Sport

CSC Dumbraveni - Sportul Ciorasti 1 – 3 (0 – 1) 

Ziarul de Vrancea
6 mai 2018 1676 vizualizări

Meciul s-a disputat în cadrul etapei  9, Play-off, Superligii Altdorf Tehnik(campionatul județean)

Duminica, 6 mai, echipa de fotbal Sportul Ciorasti a obtinut o pretioasa victorie cu scorul de 3-1 in compania echipei CSC Dumbraveni, pe terenul acesteia, in cadrul etapei a IX-a, Play-Off, Superliga Altdorf Tehnik. De altfel victoria elevilor lui Cornel Militaru era singura solutie ca echipa din Ciorasti sa se mentina in fruntea clasamentului, cu sanse de a promova in liga a III-a la sfarsitul campionatului. 

Cum era si de asteptat, echipa din Dumbraveni a intrat pe teren hotarata sa-si vanda scump pielea dezlantuind atacul cu intregul efectiv catre buturile oaspetilor inca de la primul fluier al centralului Aldea Ionut. In minutul doi gazdele, care atacau cu vantul in spate, l-au incercat pe portarul Dajbog Lili cu un sut de la mare distanta dar acesta a boxat balonul care se indrepta la vinclul portii si si-a salvat echipa de la gol. 

Au urmat apoi minute bune de dominare a echipei locale temperate din cand si cand cu modeste zvacniri ale celei din Ciorasti insa golul avea sa vina in minutul 20 cand, intr-o invalmaseala in careul gazdelor, jucatorul Capatana Ionut (16) de la oaspeti avea sa inscrie spre satisfatia galeriei ciorastene care, in ciuda interventiilor celor cativa suporteri locali de a fi redusa la tacere, si de aceasta data s-a comportat ca un al doisprezecelea jucator sustinundu-si echipa frenetic si civilizat. Imediat, dupa inregistrarea acestui prim gol, centralul Aldea Ionut a acordat un minut de pauza pentru hidratarea jucatorilor. De mentionat ca la ora locala 11.00, ora inceperii jocului, la Dumbraveni se inregistrau 25 de grade cu plus, vantul batea dinspre nord cu 25 km/ora si in rafale de pana la 60 km/ora.

Desi gazdele au facut eforturi evidente de a schimba rezultatul de pe tabela de marcaj, pana la incheierea primei reprize nu s-a mai intamplat nimic notabil pe teren care sa merite a fi consemnat.

Dupa pauza elevii lui Cornel Militaru, au inteles ca trebuie sa fructifice vantul care continua sa bata in rafale catre buturile gazdelor de aceasta data si le-au incercat poarta cu suturi de la mare distanta. Asa se face ca in minutul 60 jucatorul Oltianu Adrian (5) de la oaspeti inscrie in poarta gazdelor printr-un sut din afara careului de 16 metri si ridica scorul la 2 – 0 pentru oaspeti iar trei minute mai tarziu jucatorul Moisa Beniamin (3) inscrie printr-un gol parca tras la indigo si la scorul de 3 – 0 pentru echipa Sportul Ciorasti antrenorul acesteia isi permite sa faca si cateva schimbari de jucatori in teren. 

Chiar daca scorul anunta o victorie categorica a oaspetilor gazdele au continuat sa atace si in minutul 70, in urma unui fault in careu comis de catre jucatorul Zamfir Adrian care a vazut cartonasul galben, arbitrul central a dictat lovitura de la 11 metri care a fost transformata lejer de catre jucatorul Tilvar Ionut (5) de la gazde si scorul devine 3 – 1 care avea sa nu se mai modifice pana la sfarsitul partidei. 

Foarte buna prestatia centralului Aldea Ionu care astazi, ajutat la tuse de catre Ignat Cosmin si Paraschiv Ionut, nu a facut rabat de la regulamentul de fotbal si i-a sanctionat cu cartonase rosii pe jucatorii Munteanu Madalin (8) de la oaspeti si Talvar Ionut (5) de la gazde care, din minutul 86, au fost invitati sa plece la vestiare pentru ca au confundat terenul de joc cu ringul de box.

Ca un exmplu de conduita si respect, consemnez pentru dumneavoastra strangerile de maini care au avut loc astazi la sfarsitul acestei partide de fotbal dintre primarul comunei Dumbraveni , domnul Valentin Tilvar si cel al comunei Ciorasti, domnul Nicolae Braicau , dovada ca sportul uneste si inalta spiritele alese. 

Cu acest rezultat echipa de fotbal Sportul Ciorasti se mentine pe primul loc in liga cu 21 de puncte si un golaveraj de 30 – 8 , urmata indeaproape de catre echipa de fotbal ACS Mausoleul Maraseti cu 20 de puncte si cu un golaveraj de 23 – 11. 

Alte rezultate obtinute in liga :

TRACTORUL NANESTI-NATIONAL 2012 GOLESTI :0 - 1

VICTORIA GUGESTI-FC PANCIU:3 - 1

ACS MAUSOLEUL MARASESTI-VOINTA CIRLIGELE:2 - 0

In etapa urmatoare echipa de fotbal Sportul Ciorasti va avea un meci greu de disputat pe teren propriu cu ACS Mausoleul Marasesti, echipa aflata pe locul doi in clasament, meci in urma caruia se va transa in buna masura castigatoarea ligii a IV-a.

Text +Fotografii preluate de pe contul de facebook Pahon Stefan


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.