Sport

Coșmarul american se întoarce

Ziarul de Vrancea
10 ian 2019 844 vizualizări

Simona Halep va debuta la Australian Open contra estonei Kaia Kanepi, care a umilit-o la Flushing Meadows * celelalte jucătoare române au meciuri grele în primul tur

Simona Halep, finalista ultimei ediții, va evolua cu estona Kaia Kanepi (70 WTA), în manșa I a Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Kaia Kanepi a învins-o pe Simona alep, anul trecut, în primul tur al US Open, cu 6-2, 6-4. Românca s-a impus și ea, în prima lor întâlnire, în 2014, la Doha, în turul I, cu 6-4, 3-6, 7-6. Dacă va trece de primul tur, Simona Halep va evolua cu americanca Sofia Kenin (56 WTA), sau cu o jucătoare din calificări.

Viitoarea adversară a Simonei Halep în primul tur al Australian Open, nu a mai jucat din septembrie trecut, de la US Open. Kanepi a învins-o pe Halep, în primul tur al US Open, cu 6-2, 6-4, apoi a trecut încă două tururi înainte de a fi eliminată de Serena Williams, în optimi, cu 0-6, 6-4, 3-6. De atunci, jucătoarea estonă de 33 de ani nu a mai evoluat. Ea spunea, în octombrie 2018, că i-a recidivat o accidentare suferită înaintea US Open și că are nevoie de o perioadă mai lungă de refacere. Kaia Kanepi s-a antrenat în ultima perioadă, dar a decis să nu participe la niciun turneu pre-Australian Open. Ea intenționează să joace la Melbourne, dar fizioterapeutul ei nu exclude o retragere din competiție, dacă nivelul fizic al jucătoarei estone nu va fi unul optim. În cazul în care Kanepi, aflată la Melbourne, se va retrage, ea va fi înlocuită de o jucătoare în calitate de lucky-loser.

Mihaela Buzărnescu (25 WTA) va juca împotriva americancei Venus Williams (37). Michi și Simona se pot întâlni în turul al treilea. Pe acest sfert de tablou se află și Ana Bogdan, locul (81WTA), care va juca în primul tur o sportivă venită din calificări.Simona Halep o poate întâlni pe Serena Williams (16 WTA), în optimi, pe Karolina Pliskova din Cehia  (7 WTA) sau pe rusoaica Daria Kasatkina (10 WTA), în sferturi, iar în semifinale poate evolua cu japoneza Naomi Osaka (4)sau cu ucraineanca Elina Svitolina, locul 6 WTA. Irina Begu ( 76 WTA), va da piept cu germana Andreea Petkovic (61). Sorana Cîrstea (84) Sorana Cîrstea, locul 84 WTA, va evolua cu suedeza Rebecca Peterson (62 WTA), iar Monica Niculescu (88) va juca împotriva americancei Amanda Anisimova (87), în vârstă de 17 ani.

Pe tabloul masculin de simplu, Marius Copil (61 ATP), singurul român în competiție, va evolua cu spaniolul Marcel Granollers (110 ATP), dar numărul 19 mondial. Fostul antrenor al Simonei Halep Darren Cahill s-a numărat printre specialiștii invitați la festivitatea tragerii la sorți de la Melbourne.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.