Sport

CSM Focșani  2007 s-a despărțit de 5 jucători

Cătălin VLĂDESCU
23 iul 2017 7321 vizualizări

În această vară, trei dintre componenţii echipei noastre de handbal au hotărât să pună capăt carierei de jucător. Alţi doi au ales să-şi continue cariera sportivă la alte echipe.

Despre băieţii noştri de la Focşani putem spune că au iubit handbalul o viaţă întreagă, aşa cum îşi iubesc proprii copii. Pentru Daniel Rusu, Ionuţ Gheorghe şi Petrică Vasilache carierele sportive se pare că s-au încheiat în această vară. Au fost decizii pe care cu siguranţă le-au luat greu, toţi trei fiind jucători de bază ai echipei, încă de pe vremea în care focşănenii evoluau în divizie, contribuind, fiecare dintre ei, aşa cum au ştiut mai bine, şi la meciurile pe care focşănenii le-au susţinut în ultimii doi ani în Liga Naţională. Iubitorii de handbal de astăzi şi dintotdeauna din orașul nostru trebuie să le mulţumească lor, pentru că şi aceşti băieţi au pus umărul pentru ca astăzi Focşaniul să se poată bucura de handbal de Liga Naţională, în Sala Polivalentă.​

 

Ce a fost şi ce a însemnat handbalul pentru portarul Daniel Rusu este foarte greu de descris în doar câteva fraze. „Sunt 12 ani minunaţi petrecuţi la această echipă, fiecare dintre ei având ceva aparte, totul culminând cu participarea în ultimii doi ani, în Liga Naţională. Au fost momente extraordinare atunci când jucam în Divizie...dar participarea în primul eşalon te face să simţi şi să vezi handbalul cu totul altfel. Pur şi simplu simţi că într-adevăr contezi! Am plecat la drum pe scheletul unei echipe foarte tinere, formată doar din foşti juniori de la LPS, cu rezultate foarte frumoase în competiţiile interne, pregătiţi fiind de domnul profesor Tucan. Am simţit rigorile şi dificultatea diviziei. Am crescut, învăţat şi progresat împreună. Apoi am intrat în proiectul fostului coechipier, actualul profesor, antrenor Vici, care s-a materializat cu promovarea în Liga Naţională...anii de Ligă sunt de nedescris în cuvinte. Profesionalism, devotament, seriozitate,” spune Daniel Rusu.

„Publicul minunat te susţine, te împinge de la spate, îţi dă putere şi formează al optulea jucător”

Pentru mine a fost o plăcere să stau de vorbă cu Dani. Un om cu care mereu ai ce discuta, cunoscându-l cu acest prilej şi altfel decât îl ştiam din poartă. „Nu pot să nu remarc colegii de echipă. Cei vechi, alături de care am crescut, cei noi, care s-au alăturat echipei în acelaşi timp cu intrarea în Ligă. Toţi sunt nişte băieţi extraordinari. Intrarea pe prima scenă a handbalului a mai adus un mare câştig pentru echipa noastră: tribuna, suporterii, publicul minunat care umple sala la fiecare joc, care te susţine, te împinge de la spate, îţi dă putere şi care formează al optulea jucător. Pentru mine este şi va rămâne cel mai frumos public din ţară, cea mai frumoasă galerie! Am tratat întotdeauna handbalul cu seriozitate şi respect iar el m-a răsplătit pe măsură. Acum, la final, nu pot decât să mulţumesc tuturor celor care fac parte din acest fenomen: antrenori, colegi, suporteri, oameni din sport, familiei handbalului vrâncean”, a încheiat portarul Daniel Rusu, cel care îmi mai spunea că se va ocupa, în curând, foarte probabil, de pregătirea specifică a portarilor, de la echipa de juniori a clubului.

„Evoluţia înseamnă, uneori, schimbare”

Din dragoste pentru handbal, şi dorind să returneze o parte din ceea ce le-a oferit acest sport, doi dintre ei au ales să nu se despartă de jocul cu mingea pe semicerc. Petrică Vasilache, bătăios şi dedicat, trup şi suflet, aşa cum l-am cunoscut mereu, continuă să se prezinte la antrenamentele echipei, ca şi cum ar fi încă jucător activ. „În viaţa oricărui sportiv vine o vreme în care trebuie să te gândeşti şi la aşa ceva. Chiar dacă este foarte greu de acceptat, sunt conştient că evoluţia înseamnă, uneori, schimbare. Nu putem evolua fără să ne autodepăşim. Dacă nu putem să ne autodepăşim, trebuie să fim înlocuiţi pentru binele echipei, cu piese mai bune, pentru ca echipa să devină mai eficientă. Eu sunt conştient de evoluţie, chiar dacă, încă, nu sunt pregătit sufleteşte pentru noul meu statut”, sunt cuvintele lui Petrică Vasilache, unul dintre cei mai inimoşi jucători de la CSM. Cu statura lui impunătoare, dar cu inima şi sufletul, în multe rânduri, deschise precum o carte pentru copii, Petrică a continuat: „Handbalul face parte din viaţa mea, din educaţia mea, fără handbal nu eram omul care sunt în acest moment, nu cunoşteam atâţia oameni minunaţi, nu deveneam caracterul care sunt acum. Handbalul m-a format ca om, datorez handbalului mult şi încerc să-i returnez ceea ce pot. Voi face asta ajutând echipa, încercând să aduc aportul meu atât şi acolo unde voi putea eu. Voi continua să mă antrenez alături de echipă, la capacitate maximă, să-mi ajut colegii, fie în teren, fie în afara lui, acolo unde o să fie necesar. Voi da totul necondiţionat şi cu dragă inimă. Pentru asta am şi sprijinul familiei mele minunate...familia mi-a spus să fac ceea ce simt. Iubesc handbalul aşa cum îmi iubesc propria familie...sper să dau exemplu personal şi altora, arătându-le că orice în viaţă este posibil, atunci când există voinţă şi determinare. Cu aceste ingrediente se poate trece peste toate problemele cauzate de accidentări”, mi-a mai spus Petrică Vasilache.

Foto: Petrică Vasilache continuă să se prezinte la antrenamentele echipei

 

„Văd oameni care se consumă şi se bucură alături de echipă”

Discutia cu acesta nu se putea încheia fără să abordăm şi subiectul suporterilor focsaneni, iubitorilor de handbal. I-am citit în glas amărăciunea, durerea, poate...regretul lui cel mai mare, legat de handbal. ”Imi pare rău că accidentările nu m-au lăsat să demonstrez mai mult în Liga Naţională, să le aduc mai multe momente de bucurie oamenilor minunaţi din tribune. Mă bucur în schimb că am contribuit la promovarea echipei în Liga Naţională, mă bucur de asemenea să văd sala plină la fiecare partidă, să văd oameni care se consumă şi se bucură alături de echipă. Trăiesc sentimente de nedescris atunci când văd copii plângând în tribune, alături de colegii mei, după jocurile mai puţin reuşite. E cea mai mare bucurie să văd cum o mâna de oameni (mă refer aici la echipă) uneşte cum nimeni nu o poate face, 1200 de oameni necunoscuţi, totul într-o singură voce. Forţa CSM Focşani!”, şi-a încheiat destăinuirea, Petrică Vasilache.

Foto3: Răzvan Răpciugă a semnat cu Steaua Bucureşti

„Mă voi întorce cu mare drag la Focşani”

Tot la finalul acestui sezon echipa noastră s-a despărţit şi de Răzvan Răpciugă, cel care şi-a pus semnătura pe un contract cu Steaua Bucureşti. Mi-am dorit mult să obţin câteva cuvinte şi din partea lui Răzvan, pentru iubitorii handbalului din Focşani. Aflat în cantonament cu noua să echipa, la Cheile Grădiştei, acesta mi-a răspuns, aşa cum de altfel îl ştiam, cu amabilitate, molcom, aşa cum îi stă bine unui medieşean adevărat. „La Focşani am întâlnit oameni cu caracter şi mi-a făcut plăcere să fiu acolo. Îmi pare tare rău că nu am putut să-mi aduc mai mult aportul pentru echipă. Din păcate, şi accidentările fac parte din cariera unui sportiv. Mă voi întorce cu mare drag la Focşani ori de câte ori voi avea ocazia. Am jucat la multe echipe, dar pot să spun că suporterii focşaneni sunt minunaţi! Vă doresc multă baftă în noul campionat! Să auzim numai de bine!”, a transmis Răzvan Răpciugă.

Foto2: Perioada Focsani și-a pus amprenta serios asupra carierei lui George Cadăr

De la Focsani in...Germania

George Cadăr a semnat cu SHV - Sonneberger Handballverein, echipă din centrul Germaniei, facând parte din landul Turingia, ce evoluează în Turingia League. George mi-a răspus pe Messenger, amabil, sobru, scurt şi la obiect, aşa cum l-am cunoscut şi cum este de altfel şi în teren. „Pentru mine episodul Focşani a fost unul deosebit, am avut norocul să întâlnesc oameni de calitate şi de cuvânt, în acelaşi timp. Am avut ce învăţa atât de la profesor cât şi de la colegi. A fost o perioadă care şi-a pus amprenta asupra mea”, mi-a spus George. Despre suporterii focşăneni... „sunt cei mai pătimaşi suporteri pe care am avut ocazia să-i cunosc. Atât în meciurile de acasă cât şi în meciurile de la turneele de baraj au fost de fiecare dată exemplari. Le mulţumesc tuturor şi le doresc multă bafta pe viitor!”, a încheiat băcăuanul George Cadăr.

Povestea merge mai departe...

Ionuţ Gheorghe a fost cel mai puțin dispus să comunice pe marginea retragerii sale din activitate. Iată, mot-a-mot, mesajul acestuia: „În legătură cu ce aş avea de declarat nu am de declarat nimic, atâta timp cât doi ani nu am declarat nimic, nici acum nu are rostul să declar ceva. Mulţumesc pt. atenţia îndreptată către mine”.  

Foto4: Ionut Gheorghe

Astfel s-a mai încheiat încă o etapă din viaţa unei echipe de handbal, pe numele ei CSM Focşani 2007. O echipă ce unește suflete, oameni și dă naştere unor emoţii de care, poate, mulţi dintre noi, nici nu ne ştiam capabili. Dar cel mai important, povestea merge mai departe! (Cătălin VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.