Sport

Coșmarul Rapidului în fața Viitorului

Ziarul de Vrancea
22 iun 2018 706 vizualizări

Dacă se va califica în turul II preliminar al Ligii Europa, echipa de pe Litoral va întâlni formația olandeză Vitesse Arnhem, care a eliminat trupa din Giulești acum 15 ani * FCSB va întâlni, aproape sigur, o echipă din Slovenia

FC Viitorul va juca în primul tur preliminar al Ligii Europa cu un adversar modestul, Racing Union FC, câștigătoarea Cupei Luxemburgului, în primul tur preliminar al Ligii Europa, ediția 2018/2019, s-a stabilit, ieri, în urma tragerii la sorți care a avut loc la Nyon. Turul I preliminar al Ligii Europa este programat la 12 și 19 iulie. Viitorul va juca primul meci în deplasare, iar returul la Ovidiu. Echipa a ocupat în ultima ediție locul X în campionatul Marelui Ducat și s-a format printr-o fuziune a unor cluburi din zonă, Union, Racing și Spora. Are ca proprietar o femeie, Karine Reuter și este antrenată de Patrick Grettnich. În general, echipa este formată din amatori localnici, la care se mai adaugă o serie de jucători francezi și germani. Adversara Viitorului s-a impus în finala Cupei Luxemburgului, în fața formației Hostert, după loviturile de departajare.

 În cazul în care va trece de luxemburghezi, echipa lui Hagi va întâlni un adversatr mai redutabil, formația olandeză Vitesse Arnhem. Echipa olandeză, clasată în sezonul trecut pe locul VI în Eredivisie, a câștigat de-a lungul anilor două titluri, în 1977 și 1989. Suporterii români își amintesc de eliminarea Rapidului în primul tur al Cupei UEFA 2003. După ce giuleștenii au fost dominați în Olanda și au egalat în ultimele secunde printr-un șut al lui Iencsi, au fost învinși în București, pe o vreme mohorâtă și un teren mocirlos cu 0-1. La Vitesse a jucat într-o perioadă internaționalul român Ștefan Nanu. Antrenorul echipei este rusul Leonid Sluțki (47 de ani), care a condus “sbornaia” la Euro 2016. Pe cartea de vizită a lui Sluțki mai figurează ȚSKA Moscova și formația engleză Hull City. Manșa a doua preliminară este la 26 iulie și 2 august. Echipa Hagi ar urma să evolueze acasă, în prima manșă cu formația olandeză.

FCSB este calificată direct în turul II preliminar și va întâlni, aproape sigur formația slovenă Rudar Velenje. Traseul riguros este nițel mai complicat, Rudar va juca în primul tur cu învingătoarea unui meci de calificare dintre echipa sanmarineză Tre Fiori Fiorentino și echipa galeză Bala Town, două echipe extrem de modeste. Rudar Velenje a ocupat locul IV în prima ligă slovenă și este antrenată de Marjan Pusnik.

Reamintim că marți s-a stabilit că echipa campioană a României va juca în turul II preliminar al Ligii Campionilor, cu învingătoarea disputei dintre echipa suedeză Malmö FF și câștigătoarea unui turneu de calificare de patru echipe: Santa Coloma (Andorra), Drita Gjilan (Kosovo), La Fiorita Montegiardino (San Marino) și Lincoln Red Imps (Gibraltar).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.