Sport

Corona a rămas fără handbaliste

Ziarul de Vrancea
2 dec 2019 992 vizualizări

*Comisia de Disciplină a FRH a suspendat provizoriu toate jucătoarele din lotul echipei brașovene, din cauza scandalului terapiei intravenoase interzise

Jucătoarele echipei Corona Brașov au fost suspendate provizoriu de Comisia de Disciplină a FR Handbal, în urma scandalului legat de folosirea unor metode de tratament interzise de WADA. Clubul Corona are timp până astăzi pentru a-și prezenta apărarea.Pe 25 noiembrie, Comisia de audiere a sportivilor și personalului asistent din codul ANAD (Agenția Națională Antidoping) a decis suspendarea provizorie a jucătoarelor Bianca Maria Bazaliu, Daciana Hosu și Cristina Laslo. A doua zi, aceeași comisie a dispus notificarea altor patru handbaliste, Eliza Iulia Buceschi, Daria Bucur, Ana Maria Lopătaru și Natașa Nolevska „în vederea audierii și cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanță sau metodă interzisă ce constituie o abatere a regulamentelor antidoping și suspendarea provizorie din activitatea sportivă”. După patru zile, procedura a fost repetată cu alte sportive din lotul Coronei: Sorina Maria Tîrcă, Marilena Alexandrina Neagu, Mihaela Diana Popescu, Elena Andreea Pătuleanu, Ivona Pavicevic, Viktoria Timoșenkova, Andreea Elisa Chiricuță, Andreea Georgiana Ciuciulete, Elaine Gomes Barbosa, și Alicia Maria Gogârlă.Pentru aceste motive, Comisia Centrală de Disciplină, văzând că sunt îndeplinite condițiile legale, statutare și regulamentare, recunoaște Hotărârea Comisiei de audiere a sportivilor și a personalului asistent și constată că dreptul de joc al tuturor acestor jucătoare este suspendat începând cu data de 29 noiembrie. Ultimele două sportive notificate de comisia de audiere a sportivilor și a personalului asistent din codul ANAD au fost Claudia Eugenia Lăcătuș și Oana Maria Căprar, pe 3 decembrie, care au fost suspendate și ele de către Comisia Centrală de Disciplină.Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a anunțat că trei handbaliste ale echipei Corona Brașov, ale căror nume nu au fost dezvăluite, sunt suspectate de utilizarea unor proceduri interzise. Ele ar fi urmat o terapie cu laser intravenos, interzisă de regulamentul WADA. În vederea Campionatului Mondial din Japonia, selecționerul naționalei României, Tomas Ryde, a fost nevoit să renunțe întâi la Cristina Laslo și Bianca Bazaliu, apoi la Eliza Buceschi și Daria Bucur, toate de la Corona Brașov, după apariția acestui scandal de dopaj. În locul lor au fost convocate Elena Dache, Patricia Vizitiu și Anca Polocoșer.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.