Sport

“CSM poate învinge pe oricine”

Ziarul de Vrancea
23 apr 2018 500 vizualizări

Susține vedeta echipei bucureștene de handbal feminin, Cristina Neagu, înaintea turneului Final Four al Ligii Campionilor * CSM va întâlni în primul meci gazda turneului, formația maghiară Györ ETO

Jucătoarea echipei CSM București, Cristina Neagu, a declarat, ieri, că nu crede că echipa Györ este o „sperietoare” și dacă formația sa va prinde o zi bună o poate învinge în semifinalele Ligii Campionilor. „Am început pregătirea imediat după cel de-al doilea meci cu Metz. știm toți cine e Györ, actuala campioană a Europei, joacă din nou acasă cu 10.000 de oameni în spate, însă încercăm să ne pregătim cât putem de bine pentru că ne dorim foarte tare să ajungem să jucăm finala. Scorul pleacă de la 0-0, nu cred că Györ este sperietoarea din alte sezoane. Și noi am avut urcușuri și coborâșuri, însă știm că într-o zi bună CSM București poate să învingă orice echipă din lume. Practic sunt două meciuri ce ne despart de trofeul Ligii Campionilor. Însă sunt două meciuri infernale, trebuie să jucăm excelent și să avem și un pic de noroc pentru a câștiga trofeul. Atmosfera va fi un avantaj pentru Györ, un avantaj pe care din păcate îl au în fiecare an, însă avem și noi suporterii noștri și speră să vină în număr cât mai mare la Budapesta, pentru că avem nevoie de ei”, a afirmat Neagu, care susține că antrenorul Per Johansson a schimbat atmosfera în cadrul echipei, dar nu trebuie uitat că Helle Thomsen a dus echipa până în sferturi: „Pentru noi nu mai contează acum, noi încercăm să pregătim cât putem de bine să încercăm să câștigăm împotriva lui Györ și să ne luptăm pentru trofeu. De fiecare dată Györ joacă primele în semifinale, indiferent de sezon. Este un avantaj dacă te califici în finală, pentru că sunt mai multe ore de recuperare. Este extrem de greu să joci două zile la rând, eu sper din tot sufletul ca federația europeană să ia măsuri în acest sens în viitor și să se joace cu o zi de pauză pentru că e foarte greu mai ales pentru jucătoarele care suunt pe teren 60 de minute. Eu nu am avut nicio preferință la tragerea la sorți și feeling-ul meu era că o să picăm cu Györ. Pare cel mai echilibrat Final Four, acum să vedem ce va fi în acel week-end”, a completa Cristina

Accidentările din cadrul echipei ungare nu sunt văzute de Neagu ca pe un avantaj, dar spune că deținătoarea Ligii Campionilor alte alte minusuri de care CSM București trebuie să profite. „Eu îl cunosc foarte bine pe Ambros, este un antrenor foarte bun, un om al detaliilor și sunt conviinsă că va pregăti meciul foarte bine. Au și câteva minusuri, cu siguranță, faptul că nu au o stângace, mai sunt și altele pe care le analizăm și încercăm să profităm de ele”, a mai spus Cristina Neagu.  CSM București va întâlni deținătoarea Ligii Campionilor, Györ, iar Rostov-Don pe HC Vardar Skopje în semifinalele Ligii Campionilor, la Turneul Final Four de la Budapesta. Meciurile de la Turneul Final Four, programat la Budapesta în 12-13 mai. Györ ETO este antrenată de Ambros Martin, selecționerul României. Obiectivul campioanei României în actuala stagiune a fost calificarea la Turneul Final Four al Ligii Campionilor, la care a mai participat de două ori consecutiv. În 2016, CSM București a cucerit trofeul, iar anul trecut a încheiat cu medaliile de bronz, aflându-se acum la a treia participare consecutivă la Turneul Final Four. Deținătoarea Ligii Campionilor este campioana Ungariei, Györ ETO.

Ambros a preferat Rusia

Contul oficial de Twitter al echipei de handbal feminin Rostov - Don a confirmat ceea ce se specula de săptămâni bune: Martin Ambros va fi, începând din sezonul 2018/2019, noul antrenor al formației din Rusia. După șase sezoane petrecute la Györ (formație pe care a calificat-o și în acest an în Final Four), Martin a anunțat în luna februarie a acestui an că va pleca din Ungaria.  

Oficialii CSM au încercat să-l "deturneze" pe Ambros (cu atât mai mult cu cât este și selecționerul României), însă formația rusă a avut până la urmă câștig de cauză. În vârstă de 49 de ani, Martin Ambros s-a făcut cunoscut alături de formația SD Itxaco (a cucerit Cupa EHF în 2009, iar în 2012 a ajuns până în finala Ligii Campionilor). Din 2012 și până în prezent, antrenorul spaniol a cucerit trei trofee ale LigiiCampionilor alături de Györ (2013, 2014 și 2017).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.