Sport

Crăciun în Thailanda

Ziarul de Vrancea
13 dec 2017 733 vizualizări

Simona Halep va juca în semifinalele turneului de la Hua Hin cu Johanna Konta * Buzărnescu merge mai departe la Dubai * Azarenka are wild card pentru Australian Open

 Liderul mondial Simona Halep, va evolua, la 23 decembrie, împotriva sportivei britanice Johanna Konta (9 WTA) în semifinalele turneului demonstrativ de la Hua Hin, s-a stabilit, ieri, în urma tragerii la sorți. În cealalată partidă din semifinale se vor întâlni jucătoarea cehă Karolina Pliskova (4 WTA) și letona Jelena Ostapenko (7 WTA). . A doua zi învingătoarele își vor disputa trofeul, iar învinsele vor evolua pentru locul III. După turneu, cele patru jucătoare vor mai petrece cinci zile în Thailanda, sărbătorind Crăciunul și pregătindu-se pentru sezonul 2018. La această competiție au mai participat de-a lungul timpului, printre altele, Serena Williams, Venus Williams, Maria Șrapova și Angelique Keber. Simona Halep va începe sezonul 2018 în China, la Shenzhen (1-7 ianuarie), turneu pe care l-a câștigat în 2015.

* Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu (59 WTA) s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale turneului ITF de 100.000 de dolari de la Dubai. Mihaela, favorită nr. 2, a trecut în optimi de Dalma Galfi (Ungaria), locul 241 mondial, scor 6-0, 6-2, după 54 de minute de joc. În sferturi, jucătoarea română o va întâlni pe elvețianca Belinda Bencic (98 WTA), care a dispus cu 6-2, 6-1 de jucătoarea cehă  Tereza Martincova (141). La 13 octombrie, Buzărnescu, venită din calificări, a învins-o în sferturile de finală ale turneului de la Linz, pe Bencic, fost numărul 7 mondial, cu scorul de 6-4, 5-7, 7-6. Mihaela s-a calificat în semifinale și la dublu, împreună cu rusoaica Alena Fomina. Cuplul româno-rus a învins cu 3-6, 6-4, 10-3 perechea Sara Errani/Alicja Rosolska (Italia/Polonia, nr.4). În faza următoare, învingătoarele vor da piept cu perechea rusă Polina Monova/Iana Sizikova.

* Jucătoarea belarusă de tenis Viktoria Azarenka, locul 210 mondial, și laureată a turneului în 2012 și 2013, a primit o invitație pentru a participa la Openul Australiei, primul turneu de Grand Slam al anului 2018, din perioada 15-28 ianuarie. Revenită în circuit în iunie, după ce a născut un băiețel, sportiva belarusă nu a disputat decât două turnee în 2017 din cauza luptei pentru custodia fiului ei. Din cauza clasamentului, Azarenka nu ar fi putut participa la Australian Open fără wild card. "Situația actuală a Vikăi este foarte grea pentru ea și vrem să-i oferim tot sprijinul nostru. Fiind dublă campioană la Australian Open, i-am oferit un wild card și suntem nerăbdători să o vedem în ianuarie", a declarat directorul turneului Craig Tiley. “Sunt extrem de încântată că revin la Melbourne pentru Openul Australiei, turneul meu preferat", a afirmat Victoria Azarenka, fost număr 1 mondial.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.