minge. M-am gândit că azi trebuie să lupt foarte tare. Am energie, mă simt bine, proaspătă, sănătoasă, cred că joc cel mai bun sezon al meu pe iarbă. Nu mă uit la meciul adversarelor, am timp de recuperare, vreau doar să mă bucur de următorul meci”, a declarat Halep după meci la Eurosport.

Simona Halep va avea un meci pe cinste în semifinale, cu ucraineanca Elina Svitolina (8 WTA). Aceasta a învins-o ieri, cu 7-5, 6-4 pe jucătoarea cehă Karolina Muchova (68 WTA),. Svitolina este pentru prima dată în această fază la un turneu de Grand Slam. Cu Muchova, Svitolina a avut probleme în setul I, când a fost condusă cu 2-5 și în setul secund, când adversara a avut 2-0. De fiecare dată ucraineanca a revenit și s-a impus în cele din urmă după un meci de o oră și 31 de minute. Muchova, 22 de ani, prezentă în premieră pe tabloul principal la Wimbledon, a acuzat oboseala acumulată în meciul cu compatrioata ei Karolina Pliskova, pe care l-a câștigat, luni, după trei ore și 17 minute, cu scorul de 4-6, 7-5, 13-11. Simona Halep și Elina Svitolina se vor întâlni a opta oară în turnee, prima dată pe iarbă. Ucraineanca are 4-3 în întâlnirile directe, dar ultimul meci a fost câștigat de româncă, scor 6-3, 3-6, 6-4, în semifinale la Doha, în acest an.

Pe partea cealaltă de tablou, Serena Williams (10 WTA) , a învins-o cu scorul de 6-4, 4-6, 6-3, pe compatrioata ei Allison Riske (55 WTA). Fostul lider WTA s-a impus după un meci care a durat două ore pentru a juca a XII-a semifinală din carieră la All England Club. Alison Riske s-a întrecut pe sine, dar serviciul Serenei a fost impresionant. Nu mai puțin de 19 ași a servit fostul lider mondial ceea ce i-a permis să câștige meciul, chiar dacă a avut mai multe greșeli neforțate decât adversara ei. Serena Williams este finalista ultimei ediții, când a pierdut în fața germanei Angelique Kerber, scor 3-6, 3-6. Jucătoarea din SUA a câștigat de șapte ori turneul de la Wimbledon și a mai jucat de trei ori în ultimul act. Doar în 2000 Serena Williams nu a ajuns în finală când s-a calificat în semifinale. Adversara Serenei în semifinală este jucătoarea cehă de 33 de ani, Barbora Strycova (54 WTA), care continuă un turneu uimitor, învingând-o cu 7-6, 6-1 pe speranța gazdelor, Johanna Konta (18WTA). Semifinalele feminine ale turneului au loc joi, astăzi fiind programate doar sferturile de finală ale turneului masculin: Novak Djokovic (Serbia, 1 ATP) – David Goffin (Belgia, 23), Guido Pella (Argentina, 26) – Roberto Bautista (Spania, 22), Kei Nishikori (Japonia, 7) – Roger Federer (Elveția, 3) și Sam Querrey (SUA, 65) – Rafael Nadal (Spania, 2).

Ieri, în turneul de dublu mixt, perechea româno-croată Raluca Olaru / Frank Skugor s-a calificat în sferturi învingând clar, cu 6-2, 6-2 perechea Nikola Mektic/Alicja Rosolska (Croația/Polonia). În sferturi, Olaru și Skugor vor întâlni perechea învingătoare din meciul dintre echipele Zhang Shuai / John Peers (China / Australia) și Jelena Ostapenko / Robert Lindstedt (Letonia / Suedia).

În turneul de juniori, Filip Jianu, cap de serie numărul 13,  s-a calificat în turul secund, după ce l-a învins cu 7-6, 6-2, pe italianul Flavio Cobolli. În faza următoare, românul va evolua cu spaniolul Carlos Gimeno Valero. Calificat în turul II a fost și un alt tenisman român, Nicholas Ionel, care a pierdut însă, cu 6-7, 2-6 întâlnirea cu americanul Brandon Nakashima.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.