Sport

Cristina Neagu, nominalizată de Handball Planet

Ziarul de Vrancea
19 dec 2017 739 vizualizări

Ea poate câștiga titlul de cel mai bun inter stânga în 2017

Internaționala română Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii în 2016, a fost nominalizată la titlul de cel mai bun inter stânga al anului 2017, în ancheta realizată de portalul Handball Planet.  Contracandidatele Cristinei Neagu sunt olandeza Lois Abbingh, de la Issy Paris Hand, fostă jucătoare la HCM Baia Mare, croata Andrea Penezic (Vardar Skopje) și norvegianca Veronica Kristiansen (FC Midtjylland/Danemarca). CSM București mai are și alte jucătoare nominalizate în ancheta Handball-Planet. Între jucătoarele nominalizate la categoria cel mai bun conducător de joc se află și suedeza Isabelle Gullden (CSM București), rivalele sale fiind olandeza Nycke Groot (Györ), norvegianca Stine Oftedal (Gyor) și sârboaica Andrea Lekic (Vardar).  Suedeza Nathalie Hagman (venită în vară la CSMB) a fost menționată pentru postul de extremă dreapta, alături de Carmen Martin (Spania), care a jucat până în vară la CSM București, iar apoi s-a transferat la Nice Handball, Jovanka Radicevic (Muntenegru), care evoluează la Vardar, și olandeza Angela Malestein (SG BBM Bietigheim/Germania).

Campioana României are o nominalizare și la pivoți, norvegianca Marit Frøfjord, venită în vară de la Larvik, contracandidatele ei fiind sârboaica Dragana Cvijic (Vardar), olandeza Yvette Broch (Györ) și Ksenia Makeeva (Rusia), care joacă acum la Rostov, după ce a trecut pe la HCM Baia Mare.


O altă propunere este suedeza Sabina Jacobsen (transferată în vară la CSM București) la cea mai bună apărătoare, alte nominalizări la acest capitol fiind olandeza Kelly Dulfer (FC Copenhaga), franțuzoaica Beatrice Edwige (Metz Handball) și brazilianca Eduarda Amorim (Györ).  Iubitorii handbalului pot vota favoritele pe site-ul Handballl-Planet.com până pe 4 ianuarie, după care jucătoarea cu cele mai multe voturi, din partea fanilor și a juriului portalului, va fi desemnată cea mai bună handbalistă a lumii, precum și câștigătoarele pe categorii.

Cristina Neagu a fost aleasă de două ori cea mai bună handbalistă a lumii în această anchetă, în 2015 și 2016, Heidi Løke are trei titluri (2011, 2013, 2014), iar unguroaica Zsuzsanna Tömöri s-a impus în 2012. Neagu a fost desemnată de trei ori cea mai bună handbalistă a lumii de către Federația Internațională de Handbal (2010, 2015, 2016).


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.