Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Cristina Neagu, în topul golgeterilorpa Davis

Ziarul de Vrancea
7 nov 2017 480 vizualizări

Interul Cristina Neagu, de la CSM București, ocupă locul III în clasamentul golgeterilor Ligii Campionilor la handbal, după patru etape derulate din faza grupelor, ultimul meci din runda a IV-a având loc luni seară

Cristina Neagu are 28 de goluri marcate în patru partide. Prima poziție este deținută de Iveta Luzumova (Thüringer HC), cu 37 de goluri, iar pe locul 2 se află Kim Naidzinavicius (SG BBM Bietigheim), cu 33. CSM București ocupă primul loc în Grupa A, cu un bilanț de trei victorii și o înfrângere, având asigurată calificarea matematică în grupele principale (6 puncte), la fel ca formația Krim Ljubljana (locul 2, 6 puncte). Și Györ ETO (6 puncte) a obținut calificarea, luni seară, după victoria cu 25-23 în fața formației ruse Rostov-Don, în grupa B, din care obținuse anterior "promovarea" FC Midtjylland (locul II, 6 puncte). Pentru ultimul loc calificabil  din grupa B se bat Rostov și Brest Bretagne. Primele trei clasate în Grupa A se vor califica în grupele principale, unde vor întâlni primele trei clasate în Grupa B.

Ianis Hagi, poate fi împrumutat

Mijlocașul Ianis Hagi ar putea fi împrumutat de Fiorentina la o echipă din Serie B sau la una din afara Italiei. "Se discută cu atenție despre Ianis Hagi, care ar putea fi împrumutat la o echipă din Serie B sau la una din străinătate", a notat sursa citată. La 2 octombrie, Ianis Hagi a declara că este dezamăgit de faptul că antrenorul formației Fiorentina, Stefano Pioli, nu îi oferă șanse de a evolua în prima echipă și că nu exclude să plece în iarnă sub formă de împrumut la o altă echipă. Ianis Hagi este convocat pentru partidele Portugalia, la Ovidiu, în 10 noiembrie, și Țara Galilor, în deplasare, la 14 noiembrie, în grupa a opta de calificare la Euro 2019.

Ana Bogdan, victorioasă în Thailanda

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat, ieri, în optimile de finală ale turneului WTA de la Hua Hin (Thailanda), dotat cu premii totale 115.000 dolari, după ce a dispus cu 6-1, 6-2 de thailandeza Chompoothip Jandakate (950 WTA). Românca (24 ani, 115 WTA) a câștigat după doar 64 de minute meciul cu Jandakate (22 ani, 950 WTA), beneficiara unui wildcard. Ana Bogdan urmează să joace în turul al doilea cu rusoaica Veronika Kudermetova (257 WTA), venită din calificări, care a învins-o în prima rundă de italianca Jasmine Paolini cu 6-1, 6-4.   Bogdan a câștigat singura confruntare cu rusoaica, în 2014, la Namangan (Uzbekistan, 25.000 dolari), cu 6-3, 3-6, 6-2, în optimile de finală.

Al cincilea antrenor într-un sezon

Conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu a anunțat că noul antrenor principal al echipei este Adrian Bogoi. El îl înlocuiește pe Marcel Ploaie, cu care s-a ajuns la un acord în vederea rezilierii pe cale amiabilă a contractului. Bogoi, fost jucător al echipei Pandurii, căpitan și component de bază al lotului la promovarea în Liga I, a antrenat în urmă cu doi ani formația Pandurii II. De la retrogradarea în Liga a II-a, la finalul sezonului, la Pandurii au fost schimbați patru antrenori. Pregătirea a început-o la finalul lunii iunie Ștefan Nanu, care a plecat după aproximativ două săptămâni, fiind înlocuit de Mihai Teja. La rândul său, Teja a părăsit gruparea gorjeană după prima etapă a sezonului, iar pe banca formației a venit Adrian Iencsi, care a fost demis după alte nouă etape. Iencsi a fost înlocuit cu Marcel Ploaie. După 15 etape, fosta prim-divizionară este pe locul 16, cu 16 puncte, în clasamentul Ligii a II-a. În ultimul, meci gorjenii au pierdut, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, în fața ultimei clasate, Foresta Suceava.

PSG trebuie să-și echilibreze bugetul

Clubul Paris Saint-Germain trebuie să facă rost în scurt timp de 80 de milioane de euro pentru a respecta regulamentul UEFA privind fair-play-ul financiar, informează postul RMC. După ce a cheltuit sume record pe transferul unor jucători - 222 de milioane de euro pentru Neymar și 180 de milioane de euro pentru Kylian Mbappé (opțiunea cumpărare a francezului este amânată până în iunie 2018) - PSG trebuie să-și echilibreze bugetul în următoarele luni pentru a nu risca să fie exclusă din Liga Campionilor. Oficialii parizienilor au fost deja audiați, la 5 octombrie, în cadrul acestei investigații. Potrivit RMC, conducătorii clubului PSG spun că au o colaborare bună cu anchetatorii forului european și că s-au pregătit foarte bine pentru acestă primă confruntare. PSG are la dispoziție mai multe pârghii pentru a-și echilibra balanța financiară, între care renegocierea unor contracte de sponsorizare, sau vinderea unor jucători cu cotă bună.

Moyes în locul lui Bilic

David Moyes a fost numit, marți, la conducerea tehnică a echipei West Ham United, informează BBC. Antrenorul de 54 de ani îl înlocuiește pe croatul Slaven Bilic, demis după rezultatele slabe înregistrate în acest sezon. Moyes era fără contract din luna mai, când a demisionat de la Sunderland, în urma retrogradării echipei din Premier League. El a mai antrenat pe Everton, Manchester United și Real Sociedad. Ultima înfrângere, scor 1-4, suferită, sâmbătă, de West Ham în fața formației Liverpool, i-a fost fatală lui Bilic, care a fost dat afară. "Ciocănarii" au ajuns pe loc de retrogradare, 18, după ce în acest sezon au obținut doar nouă puncte (două victorii, trei rezultate de egalitate și șase înfrângeri), în 11 etape.

Penultimul mohican

Atacantul Hans Schäfer, component al naționalei Germaniei campioană mondială în 1954, a murit la 90 de ani, a anunțat clubul FC Köln. După decesul lui Schäfer a rămas un singur supraviețuitor al echipei din 1954, Horst Eckel, care are 85 de ani. În faimoasa finală din 1954, denumită "miracolul de la Berlin", Germania a învins Ungaria, spre surpriza generală, scor 3-2, după ce în grupe Ungaria câștigase cu 8-3. Titular în echipă, Schäfer și coechipierii săi, conduși de Ungaria cu 2-0 după doar 8 minute de joc prin golurile lui Zoltan Czibor și Ferenc Puskas, au reușit să-și adjudece victoria. Hans Schäfer a marcat 15 goluri în 39 de meciuri pentru Germania în perioada 1952 -1962. El a pasat decisiv pentru Helmut Rahn la meciul câștigat, scor 3-2, cu Ungaria. Schäfer a jucat întreaga carieră la FC Köln, între 1948 și 1965, reușind câștigarea a două titluri de campion al Germaniei (1962 și 1964). El afirmase recent că vrea să trăiască până la 105 ani, deoarece are multe planuri și când moare vrea "să fie într-un bar, cu un pahar de bere în mână".

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.