Sport

CSM București, medalie de bronz în 2018 în Liga Campionilor

Ziarul de Vrancea
22 iun 2018 537 vizualizări

CSM București, medalie de bronz în 2018 în Liga Campionilor, a fost repartizată în prima urnă valorică pentru tragerea la sorți a grupelor stagiunii 2018-2019.

în competiție va lua startul și SCM Craiova, câștigătoare a Cupei EHF. Potrivit forului european de profil, în prima urnă valorică se află deținătoarea trofeului, Györ ETO, finalista Rostov-Don, medaliata cu bronz CSM București și Buducnost Podgorica. Tragerea la sorți va avea loc în 29 iunie, de la ora 13.30, la Viena. În 27 iunie, de la ora 12.00, se vor trage la sorți turneele de calificare, în care va lua startul și SCM Craiova, câștigătoare în 2018 a Cupei EHF. ȘȚi SCM Craiova face parte din prima urnă valorică la tragerea la sorți.

Carmen Amariei pleacă de la Mioveni

Antrenorul Carmen Amariei a declarat miercuri, pentru News.ro, că a încetat colaborarea cu clubul de handbal feminin de Divizia A Dacia Mioveni și va continua doar la naționala de junioare, cu care are acțiuni până în în 18 august. ”Până atunci voi lua o decizie privind o echipă de club”, a spus Amariei. Ea a condus, împreună cu Luminița Huțupan Dinu, formația Dacia Mioveni în stagiunea trecută și a ajuns până la barajul de promovare în Liga Națională, dar a ratat intrarea în primul eșalon. În vârstă de 39 de ani, Carmen Amariei a mai antrenat la nivel de club pe Universitatea Cluj și SCM Craiova, ambele în Liga Națională.  Cu echipa națională de junioare, unde a fost numită ca antrenor principal în noiembrie 2017, va participa la finalul acestei săptămâni la Trofeul Carpați de la Cluj, alături de Danemarca, Muntenegru, Norvegia.

Cât ia “Bursucul” în China?

Dan Petrescu (50 de ani) a plecat de la CFR Cluj după ce a luat titlul cu echipa din Gruia și a acceptat oferta chinezilor de la Guizhou Hengfeng, unde este plătit regește.  Presa din China a publicat suma la care se ridică remunerația fostului fundaș dreapta. Petrescu are un salariu anual de nu mai puțin de cinci milioane de euro. Astfel, "Bursucul" intră direct pe locul doi în topul celor mai bine plătit antrenori români din străinătate. Doar Cosmin Olăroiu, antrenorul lui Jiangsu Suning, îl depășește, care primește de la Jiangsu Suning , șapte milioane de euro anual.

Caz de dopaj mușamalizat

Serviciile secrete ruse ar fi acoperit cazul de dopaj al fotbalistului Ruslan Kambolov, component al echipei naționale, în 2015, a anunțat postul public german de televiziune ARD, care-l citează pe fostul șef al laboratorului de la Moscova, Grigori Rodcenkov. Kambolov a făcut parte din lotul lărgit al Rusiei pentru actuala ediție a Cupei Mondiale, dar nu fost reținut între cei 23 de jucători selecționați, motivul oficial fiind o accidentare. Jucătorul echipei Rubin Kazan, acum în vârstă de 28 de ani, ar fi fost depistat pozitiv cu dexametazonă, dar acest caz nu a fost niciodată comunicat Agenției Mondiale Antidoping (WADA).  Eșantionul de urină al fotbalistului a fost schimbat la 10 iunie 2015 de un agent al serviciilor secrete ruse FSB, susține ARD.   În februarie, presa internațională scria că FIFA a lansat investigații în cazul a doi fotbaliști ruși, Ruslan Kambolov de la Rubin Kazan și Ivan Kniazev, fost la Ural Ekaterinburg, bănuiți că s-au dopat.

 “Taurii” trec la Honda

Red Bull renunță la motoarele Rénault, punând astfel capăt după 12 ani unui parteneriat cu momentele de succes în perioada 2010-2013, când echipa austriacă a dominat Formula 1. Honda va motoriza monoposturile Red Bull, începând din 2019. Cu Rénault, Red Bull a câștigat 57 de curse și a cucerit patru titluri mondiale consecutive în Formula 1 în perioada 2010-2013, atât la constructori, cât și la piloți (prin Sebastian Vettel). Însă după schimbarea regulamentului tehnic intrată în vigoare în 2014, când s-a trecut de la motoarele V8 de 2,4 litri, la cele V6 turbo de 1,6 litri, Red Bull nu a mai ținut pasul cu Mercedes și nu a mai fost o candidată la titlul mondial, iar conducătorii echipei patronate de miliardarul Dietrich Mateschitz au dat vina pe francezi pentru lipsa rezultatelor.

S-a rupt portarul Tunisiei

Portarul Tunisiei, Mouez Hassen, nu va mai evolua la Cupa Mondială, după ce a suferit o accidentare la umăr în meciul cu Anglia, a anunțat staful medical al reprezentativei africane, citata de Le Figaro. În vârstă de 23 de ani, Hassen este jucătorul formației Nice, el fiind împrumutat la Southampton și Châteauroux în ultimul an și jumătate. l va pleca din Rusia în Franța, unde va urma un tratament medical.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.