Sport

Copil se simte bine pe hard

Ziarul de Vrancea
30 iul 2018 511 vizualizări

 Marius a învins în primul tur la Washington un jucător clasat cu zece poziții mai sus * Mihaela Buzărnescu a debutat victorioasă la San José: deocamdată la dublu

Marius Copil, locul 93 ATP, l-a învins, ieri cu scorul de 7-6, 6-4, pe Mirza Basic din Bosnia-Herțegovina, locul 83 ATP, în turul I al turneului de 500 de puncte de la Washington, cu premii în valoare totală de 2,1 milioane de dolari. Copil s-a impus după un meci care a durat o oră și 28 de minute. Copil a reușit prima victorie în circuitul masculin de simplu, după trei înfrângeri consecutive.  Primul set a fost foarte echilibrat. S-a mers cap la cap, fără break-uri, până în prelungiri, unde Marius s-a impus, la mare luptă, cu 11-9 în tie-break. În primul set, românul a reușit nouă ași și un procentaj de 67% pe primul serviciu. Setul al a început slab pentru Copil, care a pierdut primul game, pe propriul serviciu, și s-a văzut condus cu 3-1 la mijlocul manșei. Sportivul nostru a reușit să revină și, după mai multe break-uri făcute în paralel de cei doi, s-a impus cu 6-4. În turul secund, Marius va juca împotriva lui Jérémy Chardy (Franța, 43 ATP), favoritul nr. 14 la câștigarea trofeului. Cei doi s-au mai întâlnit într-un singur meci direct, în 2013, când francezul s-a impus cu 7-5, 6-4. Dacă va trece de Chardy, Marius s-ar putea confrunta cu celebrul Andy Murray. Fostul dublu câștigător de Wimbledon, ajuns acum pe locul 832 în clasamentul mondial. a jucat, primul său meci pe "hard" după 17 luni. Murray l-a întrecut, cu 3-6, 6-4, 7-5, pe americanul Mackenzie McDonald, locul 80 ATP, după un meci de aproape două ore și 40 de minute. În faza următoare, Andy Murray va da piept cu compatriotul său Kyle Edmund, locul 18 ATP. Fostul lider ATP, care a suferit o intervenție la șold în luna ianuarie, este abia la al patrulea meci în acest an. Din cauza accidentării, Murray nu a jucat la niciun Grand Slam în 2018, dar speră să fie prezent la startul US Open. Alte rezultate din turneul masculin de la Washington: Hubert Hurkacz (Polonia) – Ilia Ivașka (Belarus) 6-4, 6-3; Tim Smyczek (SUA) – Rikardas Berankis (Lituania) 7-6, 6-2; Malik Jaziri (Tunisia) – Evgheni Donskoi (Rusia) 6-4, 6-1; Noah Rubin (SUA) – Mihail Iujnîi (Rusia) 6-4, 6-4.

În turneul feminin de la Washington în care este înscrisă și Ana Bogdan, s-au înregistrat în primul tur rezultatele: Katie Boulter (Marea Britanie) – Aleksandra Krunic (Serbia) 6-2, 6-0; Allie Kiik (SUA) – Han Xinyun 6-2, 6-3; Svetlana Kuznețova (Rusia) – Kristie Ahn (SUA) 6-2, 6-1; Andrea Petkovic (Germania) – Jamie Loeb (SUA) 6-1, 6-1; Fanny Stollar (Ungaria) – Mayo Hibi (Japonia) 6-1, 7-6.

* În turneul feminin de la San José, de categorie Premier, perechea Mihaela Buzărnescu/Heather Watson (România/Marea Britanie) s-a calificat, luni, în sferturile de finală. Buzărnescu și Watson, favorite nr. 2,  au învins, cu scorul de 6-3, 6-3, cuplul Tamara Culibrk / Sybille Gauvain (SUA/Franța). În faza următoare, învingătoarele vor evolua cu perechea Johanna Konta/ Zhang Shuai (Marea Britanie/China). Mihaela Buzărnescu (24 WTA), cap de serie numărul 5, este pe tabloul principal și la simplu. Rezultate de pe tabbloul de simplu: Maria Sakkari (Grecia) – Christina McHale (SUA) 6-2, 6-2; Sofia Kenin (SUA) – Veronica Cepede (Paraguay) 6-4, 6-4; Ajla Tomljanovic (Australia) – Georgina Garcia (Spania) 6-4, 6-1; Danielle Collins (SUA) – Danielle Lao (SUA) 7-6, 6-3; Viktoria Azarenka (Belarus) – Katerîna Bondarenko (Ucraina) 6-3, 6-7, 7-5; Ashkley Kratzer (SUA) – Allison Riske (SUA) 6-4, 4-6, 7-5.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.