Sport

Copil a trecut de un “pui”

Ziarul de Vrancea
21 sep 2017 626 vizualizări

 Marius l-a eliminat de la Metz pe favoritul nr. 3, francezul Lucas Pouille și s-a calificat în sferturi * Sorana Cîrstea va juca și ea în sferturi, dar la Seul

Marius Copil a reușit o performanță excelentă în optimile de finală ale turneului ATP de la Metz dotat cu premii totale în valoare de 482.060 euro. Marius l-a învins în două tie-break-uri pe un jucător cu 64 de locuri situat mai sus, favoritul nr. 3, francezul Lucas Pouille (22 ATP), după o oră și 48 de minute de joc. După un prim set fără break-uri, câștigat de Copil în tie-break cu 7-4, în cel de-al doilea Marius a condus cu 4-2, apoi a ratat trei mingi de meci la 5-4. A urmat un nou tie-break epuizant câștigat de Copil cu 8-6 și jucătorul nostru s-a calificat în sferturi, unde îl va întâlni pe germanul Peter Gojowczyk (98 ATP). Acesta l-a eliminat pe favoritul nr. 8, tenismanul francez Gilles Simon, scor 6-4, 7-6.Simon, dublu câștigător al trofeului la Metz (2010 și 2013) și finalist la ediția din 2015, a acuzat probleme la o gleznă în finalul jocului, în momentul în care adversarul său avea mingi de meci.

Alte rezultate înregistrate ieri: Nikoloz Basilașvili (Georgia) – Gilles Muller (Luxemburg) 6-4, 6-4; Denis Istomin (Uzbekistan) – Yannick Maden (Germania)  6-3, 6-7, 7-6; Kevin de Scheeper (Franța) – Nicolas Mahut (Franța) 6-4, 7-5; Mischa Zverev (Germania) – Henri Laaksonen (Finlanda) 6-4, 6-4; Benoît Paire (Franța) – Marcel Granollers (Spania) 6-1, 6-2.

* În turul II turneului de la Seul, Sorana Cîrstea (52 WTA)  a învins-o cu scorul de 6-3, 6-3, pe pe americanca Nicole Gibbs (121 WTA), calificându-se în sferturile de finală ale Korea Open. Partida a durat o oră și 25 de minute. Eficiența la primele servicii și retururile superioare au înclinat balanța în favoarea Soranei, care, independent de parcursul următor din Coreea, va reveni după trei ani între primele 50 de jucătoare ale lumii. În faza următoare, Sorana va evolua împotriva jucătoarei thailandeze Luksika Kumkhum, (155 WTA), care s-a arătat până acum în formă, câștigând în fața spaniolei Lara Arruabarrena și a rusoaicei Ekaterina Aleksandrova.  Sorana este calificată în sferturi și pe tabloul de dublu, în echipă cu principala favorită de la simplu, letona Jelena Ostapenko, locul 10 WTA. Ele vor juca astăzi pentru un loc în semifinale cu perechea Katy Dunne / Priscila Hon (Marea Britanie / Australia). Dacă va câștiga, echipa Cîrstea /Ostapenko va juca în sferturi cu redutabila pereche Kiki Bertens / Johanna Larsson (Olanda / Suedia), învingătoare cu 6-2, 7-5 în fața cuplului sud-coreean Han Na-lae / Su Jeong-jang. Și adversara Soranei de la simplu, thailandeza Luksika Kumkhum, în echipă cu compatrioata ei, Peangtarn Plipuech, s-a calificat în sferturi, chiar în fața Irinei Begu și a Krystinei Pliskova. Asiaticele s-au impus chiar neașteptat de clar, scor 6-4, 6-2 și au șanse să întâlnească în sferturi un alt cuplu thailandez.

La simplu, s-au mai înregistrat, ieri, rezultatele: Veronica Cepede (Paraguay) – Kristie Ahn (SUA) 4-6, 6-4, 6-3; Arantxa Rus (Olanda) – Priscilla Hon (Australia) 7-5, 6-4; Jelena Ostapenko (Letonia, nr. 1) – Nao Hibino (Japonia) 6-2, 6-2. Programul complet al sferturilor este: Ostapenko –Cepede, Cîrstea – Kumkhum, Beatriz Haddad (Brazilia) – Sara Sorribes (Spania), Hon – Richel Hogenkamp (Olanda).

* Cel mai important turneu al săptămânii, “Pan Pacific Open” de la Tokyo (categoria Premier) se dispută din păcate fără românce la simplu. Ieri, nr. 7 mondial, Johanna Konta, a fost eliminată de jucătoarea cehă Barbora Strycova (25), scor 5-7, 6-7. Strycova s-a impus în două ore și 24 de minute și va evolua în sferturi cu rusoaica Anastasia Pavliucenkova (23 WTA). Konta fusese acceptată direct în optimi. Daneza Caroline Wozniacki (6 WTA) a întors un scor de 0-3 în setul decisiv, pentru a se impune cu 4-6, 6-1, 6-4, în fața americancei Shelby Rogers (59) după un meci de două ore. Wozniacki se va confrunta în sferturi cu o altă jucătoare de top 10, Dominika Cibulkova (Slovacia, 9 WTA), care a dispus cu 6-2, 6-2 de Katerina Siniakova (Cehia). Tot ieri, jucătoarea franceză Caroline Garcia (20) a trecut cu 6-1, 6-3 de japoneza Kurumi Nara, însă în sferturi va da piept cu liderul mondial, spaniola Garbiñe Muguruza.  Sferturile de finală mai programează, astăzi,  o întâlnire intereseantă între două foste ocupante ale locului 1 WTA, în acest an, jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 4 mondial acum,  și  germana Angelique Kerber, locul 14 WTA și cap de serie numărul 7.

* La Guangzhou, primele semifinaliste sunt Aleksandra Krunic (Serbia) și Yanina Wickmayer (Belgia).  Krunic a obținut calificarea în urma victoriei cu 6-1, 6-1 în fața suedezei Rebecca Peterson.  În semifinale, jucătoarea din Serbia o va întâlni pe belgianca Wickmayer, care a dispus cu 6-1, 7-6 de franțuzoaica Alizé Cornet. Celelalte sferturi au fost: Zhang Shuai (China) – Katerîna Kozlova (Ucraina) 6-1, 6-1 și Evghenia Rodina (Rusia) – Lizette Cabrera (Australia) 6-1, 7-6.

* Mihaela Buzărnescu (106 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului UTF de la Saint-Malo (Franța) câștigând întâlnirea cu elvețianca Patty Schnyder (164), scor 1-6, 6-2, 6-3. Mihaela o va întâlni în faza următoare pe jucătoarea letonă Daria Macinkevica (298), învingătoare cu 6-4, 6-3 în fața jucătoarei franceze Alizé Lim (330). În sferturi, s-a mai calificat și Alexandra Cadanțu (167), care a învins-o cu 1-6, 6-1, 7-5 pe jucătoarea cehă Tereza Smitkova (213). O altă româncă prezentă la Saint-Malo, Irina Bara (174) a fost eliminată de chilianca Daniela Seguel (222), scor 3-6, 1-6, care va juca în sferturi cu Alexandra Cadanțu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.