Sport

CSA Steaua București - CS Dinamo București 26-25 | Focșani, meciul 2 din final four-ul cupei României la handbal

Ziarul de Vrancea
9 mar 2019 4288 vizualizări
Foto:prosport.ro
Foto:prosport.ro

Rezultatele semifinalelor Cupei României Final Four la handbal masculin - 9 martie, Sala Polivalentă Focșani:

SCM Politehnica Timișoara - CSM Focșani 2007 25-18 (13-9)
CSA Steaua București - CS Dinamo București 26-25 (15-12)

Duminică 10 martie 2019  în finala mică de la ora 15:00 se vor întâlni CSM Focșani 2007 cu CS Dinamo București iar în finala mare de la ora 17:30 CSA Steaua București cu SCM Politehnica Timișoara

Steaua se califică în finala Cupei României după un final pe muchie de cuțit / Declarațiile antrenorilor principali

Începută cu 90 de minute întârziere din cauza dezastrului organizatoric soldat, din fericire, doar cu o sperietură a câtorva sute de spectatori, semifinala dintre Steaua și Dinamo a fost una plină de suspans și nu mult a lipsit să asistăm și la o încăierare în teren.

După un început echilibrat, steliștii au reușit să se desprindă la 6 goluri, pe fondul unei evoluții excelente a portarului Babasafari. După intrarea lui Grigoraș în poarta campioanei, Dinamo a redus la 3 goluri ecartul până la pauză. Diferența s-a menținut în primul sfert de oră al mitanului secund, după care dinamoviștii au egalat la 25 în minutul 56. Georgescu a marcat pentru 26-25 în minutul 59, Steaua a avut atacul în ultimul minut dar nu a reușit să finalizeze, iar Dinamo a avut 7 secunde pentru a duce meciul în prelungiri. Kuduz a aruncat din lateral dreapta, însă nu a reușit să-l învingă pe omul meciului, Mohsen Babasafari, iar Steaua va juca duminică finala mare cu Timișoara.

Steaua București – Dinamo București 26-25 (15-12)

Steaua: Babasafari – Florea 10, Aslanian 5, Vegar 4, Georgescu 3, Grbovic 3, Vujic 1, Johannson, Răpciugă. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

Dinamo: Missaoui, Grigoraș – Descat 6, Alouini 4, Kuduz 4, Szasz 3, Savenco 2, Bannour 1, Gavriloaia 1, Șandru 1, Acatrinei 1, Zulfic 1, Mousavi 1, Komogorov. Antrenor: Constantin Ștefan

VIDEO | Declarația antrenorului echipei Steaua București Ovidiu Mihăilă

VIDEO | Declarația antrenorului echipei Dinamo București, Constantin Ștefan

Citiți și:Meciul Steaua - Dinamo al suporterilor s-a încheiat cu ... evacuare! Meciul de handbal s-a terminat cu calificarea steliştilor în finala Cupei României

Partida de sâmbătă 09 martie 2019,  dintre Steaua şi Dinamo a fost cea mai „lungă” din istoria recentă a celor două cluburi. A fost programată să înceapă iniţial la ora 17:30, iar verdictul a venit după mai bine de 3 ore. Prelungirile au venit ca urmare a ceea ce s-a întâmplat cu fanii celor două echipe în tribune, evacuaţi pentru incidente.

 

Practic, Steaua – Dinamo, reeditarea finalei Ligii Naţionale de anul trecut, a început din punct de vedere sportiv cu o întârziere de 90 de minute. Departe de zgomotul celor două galerii, Steaua s-a adaptat mult mai bine după tot ce s-a întâmplat mai devreme şi a pus stăpânire de joc încă din primele minute. După 12 minute, trupa lui Ovidiu Mihăilă s-a desprins la 7-3, dar diferenţa s-a mărit şi la şase goluri, 13-7 (min. 24). Dinamo şi-a găsit greu ritmul şi a început să conteze în joc abia spre finalul primei reprize, când a revenit la 12-14.

Dar susţinută magistral de portarul iranian Babasafari - MVP-ul jocului -, care a făcut adevărate minuni, Steaua a continuat să dicteze lucrurile şi în cea mai mare parte a reprizei secunde. Tensiune nu a mai fost în tribune, dar a fost în teren, unde au fost acordate multe eliminări de 2 minute. Jocul mai asupru a trezit-o oarecum pe Dinamo, care a început să recupereze terenul pierdut, iar cu mai puţin de 5 minute înainte de final a restabilit egalitatea, 25-25. Steaua a început să sufere din cauza lotului subţire din punct de vedere numeric – doar 12 jucători pe foaie -, dar şi-a jucat şansa cu ardoare. Mai determinată, mai lucidă, trupa din Ghencea a reuşit să marcheze golul victoriei prin Georgescu în minutul 59.

Astfel, Steaua s-a impus cu 26-25 şi a răsturnat toate pronosticurile. De partea cealaltă, Dinamo a intrat într-o perioadă dificilă, suferind în ultimelel 10 zile înfrângeri grele pe toate cele trei fronturi.

Text  informații + foto:prosport.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.