Sport

Copil și Tecău au obținuit victorii

Ziarul de Vrancea
27 feb 2018 620 vizualizări

Marius a trecut prima fază a turneului mic de la Indian Wells, Horia s-a calificat în sferturi la dublu, în Dubai

Marius Copil (75 ATP), principalul favorit, s-a calificat în optimile de finală ale turneului challenger de la Indian Wells (SUA), competiție premergătoare turneului Masters care va avea loc între 8 și 18 martie. Tenismenul român l-a învins, în runda inaugurală, cu scorul de 6-2, 6-1, pe britanicul Liam Broady (162 ATP). Liam (24 de ani) este fratele mai mic cu trei ani al jucătoarei  Naomi Broady (128 WTA) De-a lungul întâlnirii, care a durat o oră și două minute, Copil și-a cedat serviciul o singură dată, în primul set, și a reușit cinci break-uri, asigurându-și prezența în optimi după un game câștigat la zero. Următorul adversar al lui Copil va fi tot un american, Mitchell Krueger (239), care l-a învins pe compatriotul său, Reilly Opelka (197).  La dublu perechea formată din Marius Copil și slovacul Martin Klizan a fost eliminată în runda inaugurală. Copil și partenerul său au fost învinși, cu scorul de 5-7, 4-6 de cuplul Jérémy Chardy/Robert Lindstedt (Franța/Suedia), cap de serie numărul 3, la capătul unui meci care a durat o oră și nouă minute. în turul următor, Chardy și Lindstedt îi vor întâlni pe americanii Austin Krajicek și Jackson Withrow.

*  Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, cap de serie numărul 2, s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Dubai, cu premii totale de 2,6 milioane de dolari. Tecău și Rojer au trecut în primul tur de cuplul Marcus Daniell/Dominic Inglot (Noua Zeelandă/Marea Britanie), scor 6-3, 6-7, 10-7.  În faza următoare, Horia Tecău și Rojer vor întâlni perechea care se va impune în meciul Divij Sharan/Yuichi Sugita (India/Japonia) – Marcin Matkowski/Aisam  Qureshi (Polonia/Pakistan). Dominic Inglot și unul dintre potențialii adversari din sferturi ai lui Tecău, AisamQureshi, sunt foști colegi de dublu ai lui Florin Mergea.

* Rafael Nadal s-a retras de la turneul de la Acapulco, deoarece încă resimte dureri la coapsa dreaptă. "Era obiectivul și era și visul meu să joc la acest turneu. Dar, din nefericire am simțit o durere la picior în timpul unui antrenament", a declarat Nadal, care ar fi trebuit să joace primul meci contra compatriotului său, Feliciano Lopez. Nadal nu a mai jucat de la Australian Open, când s-a accidentat la mușchiul iliopsoas în meciul cu croatul Marin Cilici din sferturile de finală. Câteva rezultate interesante: Matt Ebden (Australia) – Sam Querrey (SUA) 6-3, 1-6,7-6; Denis Shapovalov (Canada) – Kei Nishikori (Japonia) 6-7, 6-3, 6-1; Juan Martin del Potro (Argentina) – Mischa Zverev (Germania) 6-1, 6-2; Ernesto Escobedo (SUA) – Jack Sock (SUA) 7-5, 7-6; Alexander Zverev (Germania) – Mackenzie McDonald (SUA) 6-3, 7-5.

O retragere ciudată

 *Daiana Iastremska (17 ani, 166 WTA) a oferit unul dintre cele mai ciudate momente ale anului în tenisul feminin.Condusă cu  6-2, 4-6, 0-5 și 0-40 de Monica Puig, campioana olimpică de la Rio, în meciul din primul tur al turneului de la Acapulco (Mexic), ucraineanca s-a retras fix în momentul în care adversara sa se pregătea să servească și să închidă duelul. Considerată una dintre jucătoarele talentate ale noului val, jucătoarea din Ucraina a suferit o accidentare la gleznă în game-ul al șaselea al setului decisiv, după ce câștigase prima manșă și o pierduse pe a doua, iar fanii au rămas surprinși în momentul în care Iastremska a decis să pună capăt meciului într-un mod bizar. Era 5-0 și 40-0 pentru Puig, care avea trei mingi de meci și se pregătea să termine partida, iar tânăra din Ucraina, care șchiopăta vizibil, a luat decizia de a nu mai rămâne la retur pentru punctul care i-ar fi adus victoria adversarei sale.Deși problemele fizice ale Daianei erau evidente, mulți fani s-au grăbit să o acuze, pe rețelele de socializare, de lipsă de fair-play și de respect. Aflată în cel mai bun moment al carierei, Iastremska a ajuns pe tabloul principal de la Acapulco după două victorii obținute în turneul de calificări, 6-4, 6-2 cu Emma Bektas (SUA) și 6-0, 6-2 cu Carol Zhao, canadianca fostă adversară a României în meciul de Fed Cup de la Cluj. Alte rezultate: Maria Sakkari (Grecia) – Lara Arruabarrena (Spania) 6-3, 7-6; Arantxa Rus (Olanda) – Kayla Day (SUA) 4-6, 6-1, 6-0; Sloane Stephens (SUA) – Pauline Parmentier (Franța) 6-4, 6-0, Stephanie Voegele (Elveția) – Tatjana Maria (Germania) 6-2, 7-6; Renata Zarazua (Mexic) – Kristyna Pliskova (Cehia) 6-3, 6-4; Beatriz Haddad (Brazilia) – Heather Watson (M.Britanie); Rebeca Petersson (Suedia) – Alizé Cornet (Franța) 6-2, 6-4; Kristina Mladenovic (Franța) – Amandine Hesse (Franța) 6-2, 6-2; Jill Teichman (Elveția) –Jana Fett (Croația) 7-5, 7-5; Zhang Shuai (China) – Jasmine Paolini (Italia) 6-3, 6-1.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.