Sport

VIDEO | CSM Focșani a câștigat Cupa Municipiului Bacău la handbal masculin

Ziarul de Vrancea
11 aug 2019 1915 vizualizări

Reamintim că vineri, 9 august 2019  în Sala Sporturilor din Bacău, au început partidele Cupei Municipiului Bacău, la care au participat echipele  CSM Bacău, CSM Focșani, HC Buzău și CSM Făgăraș, toate activând în ediția 2019/2020 a Ligii Naționale Masculine de Haadbal (LNMH) sau ”Liga Zimbrilor”, cum i se mai spune .În prima zi a Cupei Municipiului Bacău, handbaliștii focșăneni au câștigat meciul susținut împortiva colegilor lor de la Buzău.​CSM Focșani – HC Buzău 27-22 (15-10).În cel de-al doilea meci de handbal masculin din Cupa Municipiului Bacău handbaliștii focșăneni au pierdut în fața celor de la Făgăraș, CSM Făgăraș – CSM Focșani 2007:24-22 (15-12).În ultima zi a competiției focșănenii au câștigat în fața echipei gazdă CSM Bacău inntrând în posesia trofeului oferit  echipei de pe locul I, grație jocului rezultatelor dintre formațiile participante de-a lungul celor trei zile de turneu.  

VIDEO:Gabriel Mocanu 

VIDEO -HANDBAL: Cupa Municipiului Bacău 2019 - Festivitate de premiere

Clasament: 1. CSM Focșani, 2. CSM Bacău, 3. HC Buzău, 4. CSM Făgăraș.

Viachaslau Saldatsenka (CSM Bacău) - cel mai bun portar.

Sașa Marijanac (CSM Focșani) - cel mai tehnic jucător.

Alexandru Tărîță (CSM Bacău) - golgeterul turneului.

Bahdan Serhel (CSM Bacău) - cel mai bun jucător.

VIDEO:eMedia Bacau

Duminică 11 august 2019, au avut loc ultimele partide din cadrul turneului amical dotat cu ”Cupa Municipiului Bacău”. CSM Focșani 2007 a învins echipa gazdă în utlmul meci și a câștigat turneul. S-au acordat și premii individuale, cu o ”inovație” a clubului organizator, care a premiat ”cel mai tehnic jucător” și ”cel mai bun jucător”. Iată rezultatele și casetele tehnice ale meciurilor și premiile individuale acordate de organizatori.

CSM Făgăraș – HC Buzău 25-34 (13-21)

Făgăraș: Grigoraș, Vîlceanu – Ungureanu 4, Câmpan 4, Constantinescu 4, Furak 4, Hagiu 3, Ștefan 3, Arsu 2, Dedu 1, Dincă, Turcu, Sîncelean, Mînea. Antrenor: Raul Fotonea.

Buzău: Manole, Bobeică, Enache – Șania 8, Bejinariu 7, Dumitrana 6, Roșca 3, Tălmaciu 2, Ionescu 2, Chircă 2, Mironescu 1, Grasu 1, Alexandru 1, M. Anton 1, Mircescu, Scarlat, Oprea. Antrenor: Eliodor Voica.

CSM Bacău – CSM Focșani 2007:16-17 (5-11)

Bacău: Saldatsenka, Freiwald, Tamaș, Crăciunescu – Tărîță 6, Tîrzioru 3, Crnoglavac 3, Sadovyi 2, Păunică 1, Serhel 1, Gal, Drăgan, M. Cotinghiu, Juverdianu, Huta, G. Cotinghiu, Iordachi, Bologa, Păunescu. Antrenor: Adrian Petrea.

Focșani: Marocico, Cloșcă – Miroiu 5, Țuțu 3, Mocanu 3, Marijanac 2, Eros 2, Rață 1, Popovici 1, Pătru, Cozorici, Popa, Hrimiuc, Sladic, Nuțu, Gramatic. Antrenor: Dalibor Cutura.

Clasament final: 1. CSM Focșani, 2. CSM Bacău, 3. HC Buzău, 4. CSM Făgăraș.

Cel mai bun portar: Viachaslau Saldatsenka (CSM Bacău).

Cel mai tehnic jucător: Sașa Marijanac (CSM Focșani).

Cel mai bun jucător: Bahdan Serhel (CSM Bacău).

Golgeter: Alexandru Tărîță (CSM Bacău).

Text informații:handbalmania.ro

Citiți și:Pe viață și pe moarte! / CSM Focșani – CSM Bacău 17-16 (11-5)

A fost meciul decisiv pentr locul 1 al ediției a XIV-a a Cupei Municipiului Bacău. Apărările au acționat în forță, portarii Marocico și Saldatsenka au apărat aproape tot, fie că au fost aruncări de la 7 m sau de pe semicercul de 6 m. Victoria a fost obținută in extremis de focșăneni, printr-o transformarea unei aruncări de la 7 m în ultima secundă. Tensiunea pe teren a atins paroxismul chiar la acea fază, în care tot lotul oaspeților a sărit de pe bancă la un fault dur, determinând intervenția simetrică a băncii băcăuane. Până la urmă, antrenorul Adrian Petrea și managerul băcăuanilor, Sorin Tîrcă, au despărțit taberele, deși nu le-a fost ușor. Lăudabilă revenirea băcăuană din repriza secundă și egalarea la 16, dar, trebuie să recunoaștem, victoria a fost meritată, deoarece adversarii noștri au condus aproape tot meciul, uneori la 5-6 goluri diferență.

Grație victoriei detașate și neașteptate la această diferență (34-25) a lui HC Buzău contra CSM Făgăraș, clasamentul putea trece prin modificări spectaculoase după ultimul meci. Dacă ar fi învins Bacăul, Buzăul ar fi încheiat pe 2, în ciuda înfrângerilor clare din primele două zile; CSM Făgăraș, chiar dacă a izbutit meciuri bune cu CSM Bacău și, mai ales, cu CSM Focșani, a încheiat competiția pe ultimul loc. Clasament final: 1. CSM Focșani 6 2. CSM Bacău 6 3. HC Buzău 3 4. CSM Făgăraș 3. Victoriile directe au decis ocuparea locurilor 1 și 3.

Premiile individuale au fost acordate după cum urmează:

- “Cel mai bun portar” – Viacheslau Saldatsenka (CSM Bacău), și nu doar pentru prestația de excepție contra lui CSM Focșani;

- “Cel mai tehnic jucător” – Sasha Marjanac (CSM Focșani);

- “Cel mai bun marcator” – Alexandru Tărâță (CSM Bacău) – datorită celor 6 goluri contra CSM Focșani a acumulat 16, cu 1 mai mult decât buzoienii Dumitrana și Nosrati!;

- “Cel mai bun jucător al competiției” – Bahdan Serhel (CSM Bacău, foto); a fost omul care și-a împins înainte echipa în momente grele; marele Alin Șania a fost și el o opțiune pentru acest titlu, dar stilul de joc mai relaxat al Buzăului a făcut ca și el să pară absent lungi perioade de timp.

Si, apropo de relaxare, antrenorul Eliodor Voica ar fi meritat un premiu pentru fair-play. A fost singurul din toată Sala care n-a comentat nimic, chiar și la decizii evident greșite în defavoarea HC Buzău. La cealaltă extremă – băncile de rezerve ale echipelor din Focșani și Făgăraș, care au avut ceva de reclamat vehement la absolut fiecare fază, enervându-și adversarii și timorând arbitrii.

Text informații:Clubul Sportiv Municipal Bacău

Citiți și:CSM Făgăraș – CSM Focșani 2007:24-22 (15-12), în cel de-al doilea meci de handbal masculin din Cupa Municipiului Bacău;

Handbaliștii de la CSM Focșani câștigă primul meci din Cupa municipiului Bacău | CSM Focșani 2007 - HC Buzau: 27 - 22;

Handbaliștii de la CSM Focșani participă în acest weekend la Cupa municipiului Bacău

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.