Sport

Copil pierde puncte

Ziarul de Vrancea
7 feb 2019 440 vizualizări

Cel mai bun tenisman român a fost învins la Sofia de Fernando Verdasco și va cădea în clasamentul ATP

Marius Copil (locul 56 ATP) a fost eliminat de Fernando Verdasco, favoritul numărul șase al turneului, în turul doi de la Sofia, scor 2-6, 6-4, 1-6, într-o partidă de o oră și 45 de minute. După ce luni a trecut de Stan Wawrinka în primul tur, scor 3-6, 7-6, 6-4, românul l-a înfruntat astăzi pe spaniolul Verdasco, însă nu a mai putut repeta performanța. Copil a salvat două mingi de break încă din primul game, dar românul a cedat de două ori pe propriul serviciu până la finalul setului, iar tenismenul iberic s-a impus cu 6-2. În setul secund, Marius a avut un joc aproape lipsit de greșeală la serviciu, cu un procentaj de 91% puncte căștigate astfel. Copil s-a impus cu 6-4, trimițând partida în decisiv. Aici, Verdasco nu i-a mai dat nicio șansă românului și s-a impus cu 6-1, după un set care a durat doar 28 de minute.În urma acestei înfrângeri, Marius Copil nu își apără finala jucată în 2018 la turneul din Bulgaria și va cădea în clasamentul mondial până cel puțin pe locul 70. Tot în același turneu, principalul favorit al turneului, rusul Karen Hacianov (11 ATP) a fost eliminat de către italianul Matteo Berretini, scor 7-6, 3-6, 4-6. Italianul a câștigat duelul jucătorilor de 22 de ani după un meci de două ore și nouă minute. Hacianov fusese direct acceptat în turul al doilea. Berrettini va juca în sferturi cu spaniolul Fernando Verdasco.  Alte rezultate din optimi: Martin Klizan (Slovacia) – Daniel Brands (Germania) 7-6, 6-4; Marton Fuchsovics (Ungaria) – Yannick Maden (Germania) 7-6, 3-6, 6-4; Daniil Medvedev (Rusia) – Robin Haase (Olanda) 5-7, 6-2, 6-2; Gaël Monfils (Franța) – Mihail Kukușkin (Kazahstan) 7-5, 6-3.

* La Montpellier, basarabeanul Radu Albot continuă cursa. După ce miercuri a trecut de neamțul Philipp Kohlschreiber, Radu l-a învins și pe letonul Ernests Gulbis, scor 7-6, 4-6, 6-4. Radu s-a calificat în sferturi, fază în care va întâlni unul dintre francezii Jo-Wilfried Tsonga și Jérémy Chardy. Într-o altă partidă, canadianul Denis Shapovalov a trecut cu 6-4, 7-6 de spaniolul Marcel Granollers.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.